





Manzone Barolo DOCG Bricat 2017
Kraft och elegans i en och samma världsklassvin...
Med enkeltmarksvinet "Bricat" 2017 har Manzone skapat en berörande Barolo som på ett unikt sätt förenar maskulin ryggrad med feminin parfym och mjuk frukt. Här talar vi om en av Piemonts förmodligen mest harmoniska Nebbiolo-rött viner, som årgång efter årgång får fina lovord från de italienska recensentguruerna, James Suckling och Vinous.
"Bricat" är namnet på en pytteliten parcel med gamla vinstockar, som är inlemmad i den berömda Cru Gramolere i Montforte d’Alba.
Njut av svamprisotto, lammstekar, saftiga biffar, kraftiga pastarätter, svamp och tryffel samt mogna ostar. Servera vid 16–18°C
Hur smakar Manzone Barolo DOCG Bricat 2017?
Klassisk körsbärsröd med en inledande orange kant... Redan på avstånd lockar Bricat 2017 med sin parfymdoft av rosor, mörkrostad kaffe, läder, körsbär, svamp, lakrits och kamfer... I munnen silkeslen med härlig fyllig frukt som avslöjar fina florala nyanser samt kryddiga inslag från fatet. Smaken, koncentrationen och komplexiteten är utan tvekan av det seriösa slaget, men här har vi en Barolo som framför allt imponerar med sin unika harmoni och balans. Lång finish med matvänliga tanniner som imponerar redan nu och lovar mer än gott inför framtiden! Drick nu, eller lagra 20+ år från skördeåret.
Manzone Barolo DOCG Bricat 2017 passar bra till...
Om Manzone

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno bland sina närmaste grannar. Manzone-vinerna håller samma höga klass!
Husets historia börjar med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala producera egen vin omkring 1965, och under de följande decennierna investerade man löpande i nya parceller. Mitt i 1980-talet hade beståndet av vingårdar — och efterfrågan på Barolo — vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.
Familjens extremt branta och högbelägna toppodlingar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeuttag av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.
I arbetet i vingården hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinstockarna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinerna med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och man vinifierar dem på traditionellt vis med lång maceration av druvskalen. Endast minimala mängder svavel tillsätts, och vinerna buteljeras utan klarning och filtrering.
Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 anslöt sig hans syster Mirella. Mauro och Mirella har båda studerat enologi i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.