





Manzone Barolo DOCG Gramolere 2017
En förkrossande total triumf... Manzones kanske bästa Gramolere någonsin har anlänt i form av den nya årgången 2017, som enligt Italiens ledande vinguru, Antonio Gallloni, toppar till och med mirakelårgången 2016!
Samme Antonio Galloni rankar Cru Gramolere som en "Outstanding" Barolo-terroir, som hos referensproducenten Manzone producerar en notoriskt maskulin Nebbiolo med struktur, blommighet och kryddighet i ren världsklass.
Se fram emot ett av årgångens största Baroloviner, som tänjer på gränserna för hur mycket kraft och komplexitet man kan uppleva i prisklassen under 500 DKK.
Barolo är som gjort för saftigt nötkött och passar även riktigt bra till lamm, vilt, svamp, kraftiga pastarätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Manzone Barolo DOCG Gramolere 2017?
Djärvt och mörkt för att vara Barolo... Redan i glaset avslöjar Gramolere den extra kraften och koncentrationen i årgången! Nosen följer efter med intensiva och komplexa aromer av rosor, tjära, läder, kamfer, mynta, mint, jordgubbar, svarta körsbär, mörkrostat kaffe, rep och engelsk lakrits. Wow! Djärv och rik på tungan, med oceaner av röda och särskilt mörka bär, nästan överflödande av örter, kryddor och gudomlig mineralitet. Lång och komplex avslutning med ett biffvänligt tanninbett ... Hög, hög klass! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2017 passar bra till...
Om Manzone

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno bland sina närmaste grannar. Manzone-vinerna håller samma höga klass!
Husets historia börjar med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala producera egen vin omkring 1965, och under de följande decennierna investerade man löpande i nya parceller. Mitt i 1980-talet hade beståndet av vingårdar — och efterfrågan på Barolo — vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.
Familjens extremt branta och högbelägna toppodlingar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeuttag av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.
I arbetet i vingården hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinstockarna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinerna med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och man vinifierar dem på traditionellt vis med lång maceration av druvskalen. Endast minimala mängder svavel tillsätts, och vinerna buteljeras utan klarning och filtrering.
Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 anslöt sig hans syster Mirella. Mauro och Mirella har båda studerat enologi i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.