
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2021
Välkommen till det vildaste Barolo-fyndet på marknaden i den största årgången någonsin sedan de legendariska 2010 och 2016. Vi presenterar Giovani Manzones Cru "Gramolere", som nyligen uppnådde vansinniga 2 x 97 poäng och blev en av årets största vinupplevelser för Bottleneck ... och förmodligen också för många andra Barolofans som har lyckats köpa flaskor.
Det har varit mycket prat de senaste åren bland Barolo-producenterna om årgången 2021 och nu när flaskorna har kommit ut på hyllorna råder det ingen tvekan. Det här är en årgång som du gör klokt i att investera stort i. Ta en titt på vad världens ledande vinmedia säger om årgången. "Extraordinary - The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" - Robert Parker "Barolo 2021 vintage rating - 5 out of 5" - Decanter"Barolo 2021 - Excellent to Exceptional Vintage" - Wine Scholar Guild "Barolo 2021 - Superb Vintage" - Wine Enthusiast "2021 - These are wines that every Barolo lover should have in their cellar." - Kerin O'Keefe "Barolo-årgången 2021 ser ut att bli ett märkesår." - James Suckling "Tvåtusen tjugoett är en fantastisk årgång för Barolo ..." - Antonio Galloni
Låt oss titta igen på Giovanni Manzone, som anses vara en av de förbisedda pärlorna i Barolo. Hans enskilda vingård "Cru Gramolere" rankas av Antonio Galloni som en "enastående" Barolo-terroir och det visar sig med en Nebbiolo som har struktur, blommighet och krydda i världsklass. Den stora Barolo förgylls i källaren med 30 månaders mognad i en blandning av stora fat och 500 liters tonneaux-fat.
Vi väntar fortfarande på att de första betygen ska komma in, men du kan redan nu ta vårt ord och den bästa provsmakningsgarantin på marknaden på att detta är ett Baroloköp i en klass för sig.
Barolo är en perfekt matchning till saftigt nötkött och passar också bra till lamm, vilt, svamp, starka pastarätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Manzone Barolo DOCG Gramolere 2021?
Manzone's 2021 Cru Gramolere fyller glaset med en mörk körsbärsröd färg och eleganta tegelstensnyanser vid kanten av glaset. Nosen imponerar med utomordentligt intensiva och komplexa nyanser av ros, tjära, körsbär, svarta plommon, torkad tobak, tofflor, lakrits, mokka och färsk mynta. Wow ... en mycket beroendeframkallande, på gränsen till farlig superdoft! Gramolere 2021 landar på tungan med imponerande fruktrikedom, läckra lakritsstråk, avgrundsdjup mineralitet och fatkryddad lyxkomplexitet inlindad i charmig mjukhet och tanniner för lång tid ... Formidabel Barolo från en enskild vingård i en årgång som kommer att gå till historien. Köp en låda nu till källaren och se fram emot att smaka på den nu och förverkliga dess lagringspotential under de kommande 20 åren.
Smaknoter
Blåbär
Lakrits
Läder
Röda körsbär
Tjära
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2021 passar bra till...
Om Manzone

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno bland sina närmaste grannar. Manzone-vinerna håller samma höga klass!
Husets historia börjar med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala producera egen vin omkring 1965, och under de följande decennierna investerade man löpande i nya parceller. Mitt i 1980-talet hade beståndet av vingårdar — och efterfrågan på Barolo — vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.
Familjens extremt branta och högbelägna toppodlingar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeuttag av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.
I arbetet i vingården hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinstockarna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinerna med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och man vinifierar dem på traditionellt vis med lång maceration av druvskalen. Endast minimala mängder svavel tillsätts, och vinerna buteljeras utan klarning och filtrering.
Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 anslöt sig hans syster Mirella. Mauro och Mirella har båda studerat enologi i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.