





Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019
Ett tidlöst mästerverk som är noggrant utformat genom rigorösa urval i varje steg av dess utveckling. . Detta vin är kulmen på oöverträffad expertis, orubbligt engagemang och djup passion, vilket lovar en exceptionell resa genom argentinsk terroir och tradition. - Marcelo Pelleriti, vinmakare och ägare.
Ett av Sydamerikas största viner ... Till ett sensationellt chockpris hos Supervin!
Marcelo Pelleriti har tidigare gjort 100 poängs Pomerol i Frankrike och i sitt hemland Argentina. Han har ett tydligt mål att skapa "Den nya världens Grand Cru".
Med sin exklusiva mikroproduktion av "Grand Cuvee" har han i årgång 2019 skapat ett vin som kan konkurrera med även de bästa Cru Classé-vinerna i Bordeaux. För att inte tala om de bästa vinerna i hela den nya världen.
Med astronomiska 97 poäng från James Suckling uppnår "Grand Cuvee" samma betyg i årgång 2019 som "Cheval des Andes" - ett av de mest eftertraktade och extremt dyra vinerna från Argentina. Denna imponerande prestation understryks av Tim Atkin, som utnämner Marcelo Pelleritis flaggskepp till en av de bästa Bordeaux-blandningarna i världen.
Om vi tittar på Vivino får vinet vansinniga 4,5 stjärnor av mer än 500 vinentusiaster.
"Grand Cuvee" är crème de la crème från Marcelo Pelleriti, med 70% Malbec och 30% Cabernet Franc från 3 olika toppvingårdar i Argentinas bästa vinregion, Mendoza. Totalt 20 av de bästa faten (14 med Malbec och 6 med Cabernet Franc) används för denna mikroproduktion och ger totalt bara 4.000 flaskor per år. Vinet lagras först i 24 månader på franska barriques, varefter vinet buteljeras och läggs i källaren, där det mognar i ytterligare 30 månader innan toppvinet släpps till försäljning. Ett Malbec-mästerverk med mycket smakintensitet, men med elegans och finess från Cabernet Franc-druvan.
Nu kommer vi till det mest otroliga... Priset.
På Wine Searcher är genomsnittspriset drygt 700 kronor (utan moms och skatter). Tack vare vårt långvariga samarbete med Marcelo kan vi nu presentera detta unika lyxvin på den danska marknaden till ett pris som sänder chockvågor till många vinhandlare runt om i världen som säljer "Grand Cuvee".
Njut av det till de bästa biffarna. Perfekt med bearnaise! Passar även utmärkt till lamm och alla typer av grillat kött, samt till tunga julrätter. Avnjuts bäst vid 16-18°C
Marcelo Pelleritis kultvin är gjort av en blandning av 70% Malbec och 30% Cabernet Franc, skördade från 3 olika toppvingårdar La Consulta, Altamira och Agrelo. Samtliga fält ligger i Argentinas världsledande Mendoza-region, som ligger drygt en kilometer över havet. Alla druvor skördas för hand och dubbelsorteras sedan vid ankomsten till vingården så att endast de bästa druvorna når fram till husets flaggskepp. Musten jäser i franska barriques (mikrojäsning), en mycket arbetsintensiv och kostsam metod som är känd från de dyraste vinerna i Bordeaux. Faten roteras regelbundet för att främja utvinningen av färg, smak och tannin från druvskalen. Totalt 20 av de bästa faten (14 med Malbec och 6 med Cabernet Franc) används för denna mikroproduktion och ger totalt bara 4.000 flaskor per år. Vinet lagras först i 24 månader på franska barriques, varefter vinet buteljeras och läggs i källaren, där det mognar i ytterligare 30 månader innan toppvinet släpps till försäljning.
Hur smakar Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019?
"Flaggskeppet Grand Cuvee fyller glaset med en imponerande djup björnbärsröd färg som utstrålar storhet. Nosen avslöjar en avgrundsdjup komplexitet av violett parfym, explosiva björnbär, svarta vinbär och hallon, möte med krossad svartpeppar, rökt kött, bitter choklad, kaffe, cigarrlåda, våt skogsmark, grafit, engelsk lakrits och mynta ... Detta skulle lika gärna kunna vara buketten från en högt rankad Cru Classé! Toppvinet landar i munnen med den mest polerade frukt som tänkas kan tack vare den resurskrävande mikrovinifieringen i Marcelos källare. Smaken har gott om mörka bärfrukter inlindade i lyxiga fatnoter av choklad, vanilj och cederträ från de franska barriquefaten. Avslutningen har den längd och x-faktor som man kan förvänta sig av ett kultvin med våt skogsmark, mineralitet och biffvänliga tanniner för de kommande 20 åren. Ett av Sydamerikas största röda viner till ett chockpris. Drick nu eller spara 15-20 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Björnbär
Choklad
Tsigarkasse
Vanilj
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019 passar bra till...
Om Marcelo Pelleriti

När Marcelo Pelleriti var barn klättrade han upp och ner på sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka hans intresse för vinodling. Som vuxen har Pelleriti uppnått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören vid Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Marcelo har sedan 2001 gjort vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som äger både 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. På sommaren producerar Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion.
Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna välrankade vinserier - bland annat ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer, som nu är nära vänner och affärspartners.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener