





Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019
A timeless masterpiece meticulously crafted through rigorous selection at every stage of its development. . This wine is the culmination of unparalleled expertise, unwavering commitment, and profound passion, promising an exceptional journey through Argentine terroir and tradition. – Marcelo Pelleriti, winemaker och ägare.
En av Sydamerikas största viner… Till sensationellt chockpris hos Supervin.se!
Marcelo Pelleriti har tidigare gjort en 100-poängare i Pomerol i Frankrike och i hemlandet Argentina. Han har ett tydligt mål: att skapa “The Grand Cru of the new world”.
Med sin exklusiva mikroproduktion av ”Grand Cuvee” har han i årgång 2019 skapat ett vin som kan konkurrera med de bästa Cru Classé-vinerna i Bordeaux. För att inte tala om de främsta vinerna i hela den nya världen.
Med astronomiska 97 poäng från James Suckling uppnår ”Grand Cuvee” samma bedömning i årgång 2019 som ”Cheval des Andes” – ett av de mest eftertraktade och extremt dyra vinerna från Argentina. Denna imponerande bedrift understryks av Tim Atkin, som utropar Marcelo Pelleritis flaggskepp till ett av världens bästa Bordeaux-blends.
På Vivino är vinet en succé med otroliga 4,4 stjärnor från mer än 500 vinentusiaster.
”Grand Cuvee” är crème de la crème från Marcelo Pelleriti, som använder 70 % Malbec och 30 % Cabernet Franc från tre olika topplägen i Argentinas bästa vinregion, Mendoza. Totalt används 20 av de bästa faten (14 för Malbec och 6 för Cabernet Franc) för denna mikroproduktion, som ger endast 4 000 flaskor per år. Vinet lagras först 24 månader på franska barriquefat, varefter vinet buteljeras och läggs i källaren där det sedan lagras ytterligare 30 månader innan toppvinet släpps till försäljning. Ett Malbec-masterverk med stor smakintensitet, samtidigt med elegans och finess från Cabernet Franc-druvan.
Nu kommer vi till det mest otroliga… Priset.
På Wine Searcher ligger genomsnittspriset på drygt 700 kronor (utan moms och avgifter). Tack vare vårt långvariga samarbete med Marcelo kan vi nu presentera denna unika lyxvin på den danska marknaden till ett pris som skickar chockvågor genom många vinhandlare runt om i världen som säljer ”Grand Cuvee”.
Njut den till de bästa biffarna av nötkött. Perfekt med béarnaise! Passar även utmärkt till lamm och alla sorters grillat kött samt till julens tyngre rätter. Serveras optimalt vid 16–18 °C
Marcelo Pelleritis kultvin är skapat på en cuvée av 70 % Malbec och 30 % Cabernet Franc, som skördas från tre olika topplägen: La Consulta, Altamira och Agrelo. Alla odlingar ligger i den argentinska världsklassregionen Mendoza, belägen drygt en kilometer över havet. Alla druvor plockas för hand och dubbelgranskas vid ankomst till vineriet så att endast de bästa druvorna når husets flaggskepp. Musten jäses på franska barriquefat (mikrofermentering), en mycket arbetskrävande och kostsam metod som känns igen från de dyraste vinerna i Bordeaux. Faten roteras regelbundet för att främja extraktion av färg, smak och tannin från druvskalen. Totalt används 20 av de bästa faten (14 för Malbec och 6 för Cabernet Franc) för denna mikroproduktion, som ger endast 4 000 flaskor per år. Vinet lagras först 24 månader på franska barriquefat, varefter vinet buteljeras och läggs i källaren där det lagras ytterligare 30 månader innan toppvinet släpps till försäljning.
Hur smakar Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019?
"Flaggskeppet Grand Cuvee fyller glaset med en imponerande djup björnbärsröd färg som utstrålar storhet. Nosen avslöjar en avgrundsdjup komplexitet av violett parfym, explosiva björnbär, svarta vinbär och hallon, möte med krossad svartpeppar, rökt kött, bitter choklad, kaffe, cigarrlåda, våt skogsmark, grafit, engelsk lakrits och mynta ... Detta skulle lika gärna kunna vara buketten från en högt rankad Cru Classé! Toppvinet landar i munnen med den mest polerade frukt som tänkas kan tack vare den resurskrävande mikrovinifieringen i Marcelos källare. Smaken har gott om mörka bärfrukter inlindade i lyxiga fatnoter av choklad, vanilj och cederträ från de franska barriquefaten. Avslutningen har den längd och x-faktor som man kan förvänta sig av ett kultvin med våt skogsmark, mineralitet och biffvänliga tanniner för de kommande 20 åren. Ett av Sydamerikas största röda viner till ett chockpris. Drick nu eller spara 15-20 år från skördeåret.
Marcelo Pelleriti Grand Cuvee 2019 passar bra till...
Om Marcelo Pelleriti

När Marcelo Pelleriti var barn klättrade han upp och ner på sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka hans intresse för vinodling. Som vuxen har Pelleriti uppnått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören vid Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Marcelo har sedan 2001 gjort vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som äger både 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. På sommaren producerar Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion.
Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna välrankade vinserier - bland annat ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer, som nu är nära vänner och affärspartners.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener



















