



Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2022
"Find it. One of the great values in South American wines." - James Suckling (tidl. Årg.)
95 imponerande poäng från James Suckling än en gång till Marcelo Pelleritis Signature Malbec, som äntligen är tillbaka i lager efter en lång tids torka och tomma hyllor.
Om du älskar Malbec eller är nyfiken på druvsorten bör du passa på att prova den officiella signaturvinen Marcelo Pelleriti, som är en sann legend på det sydamerikanska kontinenten. Han var nämligen den första vinmakaren härifrån som skapade ett vin som nådde 100 poäng hos Robert Parker.
Föregående årgång av Marcelo Pelleritis "Signature" fanns med på James Sucklings TOP-100-lista över världens bästa vinköp och med årgång 2022 är du återigen garanterad ett vinköp i världsklass. Vi kan bara hålla med James Suckling i hans tidigare uttalande – ”Find it!”
Den här fullständigt magiska Malbecen, från en 115 år gammal vingård 1000 meter över havet, behandlas som en stor Cru Classé med 12 månaders lagring på franska barriquefat. I glaset väntar en helt unik vinupplevelse!
…
Njut av den till de bästa biffarna, lamm, barbecue, pulled pork, viltkött och mogna ostar. Servera vid 16–18°C
Hur smakar Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2022?
Marcelo Pelleritis Malbec Signature 2022 visar upp en dramatiskt djuplila färg i glaset med en nästan kolsvart kärna – Malbec enligt boken! Doften imponerar både med sin kraft och sin eleganta finess… parfymerade violer, saftiga björnbär, blåbär, svarta vinbär, plommon och engelsk lakrits möter mineralisk tjära, mynta och kryddiga ektoner av cigarrlåda, rostade espressobönor och choklad. I munnen är den silkeslen och köttig, en mörk och mineralisk Malbec av högsta kaliber. Fatets kryddor och de nästan 15 % alkohol är vackert integrerade i frukten, som dröjer kvar länge i munnen. Hela härligheten avslutas med de finaste, silkeslena tanninerna, som åter vittnar om Malbec i världsklass. 95 points från James Suckling är mer än välförtjänt! Drick nu eller lagra i +15 år från skördeåret.
Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2022 passar bra till...
Hur är Marcelo Pelleriti Signature Malbec 2022 framställt?
Vinet är framställt på 100% Malbec från unika, världsklass-terroirer i La Consulta och Vista Flores (Uco-dalen, Mendoza). Vingårdarna, som planterades redan 1907, ligger på 1 000 meters höjd, där högfjällssol samverkar med kylig natteluft från Anderna och skapar utan jämförelse några av världens mest kraftfulla röda viner på Malbec-druvan… De handplockade druvorna sorteras både ute i vingården och i vineriet, så att endast de bästa, kärnfriska druvorna hittar vägen till Marcelos signaturvin. Efter 5 dagars maceration av druvskalen vid svala 10–12 °C jäser vinet temperaturstyrt, medan manuella "punch downs" ger en perfekt avvägd extraktion av färg, frukt och tanniner från druvskalen. Vinet lagras 12 månader på 225 liters franska barriques samt 6 månader på flaska innan frigivning för försäljning.
Druvor
MalbecOm Marcelo Pelleriti

När Marcelo Pelleriti var barn klättrade han upp och ner på sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka hans intresse för vinodling. Som vuxen har Pelleriti uppnått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören vid Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Marcelo har sedan 2001 gjort vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som äger både 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. På sommaren producerar Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion.
Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna välrankade vinserier - bland annat ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer, som nu är nära vänner och affärspartners.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll
























