0Varukorg

Tillbaka

Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
544,95 SEK
6 fl. per st.
404,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
⭐ 4,1 Vivino

Beställ före

11 timmar 52 min

så skickar vi det idag!

Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"92 points. TOP 20 BUY – CARINENA" - Decanter(tidl. årg.)

"94+ points. The wine matured in 500-liter oak barrels for 18 months. It opens up nicely in the glass, gaining complexity, with 14% alcohol and a pH of 3.26, denoting a lot of freshness. This transcends the vintage. Bravo! " - Robert Parker(tidl. årg.)

"18 out of 20 points. It combines and balances freshness with power. Awesome! " - Jancis Robinson(tidl. årg.)

”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com

Mas de Mancuso är enligt Robert Parker det bästa och mest ambitiösa rödvin som någonsin skapats på druvsorten Cariñena (Carignan) – i just den region som givit druvan dess namn.

Så erhåller de två senast recenserade årgångarna båda 94+/100 från samma Robert Parker, som bedömer vinet till en "release price" på $50 – motsvarande strax över 300 DKK!

Bak vinet står den erkände vinmakaren Jorge Navascués, som – förutom sitt eget familjeprojekt Mas de Mancuso – är chefsvinmakare hos legendariska Viñedos del Contino i Rioja, där hans viner belönats med upp till 98 poäng av James Suckling.

Jorge handplockar druvorna till Mas de Mancuso från en liten parcel med omkring 50 år gamla vinstockar i det högbelägna Almonacid de la Sierra. Bygden räknas som regionens mest prestigefyllda, och de nordvända skiffermarkerna har vissa likheter med Priorats berömda terroir.

Cariñena-druvorna jäser med 100 % hela klasar för att framhäva vinens parfym, struktur och komplexitet, som fulländas med läckra kryddtoner från den 18 månader långa lagringen på 500‑liters franska ekfat.

 “My family and I are a third generation of wine growers and winemakers from Aragón (Spain), that, apart from our small family-owned wine project, also act as consultants for wineries in the whole country. Since 2002 we are working on our personal project – Mas de Mancuso – recovering very old high qualityvines – aged between 50-70 years old - at almost 700 meters altitude in Aragón. We are based in Almonacid de la Sierra where we rented a very old winery trying to keep the same winemaking methods than our ancestors had.” - Jorge Navascués

Njut av den till nötkött, lamm, vilt, långkok och lagrade ostar. Servera vid 16–18 °C.

1 fl. per st.
544,95 SEK
6 fl. per st.
404,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
⭐ 4,1 Vivino

Beställ före

11 timmar 52 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023

⭐ 4,1

Vivino

(94 bedømmelser, set over alle årgange, ”Højeste kvalitet for pengene af spansk rødvin” 15-09-2025)

93 Point(tidigare årgång)

James Suckling

Spiced cherries, berries and touches of dried herbs and graphite. Medium- to full-bodied with firm, nicely chewy tannins and a long, fruit-expressive finish. Contained ripeness here.

92 Point(tidigare årgång)

Decanter

This is Cariñena from DO Cariñena: variety and region sharing top billing. The winemaker’s name should be up in lights, too – this is Jorge Navascués Haba’s own business; he works his magic at Contino, Viña Zorzal and beyond. Red cherry and wild herbs on the nose, opening out to a bright palate, not weighty, with crisp acidity, spices and crunchy red plums. There’s a typical rustic edge, and firm tannins give structure.

TOP 20 BUY – CARINENA (tidigare årgång)

Decanter

94+ Point (tidigare årgång)

Robert Parker

Release Price: $50 | The 2022 Mas de Mancuso Cariñena has a very varietal profile, combining the rustic and elegant character the variety is capable of. The grapes from north-facing vines on slate soils fermented with full clusters, foot trodden and had 20 days of maceration. The wine matured in 500-liter oak barrels for 18 months. It opens up nicely in the glass, gaining complexity, with 14% alcohol and a pH of 3.26, denoting a lot of freshness. This transcends the vintage. Bravo! 4,000 bottles produced. It was bottled in June 2024. This wine was not produced in 2021 but behaved very well in the warm 2022 vintage.

18/20 Point (tidigare årgång)

Jancis Robinson

Single vineyard. Stony soil. Flextank vats. A wine conceived to understand the character of Carignan. A lot of acidity, black fruit, deep, very fresh indeed, consistent, and with a lot of energy. On the palate, a lot of spices, blood orange and full of life and nerve. It combines and balances freshness with power. Awesome!

Hur smakar Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Mas de Mancuso Cariñena 2023 visar sig mörkt körsbärsröd i glaset… I doften finns en intensiv och karaktärsfull arom med inslag av mörka körsbär, björnbär, viol och vildhallon, som vackert vävs ihop med toner av torkade medelhavsörter, svart te, läder, lakrits och skiffermineralitet. Ett par virvlar i glaset ger utrymme för fina nyanser av rök och exotiska kryddor från lagringen på 500‑liters franska fat... Vinet lägger sig mjukt och lätt krämigt på tungan, där terroirens energiska friskhet och mineraliska nerv elegant väcker den koncentrerade bärfrukten till liv. Avslutningen är lång, lätt fatkryddad och komplex med matvänliga tanniner. Kvaliteten här matchar enkelt Priorat‑ikoner till flera gånger högre pris… Jorge Navascues är otrolig! Drick nu, eller lagra 10–15 år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Björnbär

Tasting Note Icon

Herbes de Provence

Tasting Note Icon

Röda körsbär

Tasting Note Icon

Rök

Tasting Note Icon

Våta stenar

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023 passar bra till...

Hur är Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023 framställt?

Mas de Mancuso Cariñena 2023 är gjord på 100 % Cariñena (Carignan) från nordvända skiffermarker i höjderna ovanför Almonacid de la Sierra – den förmodligen mest prestigefyllda byn i vindistriktet Cariñena i Aragón. Druvorna handskördas från upp till 50 år gamla vinstockar och jäser som hela klasar med fottrampning och 20 dagars maceration – en metod som främjar vinets parfym, struktur och aromatiska komplexitet. Efter jäsningen mognar vinet i 18 månader på franska ekfat om 500 liter. Endast ca. 4 000 flaskor produceras.

Druvor

Carinena

Lagringstyp

Fat-/ Ekfatslagring

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

10-15 år från skördeåret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter