0Varukorg

Tillbaka

Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
629,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
309,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point James Suckling
94 Point Vin.connaisseur
Value: ★★★★★ 5/6 Vin.connaisseur
94 Point Vinonyme
94 Point Flaskehalsen
94 Point Mad og Monopolet
⭐ 4,1 Vivino

Beställ före

14 timmar 38 min

så skickar vi det idag!

Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"95 points. This has aromas of blood oranges, wild herbs, dark fruit, mint and wild berries. The palate is medium- to full-bodied, with a certain rusticity. Perfumed and engaging, it shows an incisive and slightly raw character. There’s a lot going on. Very complete." - James Suckling

"TOP 20 BUY – CARINENA" - Decanter(tidl. årg.)

"94+ points. The wine matured in 500-liter oak barrels for 18 months. It opens up nicely in the glass, gaining complexity, with 14% alcohol and a pH of 3.26, denoting a lot of freshness. This transcends the vintage. Bravo! " - Robert Parker(tidl. årg.)

"94 point. Dybt aromatisk vin på gamle Carignan-stokke ... En vin med karakter og terroir" - Vin.connaisseur

"94 point. En vin der bare ikke slipper grebet i munden. Jeg er dybt solgt." - Vinonyme

"18 out of 20 points. It combines and balances freshness with power. Awesome! " - Jancis Robinson(tidl. årg.)

Mas de Mancuso är enligt Robert Parker det bästa och mest ambitiösa rödvin som någonsin skapats på druvsorten Cariñena (Carignan) – i just den region som gett druvan sitt namn.

Således får de två senast recenserade årgångarna båda 94+/100 av samma Robert Parker, som bedömer vinet till ett "release price" på $50 – motsvarande strax över 300 DKK!

Bakom vinet står den erkände vinmakaren Jorge Navascués, som – utöver sitt eget familjeprojekt Mas de Mancuso – är chefvinmakare hos legendariska Viñedos del Contino i Rioja, där hans viner belönats med upp till 98 poäng av James Suckling.

”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com

Jorge handplockar druvorna till Mas de Mancuso från en liten parcel med omkring 50 år gamla vinstockar i högt belägna Almonacid de la Sierra. Bygden räknas som regionens mest prestigefyllda, och de nordvända skifferjordarna har vissa likheter med Priorats berömda terroir.

Cariñena-druvorna jäser med 100 % hela klasar för att framhäva vinets parfym, struktur och komplexitet, som fulländas med läckra kryddtoner från den 18 månader långa lagringen på 500-liters franska ekfat.

“My family and I are a third generation of wine growers and winemakers from Aragón (Spain), that, apart from our small family-owned wine project, also act as consultants for wineries in the whole country. Since 2002 we are working on our personal project – Mas de Mancuso – recovering very old high qualityvines – aged between 50-70 years old - at almost 700 meters altitude in Aragón. We are based in Almonacid de la Sierra where we rented a very old winery trying to keep the same winemaking methods than our ancestors had.” - Jorge Navascués

Njut av den till nötkött, lamm, vilt, grytor och mogna ostar. Servera vid 16–18 °C.

1 fl. per st.
629,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
309,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point James Suckling
94 Point Vin.connaisseur
Value: ★★★★★ 5/6 Vin.connaisseur
94 Point Vinonyme
94 Point Flaskehalsen
94 Point Mad og Monopolet
⭐ 4,1 Vivino

Beställ före

14 timmar 38 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023

95 Point

James Suckling

This has aromas of blood oranges, wild herbs, dark fruit, mint and wild berries. The palate is medium- to full-bodied, with a certain rusticity. Perfumed and engaging, it shows an incisive and slightly raw character. There’s a lot going on. Very complete.

94 Point

Vin.connaisseur

Dybt aromatisk vin på gamle Carignan-stokke. Mørke bær, sort peber, lavendel og urter. Flot struktur og friskhed, som holder styr på kraften. En vin med karakter og terroir. 5/6 stjerner | 1 stk 409,95 / 6 stk 304,95

Value: ★★★★★ 5/6

Vin.connaisseur

94 Point

Vinonyme

Det her føles som en vin med puls. Blåbærmarmelade og solbær vælter frem, pakket ind i en urtet, næsten elektrisk krydring. Den står både skarpt og tungt – som frisk luft med knytnæve bag. Tanninerne er silkefine, syren knivpræcis, og helheden… ja, det er ren afhængighed. Flydende oxytocin. En vin der bare ikke slipper grebet i munden. Jeg er dybt solgt.

94 Point

Flaskehalsen

Mas de Mancuso er et kapitel for sig, når det kommer til vine fra Cariñena-området i nærheden af Zaragoza. Her er det Carignan-druen – der på spansk hedder det samme, som det område, den her kommer fra. En druesort, der sjældent stjæler overskrifterne alene, men som ikke desto mindre har præsteret nogle rigtig flotte mikroproduktioner i Priorat. I Cariñena kan den også levere flot og dyb kvalitet, der i dette tilfælde er nydeligt balanceret og præget af en ret kraftig frugtstil. Det er en rigtig flot vin, der dog står lidt i skyggen af Garnacha-vinen fra samme producent. Normalpris kr. 409,95, Set til kr. 199,95

94 Point

Mad og Monopolet

Jeg skal ærlig tilstå, at jeg meget sjældent har smagt “Carinena”, som er en spansk drue, der nok minder lidt om Garnacha, men alligevel er helt sin egen. Den har alt, hvad jeg ønsker og drømmer om i en flot vin - duft af solbær, modne kirsebær, brombær, lakrids, mandler og tørrede blomster. I munden er den fyldig, har masser af frugtsødme og varme krydderier og en flot afslutning med en fin syre og tanniner, som gør den eminent til en omgang tapas med masser af pølse, ost og lækkerier. 1 fl. pr. stk. 409,95 DKK / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk. 199,95 DKK

⭐ 4,1

Vivino

(94 bedømmelser, set over alle årgange, ”Højeste kvalitet for pengene af spansk rødvin” 15-09-2025)

92 Point(tidigare årgång)

Decanter

This is Cariñena from DO Cariñena: variety and region sharing top billing. The winemaker’s name should be up in lights, too – this is Jorge Navascués Haba’s own business; he works his magic at Contino, Viña Zorzal and beyond. Red cherry and wild herbs on the nose, opening out to a bright palate, not weighty, with crisp acidity, spices and crunchy red plums. There’s a typical rustic edge, and firm tannins give structure.

94+ Point (tidigare årgång)

Robert Parker

Release Price: $50 | The 2022 Mas de Mancuso Cariñena has a very varietal profile, combining the rustic and elegant character the variety is capable of. The grapes from north-facing vines on slate soils fermented with full clusters, foot trodden and had 20 days of maceration. The wine matured in 500-liter oak barrels for 18 months. It opens up nicely in the glass, gaining complexity, with 14% alcohol and a pH of 3.26, denoting a lot of freshness. This transcends the vintage. Bravo! 4,000 bottles produced. It was bottled in June 2024. This wine was not produced in 2021 but behaved very well in the warm 2022 vintage.

18/20 Point (tidigare årgång)

Jancis Robinson

Single vineyard. Stony soil. Flextank vats. A wine conceived to understand the character of Carignan. A lot of acidity, black fruit, deep, very fresh indeed, consistent, and with a lot of energy. On the palate, a lot of spices, blood orange and full of life and nerve. It combines and balances freshness with power. Awesome!

TOP 20 BUY – CARINENA (tidigare årgång)

Decanter

Hur smakar Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Mas de Mancuso Cariñena 2023 visar sig mörkt körsbärsröd i glaset… I doften finns en intensiv och karaktärsfull arom med inslag av mörka körsbär, björnbär, viol och vildhallon, som vackert vävs ihop med toner av torkade medelhavsörter, svart te, läder, lakrits och skiffermineralitet. Ett par virvlar i glaset ger utrymme för fina nyanser av rök och exotiska kryddor från lagringen på 500‑liters franska fat... Vinet lägger sig mjukt och lätt krämigt på tungan, där terroirens energiska friskhet och mineraliska nerv elegant väcker den koncentrerade bärfrukten till liv. Avslutningen är lång, lätt fatkryddad och komplex med matvänliga tanniner. Kvaliteten här matchar enkelt Priorat‑ikoner till flera gånger högre pris… Jorge Navascues är otrolig! Drick nu, eller lagra 10–15 år från skördeåret.

Smaknoter

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023 passar bra till...

Hur är Mas de Mancuso Cariñena Tinto 2023 framställt?

Mas de Mancuso Cariñena 2023 är gjord på 100 % Cariñena (Carignan) från nordvända skiffermarker i höjderna ovanför Almonacid de la Sierra – den förmodligen mest prestigefyllda byn i vindistriktet Cariñena i Aragón. Druvorna handskördas från upp till 50 år gamla vinstockar och jäser som hela klasar med fottrampning och 20 dagars maceration – en metod som främjar vinets parfym, struktur och aromatiska komplexitet. Efter jäsningen mognar vinet i 18 månader på franska ekfat om 500 liter. Endast ca. 4 000 flaskor produceras.

Druvor

Carinena

Lagringstyp

Fat-/ Ekfatslagring

Om Bodegas Mas de Mancuso

”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson.com

Jorge Nevascués – “Winemaker of the Year“ . “As the winemaker at his family’s estate Mas de Mancuso, Jorge is already responsible for some of the most outstanding wines in Cariñena and Aragón.” – Tim Atkin

Byd velkommen til Jorge Nevascués - er en af Spaniens mest respekterede ønologer og tredje generation i en familie af vinmagere fra Aragón. Udråbt til et regulært vingeni af Jancis Robinson og senest kåret til ”Winemaker of the year” af Master of Wine, Tim Atkin. Så er tonen ligesom slået an.

Jorge er idémanden bag Mas de Mancuso, hvor han driver et kompromisløst terroir-fokuseret projekt i Almonacid de la Sierra, i den for mange ukendte appellation, DO Cariñena. For dem, der ikke er inde i Aragóns lokalgeografi, så befinder vi os godt tre timers kørsel ind i landet fra Barcelona.

Her arbejder Jorge og hans team med tudsegamle vinstokke, nogle op til 70 år gamle, plantet i 600–700 meters højde på skifer- og kalkholdige jorde. Alt arbejde i marken foregår med håndkraft, og ingen form for kunstig gødning anvendes – respekten for naturen og vinplanterne er i højsædet.

Selvom Mas de Mancuso høster imponerende ratings Robert Parker, James Suckling og Guía Peñin, så er Jorge måske mest kendt for sin rolle som feteret chefvinmager hos Viñedos del Contino, hvor han er manden bag nogle af Riojas mest ikoniske vine – flere af dem hædret med op til 98 point hos James Suckling.

Jorge Navascués hører til blandt Spaniens mest visionære fortolkere af Garnacha-druen som i øjeblikket er et kæmpe hit på den international vinscene. Han har dog været i gang de seneste 25 år og har viet en stor del af sit liv til at dygtiggøre sig i lige netop denne drue.

Hvor mange producenter i det varme Cariñena stræber efter kraft og volumen, søger Navascués i stedet transparens, friskhed og finesse. Hans stil minder mere om Bourgogne end om Châteauneuf-du-Pape, med deres elegante parfumerede frugt, luftige struktur og fine, kalkede mineralitet. Gæringen foregår med spontan gæring og delvis hele klaser i betonkar for at bevare vinens energi og florale karakter. Modningen sker i store, neutrale fade og cementtanke, hvor træet ikke får lov til at overdøve terroirets stemme. Under jorden i de historiske kældre fra det 15. århundrede hviler vinene ved konstant temperatur og fugtighed – helt uden moderne teknologi.

Mas de Mancuso-serien er Jorge Nevascués’ flagskibsvine og omfatter desuden også en hvidvin på Macabeo, der blev kåret til ”White wine of the year” hos Tim Atkin med 97 points. Er du til value i verdensklasse, så kast dig rolig ud i Jorges ”Cutio”-vine, der høster Parker-ratings på op til 93 points og samtidig holder deres priser LANGT under 100 kroner.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

10-15 år från skördeåret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter