0Varukorg

Tillbaka

Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
544,95 SEK
6 fl. per st.
404,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
⭐ 4,1 Vivino

Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023

Spanien

Spanien, Carinena

13,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"97 points." - Verema(tidl. årg.)

"96 points. TOP100 Aragon" - Tim Atkin(tidl. årg.)

"95 points. It's medium-bodied and elegant, with great finesse..." - Robert Parker(tidl. årg.)

"94 points. Aromas of blackberries, new leather, ripe fruit and meat. Changes in the glass to wild strawberries and cherries. Then white pepper. " - James Suckling(tidl. årg.)

"Offers outstanding value." - Decanter(tidl. årg.)

”Jorge’s career has been meteoric...He is one of the best winemakers I have been lucky enough to meet” – Jancis Robinson

Regionens bästa Garnacha från en av Spaniens bästa vinmakare!

Bland nästan 300 rödviner som Robert Parker testat från det högt belägna Cariñena i Aragón, tronar Mas de Mancuso Garnacha över alla andra som historiens högst rankade. Bedömd vid ett "release price" på $50 – motsvarande strax över 300 DKK!

Kvaliteten är allt annat än slumpmässig. Bakom vinet står toppvinmakaren Jorge Navascués, som – parallellt med sin egen nischproduktion – fungerar som hyllad chefsvinmakare hos Viñedos del Contino, där han frambringar legendariska Rioja-viner med upp till 98 poäng hos James Suckling.

Denna nästan burgundiskt eleganta Garnacha är en mikroproduktion från 50–70 år gamla, fristående buskvinstockar. Druvorna handplockas från ett blygsamt område på endast 1,5 hektar – ett svalt nordvänt, skuggigt och skifferhaltigt terroir 700 meter över havet i den prestigefyllda toppbyn Almonacid...

"Almonacid has always had great prestige for its Garnacha vines which produce tasty but fresh wines. Here, winegrowers have always recognised the exceptional quality of these Garnachas and valued them more than those from other villages in Cariñena" – Jancis Robinson

Jorge låter druvorna jäsa som 100 % hela klasar för att framhäva rödvinets parfym, struktur och komplexitet, innan det mognar 18 månader på 1–2 år gamla 500‑liters franska ekfat.

Resultatet är en balanserad och elegant Garnacha med sval profil och ett tydligt uttryck av sitt exceptionella terroir... Helt i nivå med några av de finaste (och avsevärt dyrare) Garnacha från Sierra de Gredos!

“My family and I are a third generation of wine growers and winemakers from Aragón (Spain), that, apart from our small family-owned wine project, also act as consultants for wineries in the whole country. Since 2002 we are working on our personal project – Mas de Mancuso – recovering very old high qualityvines – aged between 50-70 years old - at almost 700 meters altitude in Aragón. We are based in Almonacid de la Sierra where we rented a very old winery trying to keep the same winemaking methods than our ancestors had.” - Jorge Navascués

Njut av den till stekar, lamm, kraftiga tapas, BBQ, ljust kött och mogna ostar. Servera vid 14–17°C

1 fl. per st.
544,95 SEK
6 fl. per st.
404,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
⭐ 4,1 Vivino

Recensioner av Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023

⭐ 4,1

Vivino

(520 bedømmelser, set over alle årgange, “Højeste kvalitet af spansk Grenache”, 15-09-2025)

97 Point(tidigare årgång)

Verema

96 Point(tidigare årgång)

Tim Atkin

TOP 100 Aragon (tidigare årgång)

Tim Atkin

95 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

Release Price: $50 I was looking forward to the 2018 Mas de Mancuso Garnacha, from one of the finest vintages in the region in recent times. It comes from a vineyard in the village of Almonacid, an old plot at 670 meters in altitude surrounded by forest. It's a mountain vineyard protected by the warm winds, a cool place with stone, clay and marl soils. This 2018 is perfumed and floral, expressive, open and quite different from the 2017, balanced and with very good depth. It fermented with 50% full clusters that were foot trodden and matured in used 500-liter oak barrels and later in concrete. It's medium-bodied and elegant, with great finesse, a lot more refined and elegant than the previous vintage. It has tension, light and energy. 3,500 bottles were filled in March 2021.

94 Point(tidigare årgång)

James Suckling

Aromas of blackberries, new leather, ripe fruit and meat. Changes in the glass to wild strawberries and cherries. Then white pepper. Full body. Creamy and layered tannins. Round texture. Tangy and fruity … Only 3,000 bottles made.

94 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

Style: varietally correct, wild, powerful. Color: bright cherry. Aroma: balsamic herbs, sweet spices, scrubland, ripe fruit, varietal. Flavour: spicy, balsamic, good acidity.

92 Point(tidigare årgång)

Decanter

A powerful but elegant wine with lots of energy. The old-vine Garnacha here offers aromatic mountain herbs and spice as well as a fresh green note of tomato vine. It spends a year in 500L oak, bringing a lovely savoury, balsamic character. The tannins are fine and the finish very long, with savoury green olive and persistent red fruit. Offers outstanding value.

Hur smakar Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023 står elegant körsbärsröd i glaset… Den vackra doften förenar spansk värme och kraft med en sval, floral finess som för tankarna mot en stor röd Bourgogne! Ur glaset strömmar viol, nyponros, vilda skogssmultron, saftiga körsbär och hallon, som vackert backas upp av aromatiska örter, rosmarin, läder, lakrits och krossad svartpeppar samt diskreta inslag av choklad och rök från fatet... I munnen lätt krämig med silkeslena tanniner och en nästan burgundisk textur. Bärfrukten framstår både intensiv och härligt läskande, medan den perfekt vibrerande mineraliteten vittnar om vingårdens svala läge. Eftersmaken hänger elegant kvar och fulländas av diskreta kryddtoner från de många månaderna på 500-liters använda franska ekfat. World Class Garnacha! Drick nu, eller lagra i +10 år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Herbes de Provence

Tasting Note Icon

Jordgubbe

Tasting Note Icon

Röda körsbär

Tasting Note Icon

Rök

Tasting Note Icon

Violett

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023 passar bra till...

Hur är Mas de Mancuso Garnacha Tinto 2023 framställt?

Mas de Mancuso Garnacha 2023 är gjord på 100 % Garnacha, som kometen Jorge Navascués handplockar från en liten, norrvänd enskild vingård på endast 1,5 hektar i Cariñena i Aragon. Terroiren ligger på 700 meters höjd på skifferhaltig jordmån i ett svalt och skuggigt mesoklimat. Här når druvorna perfekt mognad utan att tappa sin naturliga friskhet. Jäsningen sker med hela klasar för att främja vinets parfym, struktur och komplexitet. Vinet mognar slutligen 18 månader på 1–2 år gamla franska 500‑liters ekfat. Resultatet är en balanserad och elegant Garnacha med sval profil och en tydlig prägel av sitt exceptionella terroir.

Lagringstyp

Fat-/ Ekfatslagring

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

14-17°C

Lagringspotential

+10 år från årgången

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter