





Medici Ermete Unique Metodo Classico Rosé Brut Vintage 2022
Det bästa italienska alternativet i prisklassen till seriös Vintage Rosé Champagne?
30 månaders flasklagring på de fina jästresterna säger allt om seriösiteten i Medici Ermetes årgångsbubblor, som i den vackra 2022-utgåvan cementerar sin status bland de bästa mousserande vinerna från nordöstra Italien.
Hemligheten bakom den delikata röda bärfrukten i Unique Rosé Brut 2022 är Lambrusco Marani-druvor av toppkvalitet från terroiren Tenuta La Rampara. Smakupplevelsen fulländas med extra fina bubblor och komplexa brödtoner, som huset Medici Ermete uppnår genom extra lång flasklagring "sur lie" – precis som i de stora och betydligt dyrare franska Champagne-vinerna.
Degorgerad 2025 – friskheten är helt i topp, och resultatet är helt enkelt fantastiskt!
...
Njut av den vid festliga tillfällen samt till antipasti, sushi, rom, fisk och skaldjur, grillade marinerade grönsaker och milda ostar. Servera vid 6-10 °C.
Hur smakar Medici Ermete Unique Metodo Classico Rosé Brut Vintage 2022?
Unique 2022 presenterar sig med elegant ljus kopparfärg och fina bubblor i glaset… Doften är både frisk och karaktärsfull med spännande brödtoner samt en skogsbundsaktig mineralitet som lägger sig vackert under fruktigt‑florala‑herbala nyanser av torkade rosor, tranbär, Herbes de Provence, citrus och skogssmultron… I munnen krispig och torr med härlig krämig mousse. Klart champagneliknande där delikata fruktnyanser och intressanta brödtoner binds samman till en smakupplevelse på mycket hög nivå. Uppfriskande och munrengörande i eftersmaken som klingar av med komplexa umami‑noter… Italiens bästa champagne‑alternativ för priset? Drick nu, eller lagra 5–8 år från skördeåret.
Smaknoter
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Medici Ermete Unique Metodo Classico Rosé Brut Vintage 2022 passar bra till...
Hur är Medici Ermete Unique Metodo Classico Rosé Brut Vintage 2022 framställt?
Unique Spumante Brut Rosé 2022 är gjord på 100 % Lambrusco Marani, som handskördas från noggrant utvalda parceller på Tenuta La Rampara i provinsen Reggio Emilia. Vinet är framställt enligt den "klassiske metode" – precis som i Champagne. Andrajäsningen på flaska följs av hela 30 månaders kontakt med jästrester, som berikar vinet med fina bubblor samt eleganta, komplexa "brødnoter".
Dosage: 4 gram socker per liter.
Syrainnehåll: 9,40 gram per liter
Alkohol: 12 %
Flasklagring: 30 månader på jästresterna
Årgång 2022 degorgerades i januari 2025.
Druvor
Lambrusco MaraniVindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener






















