
Mineralium Sauvignon Blanc Colombard 2023
Smaken av topprecenserad Nya Zeeland Sauvignon Blanc ... Och till och med extra väl omskriven i den helt nya årgången 2023!
Franska Mineralium 2023 är perfekt balanserat och kombinerar sin överdådiga frukt i Nya Zeeland-stil med färsk mineralitet i meter.
Sauvignon Blanc är med sin aromatiska frukt ett av världens mest populära och mångsidiga matviner, som här lyfts till nya höjder med den lokala, citrusaktiga Colombard-druvan.
Det svala atlantklimatet i sydvästra Frankrike ger det vita vinet starka gastronomiska och uppfriskande egenskaper som är mycket lika de vi känner och älskar från Marlborough Sauvignon Blanc.
Servera till färska fisk- och skaldjursrätter, sushi, lätta tapas, krispiga sallader och krämiga ostar. Mineralium behärskar allt!
Hur smakar Mineralium Sauvignon Blanc Colombard 2023?
Mineralium 2023 framträder klart och elegant i glaset med en inbjudande citrusgrön färg ... Näsan vibrerar oemotståndligt med de härligt fräscha aromerna från Sauvignon Blanc! Somriga fläderblommor, nyskurna gröna äpplen, färsk lime, salt citrusmineralitet, saftiga persikor och våt mineralisk kalksten tvingar nästan glaset till munnen ... Vinet är något krämigt på tungan, med den nyzeeländska inspirationen som kommer igenom med imponerande krispighet och en nästan tropisk smakrikedom. Lång och saftig avslutning med munrengörande renhet och mineralitet. Ett härligt aptitretande vitt vin för lätta rätter och mys! Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Mineralium Sauvignon Blanc Colombard 2023 passar bra till...
Hur är Mineralium Sauvignon Blanc Colombard 2023 framställt?
Mineralium 2023 är gjord av en elegant blandning av 50% aromatisk Sauvignon Blanc och 50% citrusfräsch Colombard. Druvorna väljs från kalkhaltiga jordar nära Atlanten, där ett svalt maritimt inflytande ger druvor och vin som är fyllda med smakrik mineralitet och skarp aromatisk rikedom.
I vingården gör man allt för att bevara friskheten och aromerna... Druvorna skördas tidigt på morgonen när temperaturen är som lägst. En sval maceration av musten extraherar extra aromer från druvskalen redan före jäsningen. Genom skonsam pneumatisk pressning frigörs den mest delikata druvmusten. På ett unikt sätt tillsätts en del av den aromatiska fällningen till druvmusten, som jäser långsamt vid låga (fruktbevarande) temperaturer i ståltankar. Efter jäsningen får det vita vinet extra rikedom och komplexitet genom 4 månaders mognad med de finaste jästresterna.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener

















