



Mio de M.O. Reserva Toro 2017 Magnum i trækasse
Populära Mio de M.O. i dramatisk mörk Reserva-uppgradering... Vi har tilldelats ett mycket begränsat antal exklusiva 150 cl magnumflaskor!
Intensiteten är episk… Endast de absolut bästa druvorna hittar fram till detta sensationella flaggskepp med 100% Tempranillo, 15,5 % alkohol och 22 månader på de bästa ekfaten.
Recensentens jämförelse med ”en lækker Ribera del Duero” träffar spot on – även om etiketten avslöjar rött vinets ursprung i grannområdet Toro. Den verkliga skillnaden ligger enbart i pris och prestige.
Släng in den här bomben i en blindprovning med seriös Ribera del Duero och se kända 3-500 kronors namn falla på rad.
MIO de M.O. Toro Reserva 2017 är mörkare, mer komplex och kraftfullare i smaken än du vågar drömma om till detta attraktiva pris!
Njut av den till saftiga steaks, lamm, BBQ, viltkött, mustiga pastarätter och mogna ostar. Servera vid 16–18°C
Drick nu, eller lagra +20 år från skörden.
Hur smakar Mio de M.O. Reserva Toro 2017 Magnum i trækasse?
Mäktig, fyllig och dramatiskt mörk vid upphällningen… Och doften gör verkligen inte besviken! Reserva-flaggskeppet dundrar loss med enorm frukt och kryddig komplexitet i spansk toppklass. Mörkrostat kaffe, engelsk lakrits, örter och choklad förenas förvånansvärt elegant med djupa toner av krossade violer, vilda hallon, svarta plommon, körsbär och fullmogna björnbär… I munnen fyllig och maskulin med imponerande fruktdjup som håller god kontroll över fatkryddorna och 15,5 % alkohol. Solmogna, biffvänliga tanniner kommer suveränt in i den minutlånga, komplexa eftersmaken. Så kan Ribera del Duero alltså bara komma an!
Smaknoter
Plommon
Choklad
Kokos
Lakrits
Katrinplommon
Mio de M.O. Reserva Toro 2017 Magnum i trækasse passar bra till...
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bakom vinerna från Beyra är den erkände Rui Roboredo Madeira, som 2011 tog över vingården i byn Vermiosa, där han redan 1987 gjorde sin debut som vinmakare. Rui växte upp i Dourodalen, men har rest jorden runt för att besöka vinodlingsregioner och lära sig om vinproduktion. Därför kändes det som att komma hem för honom när det äntligen blev möjligt.
Beyras vinmarker är bland de högsta i hela Portugal och ligger omgivna av berg. En fantastisk plats med läge på hela 750 meters höjd. Varma och soliga dagar växlar med svala nätter och morgnar, vilket ger druvorna optimal balans mellan fruktighet och friskhet.
Sedan 1987 har Rui blivit en portugisisk superstjärna inom vinproduktion, och kombinationen av hans källarkunskaper och markernas läge är helt fenomenal. Han försöker ständigt föra in innovation och förnyelse i de urgamla vinodlingarna som ligger i och runt Dourodalen.
Rui åtnjuter välförtjänt stjärnstatus. Hans röda viner bevisar om och om igen att Portugals nordöstra hörn utan problem kan matcha Toro och Ribera del Duero på den spanska sidan av gränsen. Hans viner har blivit Beira Interior-regionens flaggskepp. Rui förfogar över knappt 10 hektar vinmarker i Beira Interior D.O., därifrån han producerar viner till serien Beyra Vinhos de Altitude.
Förutom vinerna från Beyra producerar Rui viner från Douro D.O., som är världens äldsta officiella vinregion. Dourofloden rinner genom hela regionen och ger liv åt alla vinstockar vars druvor används i både portvin och bordsvin. I samma region ligger underregionen Douro Superior, där Rui har 17 hektar på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset har i Ruis händer utvecklats till ett familjeägt vinhus i åttonde generationen. Samtidigt äger han 12 hektar på Quinta de Fafide i samma region, där man också gör viner från enskilda vingårdar. Det slutar inte där. Rui Madeiras kritikerrosade viner från serien Castello d’Alba, som var hans första serie som han släppte som oberoende vinmakare, kommer också från Douro D.O.
En man som är född ur jorden och lever och andas naturen, som har ett finger med i nästan allt som händer både i Douro och i Beira.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Restsöcker
Syrainnehåll