



Mio de M.O. Toro 2021
VINET ÄR UTGÅTT - DET HÄR ÄR DE SISTA FLASKORNA VI FÅR.
Vi har precis öppnat den sista pallen - köp nu och spara 64,7%
Goda nyheter för alla fans av Ribera del Duero... Populära Mio de MO, "Toros åska", är äntligen tillbaka!
Även om recensenternas citat gäller utsålda tidigare årgångar kan fans av Mio de MO se fram emot att blåsas baklänges av nya tryckvågor av mörkfruktig, fatkryddad Tempranillo ... som en överprissatt Ribera del Duero!
"2021 - Excellent Vintage" - DO Toro
Under det perfekta toppåret 2021 gör Beyra-bagmannen Rui Madeira sin största bedrift hittills, en spansk Tempranillo med kraftfulla 15% alkohol.
Med Mio de M.O. 2021 smyger sig den portugisiske stjärnvinmakaren tillbaka till spanskt territorium, där han har upptäckt några fantastiska (och mycket gamla!) vinstockar i Toro. Så vi pratar fält precis bredvid Ribera del Duero....
Den solmogna kraftfulla frukten från 60-åriga buskvinstockar toppas med 24-26 månaders lagring i källaren, inklusive imponerande 14 månader i lyxiga franska ekfat....
Det här är muskelkraft och elegans på en helt annan nivå än vad priset antyder. Mio de MO är ett av Supervins mest populära röda viner och det finns en anledning till det!
Ett härligt "mysglas" och en utmärkt följeslagare till nötkött, lamm, grillat, fläsk, rejäla tapas och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Mio de M.O. Toro 2021?
Mio de M.O. gnistrar så fort den lyfts upp. 2021 imponerande mörk och fyllig från glaset... Kraftfull på näsan med fyllig mörk björnbärsfrukt, svarta plommon, engelsk lakrits, krossade violer och vilda hallon, toppad med perfekt fatkryddade inslag av mörkrostat kaffe, kokos, rök och bourbonvanilj... Wow. Hällde de Ribera del Duero Reserva i flaskan? På tungan är det rikt och voluminöst med den mest förtjusande spanska cocktailen av söta kryddor och mörka fruktsmaker, toppad med biffvänliga sammetstanniner på den minutlånga finishen. Rui rör sig som en galning... Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Mio de M.O. Toro 2021 passar bra till...
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bakom vinerna från Beyra är den erkände Rui Roboredo Madeira, som 2011 tog över vingården i byn Vermiosa, där han redan 1987 gjorde sin debut som vinmakare. Rui växte upp i Dourodalen, men har rest jorden runt för att besöka vinodlingsregioner och lära sig om vinproduktion. Därför kändes det som att komma hem för honom när det äntligen blev möjligt.
Beyras vinmarker är bland de högsta i hela Portugal och ligger omgivna av berg. En fantastisk plats med läge på hela 750 meters höjd. Varma och soliga dagar växlar med svala nätter och morgnar, vilket ger druvorna optimal balans mellan fruktighet och friskhet.
Sedan 1987 har Rui blivit en portugisisk superstjärna inom vinproduktion, och kombinationen av hans källarkunskaper och markernas läge är helt fenomenal. Han försöker ständigt föra in innovation och förnyelse i de urgamla vinodlingarna som ligger i och runt Dourodalen.
Rui åtnjuter välförtjänt stjärnstatus. Hans röda viner bevisar om och om igen att Portugals nordöstra hörn utan problem kan matcha Toro och Ribera del Duero på den spanska sidan av gränsen. Hans viner har blivit Beira Interior-regionens flaggskepp. Rui förfogar över knappt 10 hektar vinmarker i Beira Interior D.O., därifrån han producerar viner till serien Beyra Vinhos de Altitude.
Förutom vinerna från Beyra producerar Rui viner från Douro D.O., som är världens äldsta officiella vinregion. Dourofloden rinner genom hela regionen och ger liv åt alla vinstockar vars druvor används i både portvin och bordsvin. I samma region ligger underregionen Douro Superior, där Rui har 17 hektar på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset har i Ruis händer utvecklats till ett familjeägt vinhus i åttonde generationen. Samtidigt äger han 12 hektar på Quinta de Fafide i samma region, där man också gör viner från enskilda vingårdar. Det slutar inte där. Rui Madeiras kritikerrosade viner från serien Castello d’Alba, som var hans första serie som han släppte som oberoende vinmakare, kommer också från Douro D.O.
En man som är född ur jorden och lever och andas naturen, som har ett finger med i nästan allt som händer både i Douro och i Beira.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener