



Mio de M.O. Toro 2018
Är du redo för Beyras bagman Rui Madeiras största smäll av en spansk Tempranillo? Mio de M.O. gör en magnifik comeback i den nya årgången 2018 och dundrar förbi det kritikerrosade 2017 med kraftfull frukt och 15% alkohol. Som ett överprisat Ribera del Duero.
Med Mio de M.O. smyger sig den portugisiske stjärnvinmakaren in på spanskt territorium, där han har upptäckt några fantastiska (och mycket gamla!) vinstockar i Toro. Så vi pratar fält precis bredvid Ribera del Duero....
Det här är solmogen frukt, muskelkraft och elegans på en helt annan nivå än vad priset antyder. Det är inte utan anledning som Ruis viner är bland Supervins mest populära.
.......
Ett härligt "mysglas" och en utmärkt följeslagare till nötkött, lamm, grillat, fläsk, rejäla tapas och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Mio de M.O. Toro 2018?
Mio de M.O. seglar omedelbart efter dockning. 2018 imponerande mörkt runt glaset... Nosen är full av krossade violer, vilda hallon, mörka plommon, lakrits, körsbär och solmogna björnbär, med fatkryddade inslag av mörkt rostat kaffe, kokos, rök och bourbonvanilj som lyfter doftupplevelsen till Ribera del Duero-nivå... Djup och köttig i gommen med imponerande mörk kraftfrukt, avslutar med vänliga, sammetslena tanniner och inslag av exotisk kokosnöt, lakrits och choklad. Wow! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Mio de M.O. Toro 2018 passar bra till...
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bakom vinerna från Beyra är den erkände Rui Roboredo Madeira, som 2011 tog över vingården i byn Vermiosa, där han redan 1987 gjorde sin debut som vinmakare. Rui växte upp i Dourodalen, men har rest jorden runt för att besöka vinodlingsregioner och lära sig om vinproduktion. Därför kändes det som att komma hem för honom när det äntligen blev möjligt.
Beyras vinmarker är bland de högsta i hela Portugal och ligger omgivna av berg. En fantastisk plats med läge på hela 750 meters höjd. Varma och soliga dagar växlar med svala nätter och morgnar, vilket ger druvorna optimal balans mellan fruktighet och friskhet.
Sedan 1987 har Rui blivit en portugisisk superstjärna inom vinproduktion, och kombinationen av hans källarkunskaper och markernas läge är helt fenomenal. Han försöker ständigt föra in innovation och förnyelse i de urgamla vinodlingarna som ligger i och runt Dourodalen.
Rui åtnjuter välförtjänt stjärnstatus. Hans röda viner bevisar om och om igen att Portugals nordöstra hörn utan problem kan matcha Toro och Ribera del Duero på den spanska sidan av gränsen. Hans viner har blivit Beira Interior-regionens flaggskepp. Rui förfogar över knappt 10 hektar vinmarker i Beira Interior D.O., därifrån han producerar viner till serien Beyra Vinhos de Altitude.
Förutom vinerna från Beyra producerar Rui viner från Douro D.O., som är världens äldsta officiella vinregion. Dourofloden rinner genom hela regionen och ger liv åt alla vinstockar vars druvor används i både portvin och bordsvin. I samma region ligger underregionen Douro Superior, där Rui har 17 hektar på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset har i Ruis händer utvecklats till ett familjeägt vinhus i åttonde generationen. Samtidigt äger han 12 hektar på Quinta de Fafide i samma region, där man också gör viner från enskilda vingårdar. Det slutar inte där. Rui Madeiras kritikerrosade viner från serien Castello d’Alba, som var hans första serie som han släppte som oberoende vinmakare, kommer också från Douro D.O.
En man som är född ur jorden och lever och andas naturen, som har ett finger med i nästan allt som händer både i Douro och i Beira.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll