





Mio de M.O. Vendimia Seleccionada Toro 2017 Magnum i trækasse
Källarlagrad Magnum från producentens egen exklusiva skattkammare... Mycket få flaskor!
Vinmakaren Rui Roboredo Madeira är en stjärna i sitt hemland Portugal och hans viner är bland Superwines mest populära.
Med Mio de M.O. 2017 rör sig Rui med självförtroende in på spanskt territorium, där han har upptäckt några fantastiska (och mycket gamla!) vinstockar i Toro. Så det här är området precis intill Ribera del Duero!
Det här vinet smakar som ett överprisat Ribera del Duero ... Det här är solmogen frukt, kraft och elegans på en helt annan nivå än vad priset antyder.
Ett härligt "mysglas" och en utmärkt följeslagare till nötkött, lamm, grillat, fläsk, rejäla tapas och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Det populära rött vinet Mio de M.O. är ett samarbete mellan Marques de Olivara i Toro och den portugisiske stjärnvinmakaren Rui Roboredo Madeira. Toro-regionen ligger i nordvästra Spanien, mellan Ribera del Duero i öster och "portvinsfälten" i Douro i väster. Stilen liknar Ribera del Duero, men eftersom Toro ligger längre nedströms från Duerofloden är klimatet varmare och Tempranillovinerna är ofta extra solmogna och kraftfulla.
Hur smakar Mio de M.O. Vendimia Seleccionada Toro 2017 Magnum i trækasse?
Mörk och tät björnbärsröd färg. Nosen bjuder på härligt lockande aromer av viol, hallon, plommon, svarta körsbär och solmogna björnbär, tillsammans med lakritspulver, tobak, rostade espressobönor, kokos, rök och vanilj från fatlagringen. I gommen är den teddybjörnsmjuk och köttig med massor av exotisk kryddbärsfrukt som övergår i en elegant finish med vänliga, sammetslena tanniner och inslag av kokosnöt, lakrits och choklad. Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Björnbär
Kokos
Lakrits
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Mio de M.O. Vendimia Seleccionada Toro 2017 Magnum i trækasse passar bra till...
Hur är Mio de M.O. Vendimia Seleccionada Toro 2017 Magnum i trækasse framställt?
Mio de M.O. 2017 är tillverkat av 100% Tempranillo, lokalt känt under synonymen Tinto de Toro. Druvorna skördas för hand från ett sandigt och stenigt fält med 60 år gamla vinstockar som har överlevt den fruktade vinlusen.
Musten jäser i temperaturkontrollerade ståltankar med 25 dagars extraktion av färg, smak och tannin från druvskalen. Vinet får extra smakdjup och elegant kryddighet av 14 månaders lagring på franska ekfat. Slutligen avrundas vinet med 10-12 månaders flasklagring innan det släpps.
Druvor
TempranilloOm Rui Roboredo Madeira

Producenten bakom vinerna från Beyra är den erkände Rui Roboredo Madeira, som 2011 tog över vingården i byn Vermiosa, där han redan 1987 gjorde sin debut som vinmakare. Rui växte upp i Dourodalen, men har rest jorden runt för att besöka vinodlingsregioner och lära sig om vinproduktion. Därför kändes det som att komma hem för honom när det äntligen blev möjligt.
Beyras vinmarker är bland de högsta i hela Portugal och ligger omgivna av berg. En fantastisk plats med läge på hela 750 meters höjd. Varma och soliga dagar växlar med svala nätter och morgnar, vilket ger druvorna optimal balans mellan fruktighet och friskhet.
Sedan 1987 har Rui blivit en portugisisk superstjärna inom vinproduktion, och kombinationen av hans källarkunskaper och markernas läge är helt fenomenal. Han försöker ständigt föra in innovation och förnyelse i de urgamla vinodlingarna som ligger i och runt Dourodalen.
Rui åtnjuter välförtjänt stjärnstatus. Hans röda viner bevisar om och om igen att Portugals nordöstra hörn utan problem kan matcha Toro och Ribera del Duero på den spanska sidan av gränsen. Hans viner har blivit Beira Interior-regionens flaggskepp. Rui förfogar över knappt 10 hektar vinmarker i Beira Interior D.O., därifrån han producerar viner till serien Beyra Vinhos de Altitude.
Förutom vinerna från Beyra producerar Rui viner från Douro D.O., som är världens äldsta officiella vinregion. Dourofloden rinner genom hela regionen och ger liv åt alla vinstockar vars druvor används i både portvin och bordsvin. I samma region ligger underregionen Douro Superior, där Rui har 17 hektar på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset har i Ruis händer utvecklats till ett familjeägt vinhus i åttonde generationen. Samtidigt äger han 12 hektar på Quinta de Fafide i samma region, där man också gör viner från enskilda vingårdar. Det slutar inte där. Rui Madeiras kritikerrosade viner från serien Castello d’Alba, som var hans första serie som han släppte som oberoende vinmakare, kommer också från Douro D.O.
En man som är född ur jorden och lever och andas naturen, som har ett finger med i nästan allt som händer både i Douro och i Beira.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener




















