Tillbaka

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2018

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
524,95 SEK
6 fl. per st.
424,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Ekstra Bladet
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
94-97/100 Houlberg
94 Point Guia Peñin
⭐ 4,3 Vivino
93 Point UGENS VINHIT Rolf Madsen, Vinexpressen

Beställ före

9 timmar 21 min

så skickar vi det idag!

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2018

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

"93 point. Spændende vin." - Ekstra Bladet

"93 point. "Sikke en Bobal!" - Winewherever, Rasmus Christensen

"94 points. Complex, expressive, spicy chalk..." - Guia Peñin

"93 point. Jeg er i ekstase…. Ugens vinhit!" - Rolf Madsen, Vinexpressen

"Spaniens bästa rött vin" är tillbaka i en ny toppårgång...

Mustiguillos toppvin Finca Terrarazo är så häpnadsväckande fruktigt, komplext kryddigt och otroligt mineralrikt att den 800 meter höga och kalkrika terroiren, Finca Terrerazo, har fått sin alldeles egna appellation: Vino de Pago.

Vi lyckades få tag på ytterligare ett mikroparti av kultvinet som har utsetts till Spaniens bästa rött vin av Decanter (!)

Tillsammans med Mustiguillo har vi kompromissat med vinsten och visar nu danskarna att Valencias vildaste vin äter körsbär med de stora pojkarna från Ribera del Duero.

Årgång 2018 är fenomenal och får betyg på upp till 97 poäng - detta är i nivå med kultvinerna i Ribera del Duero men till ett mycket lägre pris!

Njut av det till lamm, saftiga biffar, grillat, grytor, svamprätter, matiga tapas och mogna ostar. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
524,95 SEK
6 fl. per st.
424,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Ekstra Bladet
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
94-97/100 Houlberg
94 Point Guia Peñin
⭐ 4,3 Vivino
93 Point UGENS VINHIT Rolf Madsen, Vinexpressen

Beställ före

9 timmar 21 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2018

93 Point

Ekstra Bladet

Vin på bobal druen fra en af de få vino de pago ejendomme i Spanien. Krydret i udtrykket med varme noter i duft og smag. Medium koncentration, saftig og imødekommende med en fin dybde og en pæn lang krydret afslutning. Spændende vin.

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Sikke en Bobal! Parfumeret, kryderet, urtet og med fine vel integreret taninner og en energisk syre. De 800 højdemeter har uden tvivl gjort underværker på karakteren af denne vin.

94-97/100

Houlberg

6 Thumbs Up. Slam ... tyk, mørk, fed væske med en dejlig animalsk og landlig slagside til at starte på. Vinen strutter nærmest af bondsk velvære i glasset, men afslører bag den dybe samt opulente næse, en nærmest klinisk, kølig, intens og frisk frugt, en vis elegance under bulderet og en mælket aroma med en smule baconfedt. Der er samtidig lakrids, estragon, peber samt en snas puddersukker aka brun farin. I munden er det også en sandt kraftværk ... og havde vinen været et automobilkøretøj, så havde det haft kraftig moment i en karosse, der både er sjov og elegant. Vinen har en saftig, kølig smag med mørk og kraftig frugt, krydrede og vilde tanniner, som virkelig forstår stille at tilpasse sig, men sammen med en frisk syre virkelig gør denne vin en stor, stor oplevelse ... og så på Bobal. Far er synligt imponeret. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 269,95)

94 Point

Guia Peñin

COLOUR: Cherry.
AROMA: complex, expressive, spicy chalk
PALATE: full, long, persistent,balanced, tasty

⭐ 4,3

Vivino

93 Point UGENS VINHIT

Rolf Madsen, Vinexpressen

Ugens vinhit er en sjældent god spanier fra vinhuset Mustiguillo. Druen er den spanske bobal, der giver renskurede, velstrukturerede og blodrige vine, når det er bedst – og det er Mustiguillo! Sammenlignes den med de store vine fra fra Rioja og Ribera del Duero – ja så er prisen jo nærmest latterlig lav! Spansk, når det er bedst! Voldsom dyb næse, hvor man finder indslag af brombær, brændte flintesten, lidt kærnemælk, stødt sort peber og et bagtæppe af lakrids. Blodrig og intens vampyrvin med en vidunderlig dybde, der flankeres af en saftig garvesyre, som griber tilpas fat om frugtsødmen. Jeg er i ekstase…. Ugens vinhit! (vurderet ved en tilbudspris på kr. 269,00)

96 Point(tidigare årgång)

Christine Parkinson

Inky black colour.; dried herbs and raw fruit on the nose and palate. A piquant, spicy, savoury note also. Just showing some evolution. Very creamy texture, layers of oak and flavour, lively acidity and a real poise and excitement.

95 Point(tidigare årgång)

Sarah Jane Evans MW

Expresses the youthful cherry and citrus intensityof Bobal, not losing the underlying savoury notes. Still feel very youthful and has the capacity to age and develop. A wine that has a sense of place.

94 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

This, despite the warmer vintage, is a lot fresher, the wine has a lighter color and less ripeness. The nose is subtle and the oak much better integrated. They changed the vinification, separating the subplots by soil and leaning toward less extraction in the winery. The aging was completely different also, and that's noticeable especially in the texture and the integration of the wood. The wine is a lot more fluid, harmonious and ultimately a lot more pleasant to drink. It has to be the finest Finca Terrrerazo to date.

93 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

93 Point(tidigare årgång)

Beth Willard

Rasined and almost Port-like on the nose. Dates, dried figs and chocolate. Sense, with well-integrated oak and a spicy finish. A really big, intense wine.

Outstanding - Bobal Test winner (tidigare årgång)

Decanter

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2018 passar bra till...

Om Bodegas Mustiguillo

image

Om Noma hade gjort vin i Spanien…

René Redzepi från Noma var pionjär för Michelin-mat med bortglömda nordiska råvaror, och i samma anda har Antonio Sarrión från Bodega Mustiguillo förvandlat den sorgligt förbisedd östspanska druvan Bobal till en glänsande världsstjärna!

I 1990‑talet vände Antonio ”Toni” Sarrión ryggen åt en karriär som affärsman för att ägna sig åt sin stora passion: vin!

Hemma i Valencias trakter kastade sig Toni in i studier i enologi och vinodling, och kort därefter arbetade han i vinkällare hos topphus i Kalifornien, Chile och Argentina (bland andra världsberömda Achaval Ferrer och 100-poängsikonen Zuccardi).

Toni var redo. Och tog särskilt en iakttagelse med sig hem till östra Spanien: att många av världens största viner gjordes på lokala druvsorter! Hans eget val föll på två regionala specialiteter, vitvinsdruvan Merseguera och rödvinsdruvan Bobal.

Ingen av druvorna ansågs då vara något särskilt, eftersom lokala producenter i Valencia med hjälp av konstbevattning och heta daltemperaturer prioriterade största möjliga skördeuttag för att producera billiga och jämna konsumtionsviner. Toni, däremot, odlar druvorna på fem unika monopollägen på 800–900 meters höjd nära det ödsliga gårdsstället El Terrerazo, som hans familj tog över redan 1972.

Ekologiskt odlad mark? Kuperade, kalkhaltiga sluttningar på 800–900 meters höjd? Ingen konstbevattning och därmed mystiskt låga skördeuttag? Spontanjäsning? Osv. osv… Ingen av lokalbefolkningen förstod då ett dugg av vad Toni höll på med, så ”Rasmus Modsat” uppe i bergen fick börja helt från början med att producera enkel spansk bordsvin (Vino de Mesa).

Inte utan nervositet lanserade Toni 2003 äntligen sin första flaska Bobal Quincha Corral… men när inflytelserike Robert Parker belönade den med 95 poäng, förändrades allt som med ett trollslag. Snart skålades det i Bobal och Merseguera på världens bästa restaurang, El Bulli, och senare på Celler de Can Roca, The Dorchester, Fat Duck och många andra michelinrestauranger!

År 2010 var även de lokala skeptikerna övertygade, och Bodegas Mustiguillo tilldelades sin egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. “Food & Wine” har hyllat Mustiguillo som ett av de 20 bästa nya vinhusen, medan Antonio Sarrión av tyska “Der Feinschmecker” är nominerad till titeln “Newcomer of the year”. 2012 fanns Mustiguillo med på Wine & Spirits Top 100 över “Wineries of the Year”.

Idag gör Bodegas Mustiguillo fortfarande bara viner från egna, ekologiskt certifierade vingårdar, främst från de två främsta terroirerna, Finca Terrerazo och Finca Calvestra. Parallellt med prestigevinerna från Bodegas Mustiguillo producerar Toni den populära, värdeorienterade Atance-serien från sitt andra (och också ekologiskt certifierade) vineri, Risky Grapes.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+15 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter