Tillbaka

Økologisk

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2019

Spanien

Spanien, Valencia

14,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
534,95 SEK
6 fl. per st.
439,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94/100 Mad og Monopolet
⭐ 4,2 Vivino
93/100 Winewherever, Rasmus Christensen
94+/100 Robert Parker
92/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
93/100 Guia Peñin
94-97/100 Houlberg
TOP100 - Best Wine Spain & Portugal  Vinum

Beställ före

9 timmar 21 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2019

Spanien

Spanien, Valencia

14,5% alk.

75 cl

"94 point. Hænger vildt godt sammen - særdeles velkomponeret" - Mad og Monopolet

"93 point. Bobal når den er bedst!" - Winewherever, Rasmus Christensen

"94+ points. This has to be the finest Finca Terrerazo so far." - Robert Parker

"92 point. En af Spaniens absolut bedste vine på bobal" - Rolf Madsen, Vinexpressen

"94-97 point. Stærk vin, som næsten kan blæse alle små lam omkuld" - Houlberg

Spaniens bästa röda vin enligt Decanter är tillbaka med besked i den utmärkta nya årgången 2019. Hyllad av Robert Parker som den bästa Finca Terrerazo någonsin med imponerande 94+ poäng. Och som det bästa vinet från Spanien och Portugal i Vinums TOP100.

Tillsammans med Mustiguillo har vi kompromissat med vinsten och visar nu danskarna att Valencias vildaste vin äter körsbär med de stora pojkarna från Ribera del Duero.

Mustiguillos toppvin Finca Terrarazo är så fantastiskt fruktigt, komplext kryddigt och otroligt mineralrikt att den 800 meter höga och kalkrika terroiren, Finca Terrerazo, har fått sin alldeles egna appellation: Vino de Pago.

......

Njut av det till lamm, saftiga biffar, grillat, grytor, svamprätter, matiga tapas och mogna ostar. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
534,95 SEK
6 fl. per st.
439,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94/100 Mad og Monopolet
⭐ 4,2 Vivino
93/100 Winewherever, Rasmus Christensen
94+/100 Robert Parker
92/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
93/100 Guia Peñin
94-97/100 Houlberg
TOP100 - Best Wine Spain & Portugal  Vinum

Beställ före

9 timmar 21 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2019

94/100

Mad og Monopolet

Denne vin er lavet på 100 % Bobal, som er en spansk drue, der ofte bruges i blandingsvine. I denne vin er de dog solo, og det er særdeles succesfuldt. I næsen har den et hav af noget, som vælder op af glasset - brombær, mørke kisebær, finsk lakrids, læder, kærnemælk og bacon. Den er dyb, intens, kraftig i munden og har både tanniner, syre og en let frugtsødme. Det hele er utroligt velintegreret og hænger vildt godt sammen - et særdeles velkomponeret glas. (vurderet ved kr. 269,95)

⭐ 4,2

Vivino

93/100

Winewherever, Rasmus Christensen

Bobal når den er bedst! Godt med krydrede, mørke vilde bær, der står omkranset af velduftende brændenælder. Den har en slank krop med en kraftfuld syre, ungdommelige tanniner og en mineralsk afslutning. Den er både kraftfuld og samtidig behersket, hvilket giver en seriøs vin med masser af friskhed. Den fungerer virkelig godt. (vurderet ved kr. 269,95)

94+/100

Robert Parker

The 2019 Finca Terrerazo has similar parameters to the 2018 I tasted next to it: 14% alcohol, a slightly lower pH (3.542) and higher acidity (6.15 grams measured in tartaric acid). It also fermented in 3,500- and 5,000-liter oak vats with indigenous yeasts and a soft extraction, and it had an élevage in those containers of 18 months. There is a step up in precision here, quite noticeable when tasting it next to the 2018. It's subtle, elegant and insinuating. It was a very good vintage for this wine. In 2018, the vineyards suffered from hail, and the wine shows more clarity here, it's more transparent and pure, it has symmetry and very fine tannins. This has to be the finest Finca Terrerazo so far. 29,360 bottles produced. It was bottled in June 2021.

92/100

Rolf Madsen, Vinexpressen

En af Spaniens absolut bedste vine på bobal-druen. Brombær, knust sort peber og lakridskonfekt i duft. Slagkraftig fætter mad masser af tørstof, koncentration og en gang modne tanniner, der strammer fint op omkring en velafstemt frugtsødme. 92 (vurderet ved kr. 269,95)

93/100

Guia Peñin

Colour: bright cherry. Nose: fruit expression, red fruit, floral, spicy, mountain herbs, balsamic. Palate: tasty, fruitful, good acidity, spicy, firm tannins.

94-97/100

Houlberg

WAUW for en duft … mørk og fyldig, animalsk og landlig, men alligevel på en ren, kølig, mælket og frisk frugt. Der er både lidt mørke bær som brombær, sorte kirsebær og måske endda en smule enebær tilsat tør, engelsk lakrids, estragon, kakaopulver … og virker faktisk lidt slankere samt køligere i udtrykket end 2018’eren. Det gælder også smagsmæssigt, hvor der fra første fløjt kommer masser af vilde og mundudtørrende tanniner, godt med peber samt en frisk og stram syre. Samtidig er det også en fyldig, kraftig, spicy og endda stærk vin, som næsten kan blæse alle små lam omkuld. Det er både bulder og elegance på én gang … nogle vil blive skræmte, mens andre bare vil elske den tørre lussing og jeg tilhører sidste slags. (vurderet ved kr. 269,95)

TOP100 - Best Wine Spain & Portugal 

Vinum

94-97/100 (tidigare årgång)

Houlberg

6 Thumbs Up. Slam ... tyk, mørk, fed væske med en dejlig animalsk og landlig slagside til at starte på. Vinen strutter nærmest af bondsk velvære i glasset, men afslører bag den dybe samt opulente næse, en nærmest klinisk, kølig, intens og frisk frugt, en vis elegance under bulderet og en mælket aroma med en smule baconfedt. Der er samtidig lakrids, estragon, peber samt en snas puddersukker aka brun farin. I munden er det også en sandt kraftværk ... og havde vinen været et automobilkøretøj, så havde det haft kraftig moment i en karosse, der både er sjov og elegant. Vinen har en saftig, kølig smag med mørk og kraftig frugt, krydrede og vilde tanniner, som virkelig forstår stille at tilpasse sig, men sammen med en frisk syre virkelig gør denne vin en stor, stor oplevelse ... og så på Bobal. Far er synligt imponeret. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 269,95)

94/100 (tidigare årgång)

Guia Peñin

COLOUR: Cherry. AROMA: complex, expressive, spicy chalk PALATE: full, long, persistent,balanced, tasty

93/100 "UGENS VINHIT" (tidigare årgång)

Rolf Madsen, Vinexpressen

Ugens vinhit er en sjældent god spanier fra vinhuset Mustiguillo. Druen er den spanske bobal, der giver renskurede, velstrukturerede og blodrige vine, når det er bedst – og det er Mustiguillo! Sammenlignes den med de store vine fra fra Rioja og Ribera del Duero – ja så er prisen jo nærmest latterlig lav! Spansk, når det er bedst! Voldsom dyb næse, hvor man finder indslag af brombær, brændte flintesten, lidt kærnemælk, stødt sort peber og et bagtæppe af lakrids. Blodrig og intens vampyrvin med en vidunderlig dybde, der flankeres af en saftig garvesyre, som griber tilpas fat om frugtsødmen. Jeg er i ekstase…. Ugens vinhit! (vurderet ved en tilbudspris på kr. 269,00)

93/100 (tidigare årgång)

Ekstra Bladet

Vin på bobal druen fra en af de få vino de pago ejendomme i Spanien. Krydret i udtrykket med varme noter i duft og smag. Medium koncentration, saftig og imødekommende med en fin dybde og en pæn lang krydret afslutning. Spændende vin.

93/100 (tidigare årgång)

Winewherever, Rasmus Christensen

Sikke en Bobal! Parfumeret, kryderet, urtet og med fine vel integreret taninner og en energisk syre. De 800 højdemeter har uden tvivl gjort underværker på karakteren af denne vin.

Hur smakar Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2019?

Så snart det hälls upp stänker Finca Terrerazo ogenomträngligt mörkt och djärvt i glaset! Nosen öppnar sig kraftfullt och livfullt med hinkvis av viol, körsbär, mynta, plommon och blåbär, tillsammans med våt lime, torkade örter, rökighet, läder, mörkrostat kaffe, choklad och vanilj ... På tungan, djärv och fruktkoncentrerad med enorm förfining och en perfekt levande mineralisk friskhet. Mogna toner av läder och svamp tar den fatkryddade maratonfinishen till så höga höjder att till och med ikonerna i Ribera del Duero måste kippa efter andan! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2019 passar bra till...

Om Bodegas Mustiguillo

image

Om Noma hade gjort vin i Spanien…

René Redzepi från Noma var pionjär för Michelin-mat med bortglömda nordiska råvaror, och i samma anda har Antonio Sarrión från Bodega Mustiguillo förvandlat den sorgligt förbisedd östspanska druvan Bobal till en glänsande världsstjärna!

I 1990‑talet vände Antonio ”Toni” Sarrión ryggen åt en karriär som affärsman för att ägna sig åt sin stora passion: vin!

Hemma i Valencias trakter kastade sig Toni in i studier i enologi och vinodling, och kort därefter arbetade han i vinkällare hos topphus i Kalifornien, Chile och Argentina (bland andra världsberömda Achaval Ferrer och 100-poängsikonen Zuccardi).

Toni var redo. Och tog särskilt en iakttagelse med sig hem till östra Spanien: att många av världens största viner gjordes på lokala druvsorter! Hans eget val föll på två regionala specialiteter, vitvinsdruvan Merseguera och rödvinsdruvan Bobal.

Ingen av druvorna ansågs då vara något särskilt, eftersom lokala producenter i Valencia med hjälp av konstbevattning och heta daltemperaturer prioriterade största möjliga skördeuttag för att producera billiga och jämna konsumtionsviner. Toni, däremot, odlar druvorna på fem unika monopollägen på 800–900 meters höjd nära det ödsliga gårdsstället El Terrerazo, som hans familj tog över redan 1972.

Ekologiskt odlad mark? Kuperade, kalkhaltiga sluttningar på 800–900 meters höjd? Ingen konstbevattning och därmed mystiskt låga skördeuttag? Spontanjäsning? Osv. osv… Ingen av lokalbefolkningen förstod då ett dugg av vad Toni höll på med, så ”Rasmus Modsat” uppe i bergen fick börja helt från början med att producera enkel spansk bordsvin (Vino de Mesa).

Inte utan nervositet lanserade Toni 2003 äntligen sin första flaska Bobal Quincha Corral… men när inflytelserike Robert Parker belönade den med 95 poäng, förändrades allt som med ett trollslag. Snart skålades det i Bobal och Merseguera på världens bästa restaurang, El Bulli, och senare på Celler de Can Roca, The Dorchester, Fat Duck och många andra michelinrestauranger!

År 2010 var även de lokala skeptikerna övertygade, och Bodegas Mustiguillo tilldelades sin egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. “Food & Wine” har hyllat Mustiguillo som ett av de 20 bästa nya vinhusen, medan Antonio Sarrión av tyska “Der Feinschmecker” är nominerad till titeln “Newcomer of the year”. 2012 fanns Mustiguillo med på Wine & Spirits Top 100 över “Wineries of the Year”.

Idag gör Bodegas Mustiguillo fortfarande bara viner från egna, ekologiskt certifierade vingårdar, främst från de två främsta terroirerna, Finca Terrerazo och Finca Calvestra. Parallellt med prestigevinerna från Bodegas Mustiguillo producerar Toni den populära, värdeorienterade Atance-serien från sitt andra (och också ekologiskt certifierade) vineri, Risky Grapes.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

16-18 C

Lagringspotential

+15 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter