Tillbaka

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2019

Spanien

Spanien, Valencia

13,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
299,95 SEK
6 fl. per st.
219,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
92 Point Robert Parker
92 Point Decanter
91 Point Guia Peñin
91 Point Winewherever, Rasmus Christensen
90 Point Mad og Monopolet

Beställ före

5 timmar 10 min

så skickar vi det idag!

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2019

Spanien

Spanien, Valencia

13,5% alk.

75 cl

"92 points. It's a spectacular red, with finesse and length" - Robert Parker

"92 points. Long, spicy finish. Lovely drinking." - Decanter

En milstolpe... Organic Mestizaje, ett av de mest populära spanska rött vinerna i Danmark, är helt enkelt VILD i den nya årgången 2019.

Mestizaje blandar på ett briljant sätt de två stora Rhône-druvorna Grenache och Syrah med den lokala signaturdruvan Bobal.

Från första klunken kommer du att förstå varför Mustiguillo är den bästa vingården i Valencia och varför dess viner serveras på många restauranger med Michelinstjärnor runt om i världen.

Mestizaje kommer från den högt belägna och kalkrika El Terrerazo, som producerar så unika röda viner att terroiren har tilldelats sin alldeles egna terroir...

Briljant glas från Antonio Sarrión som lärde sig vinframställning från 100-poängsikonen Zuccardi.

......

Njut av den till biffar, tapas, ljust kött, svamp och krämiga ostar. Servera vid 16-18°C.

1 fl. per st.
299,95 SEK
6 fl. per st.
219,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
92 Point Robert Parker
92 Point Decanter
91 Point Guia Peñin
91 Point Winewherever, Rasmus Christensen
90 Point Mad og Monopolet

Beställ före

5 timmar 10 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2019

92 Point

Robert Parker

The blend of the 2019 Mestizaje, which varies from vintage to vintage, is 73% Bobal, 15% Garnacha and 12% Syrah. It has moderate 13.5% alcohol and a pH of 3.58 with 5.7 grams of acidity (tartaric). It fermented in a combination of French oak and stainless steel vats and matured in 225- and 500-liter oak barrels and oak vats for 10 months. It's a spectacular red, with finesse and length, good complexity and perfectly integrated oak, very serious, with chalky and polished tannins. 91,600 bottles produced. It was bottled in January 2021.

92 Point

Decanter

Quite exuberant with gamey, barnyard, herbal, black and red fruit aromatics, grippy tannins and a long, spicy finish. Lovely drinking.

91 Point

Guia Peñin

Color: cherry, violet edge, Aroma: fruity expression, red fruit, floral, spicy, Mouth: tasty, fruity, good acidity, easy to drink

91 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Frisk, krydret og livlig. Flot floral duft og i munden har den en levende frisk syre, der gør den meget let tilgængelig. (vurderet ved en tilbudspris kr. 129,95)

90 Point

Mad og Monopolet

Spansk rødvin kan virkelig noget - ofte er det kæmpe value for money, præcis som denne rødvin fra Mustiguillo Mestizaje. Den er på et blend af spanske og franske druer, hvilket giver lidt af det bedste fra begge verdener. I næsen har den noter af intense mørke bær, blommer, friskkværnet peber, vanilje og et hint af røg. I munden er den fyldig, har gode tanniner, en god frugtfylde og slutter af med et krydret touch - helt perfekt til grillmad! (vurderet ved en tilbudspris kr. 129,95)

93 Point(tidigare årgång)

Sarah Jane Evans MW

91 Point(tidigare årgång)

Decanter

A very lifted nose of raspberry; burnt orange and perfumed notes. Fresh palate with slightly grippy tannins that add to the complex texture. Savoury, green notes on the finish. Highly Recommended

91 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

This has a creamy touch, attractive, approachable and easy to understand, with some spiciness and a round palate. The tannins are fine and the wine comes through as neatly balanced with good freshness.

91 Point(tidigare årgång)

Beth Willard

91 Point(tidigare årgång)

Winewherever, Rasmus Christensen

Spansk power fra den indfødte Bobal drue, der levere en fyldig vin med både frugtsødme og en frisk syre i balance med de bløde tanniner med bid i.

90 Point(tidigare årgång)

Falstaff

Slightly reductive on the nose. Aromas of fresh forest berries, blackberries and sour cherries, as well as plums. In addition, spicy hints of kitchen herbs. Lean, elegant on the palate, polished tannins, concentrated berry fruit, firm acidity, medium-long finish with a hint of minerality.

90 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

Slight reduction. Color: bright cherry. Aroma: red fruit, fresh fruit, mountain herbs. Mouth: good acidity, spicy, fine tannins.

90 Point(tidigare årgång)

Christine Parkinson

90 Point(tidigare årgång)

Flaskehalsen

Det spanske vin-klassificerings-system kan betyde, at man skal grave lidt i sine tykke bøger for at vide, hvor vi egentlig befinder os i det vidunderlige land. For hvis vinene ikke lever op til nogle helt bestemte krav til druesammensætning og lagring, kan det være, at man må nøjes med at brige en mindre kendt betegnelse for sit område. Sådan er det eksempelvis for denne vin, der har betegnelsen Vin de País – eller VdP – og som kommer fra El Terrerazo. Det er beliggende i Valencia-området, og her har vinhuset valgt at sammensætte Bobal-druen, der er bedst kendt fra den sydøstlige del af Spanien, med de internationalt kendte druesorter Syrah og Garnacha. Det giver en vin med en enorm blødhed og med et rigtig rart udtryk. Der er godt med krydderi og bund i sagerne, så selvom vine, der har Bobal som en af hoveddruerne, kan blive rigeligt bløde i stilen, så er der her en masse nuancer, der løfter helheden til et lidt højere niveau. Det er en mørk rødvin, der har meget på hjerte, men som formår at holde balancen, så det aldrig kommer til at fornemmes tungt.

90-93/100 (tidigare årgång)

Houlberg

I glasset er vinen sådan medium rød ... duften er klart anderledes end foregående rene Bobal vin, for her er det en anelse lettere med en blanding af røde bær, jordbær, hindbær, kirsebær, blommer og så pænt med chokolade. nogle brændte noter, tørret appelsinskal samt en lidt støvet mineralitet samt en kæk lille og svag sødme. Smagsmæssigt er vinen let, saftig og frisk med masser af frugtsaft, mens tanninerne slet ikke er så tydelige og stramme som den rene Bobal vin. Er er hjørnerne afpudset og poleret lidt mere. Der er dog fortsat en vis tørhed i tanninerne og de suppleres med krydderier, grønne urter, lidt tørt træ, peber og salte mineraler. Jeg ligger nok sådan lige mellem 4,5 og 5 tomler ... nok mest 5.

Hur smakar Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2019?

Läcker mörk körsbärsfärg... Redan på näsan, fullpackad med stora charmiga dofter av röda och svarta skogsbär, mineralfiness, torkat kött, svartpeppar och örter, öppnar långsamt upp godispåsen med kryddig choklad och vanilj från fatlagringen ... Mjukt och saftigt i gommen med hinkvis med smaker av blåbär, plommon och svarta körsbär som avslutas med fatkryddor och en fantastisk lime-mineralitet från den exceptionella terroiren. Mjuka och vänliga tanniner i det långa avslutet. Spanskt kungligt rött vin! Drick nu eller spara 10 år från skördeåret.

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2019 passar bra till...

Om Bodegas Mustiguillo

image

Om Noma hade gjort vin i Spanien…

René Redzepi från Noma var pionjär för Michelin-mat med bortglömda nordiska råvaror, och i samma anda har Antonio Sarrión från Bodega Mustiguillo förvandlat den sorgligt förbisedd östspanska druvan Bobal till en glänsande världsstjärna!

I 1990‑talet vände Antonio ”Toni” Sarrión ryggen åt en karriär som affärsman för att ägna sig åt sin stora passion: vin!

Hemma i Valencias trakter kastade sig Toni in i studier i enologi och vinodling, och kort därefter arbetade han i vinkällare hos topphus i Kalifornien, Chile och Argentina (bland andra världsberömda Achaval Ferrer och 100-poängsikonen Zuccardi).

Toni var redo. Och tog särskilt en iakttagelse med sig hem till östra Spanien: att många av världens största viner gjordes på lokala druvsorter! Hans eget val föll på två regionala specialiteter, vitvinsdruvan Merseguera och rödvinsdruvan Bobal.

Ingen av druvorna ansågs då vara något särskilt, eftersom lokala producenter i Valencia med hjälp av konstbevattning och heta daltemperaturer prioriterade största möjliga skördeuttag för att producera billiga och jämna konsumtionsviner. Toni, däremot, odlar druvorna på fem unika monopollägen på 800–900 meters höjd nära det ödsliga gårdsstället El Terrerazo, som hans familj tog över redan 1972.

Ekologiskt odlad mark? Kuperade, kalkhaltiga sluttningar på 800–900 meters höjd? Ingen konstbevattning och därmed mystiskt låga skördeuttag? Spontanjäsning? Osv. osv… Ingen av lokalbefolkningen förstod då ett dugg av vad Toni höll på med, så ”Rasmus Modsat” uppe i bergen fick börja helt från början med att producera enkel spansk bordsvin (Vino de Mesa).

Inte utan nervositet lanserade Toni 2003 äntligen sin första flaska Bobal Quincha Corral… men när inflytelserike Robert Parker belönade den med 95 poäng, förändrades allt som med ett trollslag. Snart skålades det i Bobal och Merseguera på världens bästa restaurang, El Bulli, och senare på Celler de Can Roca, The Dorchester, Fat Duck och många andra michelinrestauranger!

År 2010 var även de lokala skeptikerna övertygade, och Bodegas Mustiguillo tilldelades sin egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. “Food & Wine” har hyllat Mustiguillo som ett av de 20 bästa nya vinhusen, medan Antonio Sarrión av tyska “Der Feinschmecker” är nominerad till titeln “Newcomer of the year”. 2012 fanns Mustiguillo med på Wine & Spirits Top 100 över “Wineries of the Year”.

Idag gör Bodegas Mustiguillo fortfarande bara viner från egna, ekologiskt certifierade vingårdar, främst från de två främsta terroirerna, Finca Terrerazo och Finca Calvestra. Parallellt med prestigevinerna från Bodegas Mustiguillo producerar Toni den populära, värdeorienterade Atance-serien från sitt andra (och också ekologiskt certifierade) vineri, Risky Grapes.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

16-18 °C

Lagringspotential

+10 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter