ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 0 min 17 sek

Tillbaka

Økologisk

Mustiguillo Syrah Pela Roques 2020 ØKO

Spanien

Spanien, Valencia

13,5% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 0 min 17 sek
1 fl. per st.
334,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
169,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Robert Parker
91 Point Guia Peñin

Beställ före

12 timmar 30 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Mustiguillo Syrah Pela Roques 2020 ØKO

Spanien

Spanien, Valencia

13,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

"93 points." - Robert Parker

"94 point. Er sgu bare vanvittig imponeret, så 94 point... næsten 95" - Houlberg(tidl. årg.)

"94 point. Peber, mørke bær, læder... en sværvægter i balletsko" - Mad og Monopolet(tidl. årg.)

"93 point. Næsten svævende i sin karakter..." - Winewherever, Rasmus Christensen(tidl. årg.)

"92 point. Ugens Bedste Vin... læner sig op af nord-rhone stilen" - Din VinGuide(tidl. årg.)

93 poäng igen från Robert Parker för den nya ekologiska Pela Roques 2020!

Du kommer inte att hitta ett bättre Syrah-fynd i Spanien än detta peppriga och terroirdrivna mästerverk från Mustiguillo.

Det här är Syrah för dig som gillar de eleganta versionerna från norra Rhônes toppelit som Hermitage, Cornas och Côte Rotie. Vinet kommer från ett enda fält som heter "Finca Conejeros" - en unik och mycket näringsfattig mikroterroir 850 meter över havet i höglandet bakom Valencia.

Härifrån tar vinmakaren och ägaren Antonio Sarrión med sig en unik och elegant stil från kalla klimat till sin Syrah, som han jäser vid 50% helklass på 5.000 liters ekfat. Vinet lagras sedan ytterligare på stora franska ekfat i 10 månader. Resultatet är en supersaftig Syrah i en mineralisk superliga som också har fantastiska biffvänliga tanniner.

Robert Parker har aldrig gett en spansk Syrah högre än 95 poäng, så med 93 poäng och en extremt vänlig prislapp här på Supervin tvekar vi inte en sekund att kalla "Pela Roques" för Spaniens vildaste Syrah-köp. Ren rå rockjuice!

Njut av den till saftiga pepparbiffar, lamm, hjort, fläsk, mustiga tapas, grytor och mogna ostar. Servera vid 16-18°C

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 0 min 17 sek
1 fl. per st.
334,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
169,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Robert Parker
91 Point Guia Peñin

Beställ före

12 timmar 30 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Mustiguillo Syrah Pela Roques 2020 ØKO

93 Point

Robert Parker

The pure Syrah 2020 Pela Roques de Mustiguillo Finca Conejeros comes from vines planted in 1998 in their Finca Conejeros in the north of Requena at 850 meters in altitude on sandstone soils with quartz and feldspar. It fermented with 50% full clusters in 5,000-liter oak vats and had a soft extraction of five weeks. It matured in a 3,500-liter French oak vat for 10 months. It has a moderate 13.5% alcohol and a pH of 3.33 and 5.59 grams of acidity. It has a reductive/phosphorous twist, herbal and different, not very varietal, more in the iron and blood, more metallic. A very austere Syrah. I just checked, and I wrote very similar things about the first harvest in 2019... 3,627 bottles were filled in November 2021.

91 Point

Guia Peñin

94 Point(tidigare årgång)

Houlberg

5,5 Thumbs Up: Det kan godt være, at vinen er på ren Syrah, men sådan dufter den på ingen måde, for i glasset er vinen klart til den lyse side og samtidig får man omgående et let, frisk og frugtrig duft med en vild, reduktiv slagsside, som giver lidt bio bio landlighed, krudt og omgående leder tankerne helt på lidt tysk, øko eller bio Spätburgunder. Den har også noget garvet læder, mælkede elementer med sur mælk, kakao, våde sten og et bundt friske urter. Smagen er lige så vild ... har dog en mere solid bund, hvor frugten bliver meget tæt og knap så levende. Vi er dog fortsat i den lette og friske afdeling og langt fra arketypisk Syrah, selvom der dog kommer lidt peber med i smagen. Der er blåbær, brombær, hindbær samt lidt rabarber på én gang, en lidt tør saftighed, en nærmest balsamisk syre og samlet meget tilgængelig og drikkevenlig. Jeg er sgu bare vanvittig imponeret, så 94 point fra mig ... næsten 95. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 199,95 kr., mens prisen er 179,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vild godt køb ... siger det bare, så din egen skyld, hvis du ikke køber lidt til skabet.

94 Point(tidigare årgång)

Mad og Monopolet

Normalt så holder jeg paraderne oppe, når det handler om 100 % Syrah, som nogle gange kan være for fyldige, varme og bombastiske til mig - Mustiguillos udgave er dog noget helt andet. I næsen har denne tydelige noter af peber, mørke bær, læder, “krudt” og balsamiske duft i afslutningen. Jeg vil gerne tilstå, at jeg aldrig har smagt en vin som denne - kølig i udtrykket, mineralsk, syrlig og tæt på elegant - en sværvægter i balletsko, om man vil. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

93 Point(tidigare årgång)

Winewherever, Rasmus Christensen

Meget reduktiv Syrah der har behov for godt med ilt. Så kommer den til gengæld også godt afsted med fine rødfrugtede noter, vulkansk mineralitet, saftig lys frugt og levende syre. Den har et naturvins-vibe, der gør den super let og næsten svævende i sin karakter. Imponerende at vin fra Spanien kan fremstå med så meget koldklima-touch.

93 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

The new 2019 Pela Roques de Mustiguillo Finca Conejeros is a Mediterranean Syrah from high-altitude vineyards to keep the freshness of the Finca Conejeros, a 3.3-hectare vineyard in the north of Requena planted in 1998 on sandstone and quartz soils. The vines are organically farmed and the wine is certified. It fermented with 50% full clusters in 8,000-liter oak vats with a long but soft maceration. It matured in those vats for eight months. It has 13.5% alcohol with a pH of 3.42 and 5.95 grams of acidity. It's a characterful and very different wine, not really varietal in the fruit sense but more marked by the soils (quartz and feldspar), a little reductive, flinty and herbal, a little wild and with a medium body and a velvety texture with some chalky tannins. Full of personality. 11,200 bottles were filled in November 2020. I sampled an unbottled 2020, and despite being a riper year, the wine kept a similar profile, marked by the place.

91 Point(tidigare årgång)

Sobrelias

Wine red color with a medium layer, clean and bright. The nose has a very good intensity with the presence of aromas of red fruit, herbaceous contributions, scrubland, good minerality, especially when the glass is aerated. Very fresh attack, with a medium to light body, with good volume in the mouth. Enough fruit on the palate with a silky and very long mid palate. Very long finish as in its passage through the palate with a lot of persistence and quite well balanced. Marked Mediterranean character for this monovarietal Syrah that is definitely worth trying, and more so at this summertime. A wine that after its tasting achieves the rating of Very Good, reaching a score of 91+ points.

91 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

90 Point(tidigare årgång)

Vinbladet

Mørk bærduft, let flæsket, blåbær, mineralsk tone. Tæt, fyldig smag, markeret tannin, frisk eftersmag med mørke bær med fin syre. Virker endnu for ung. 90 | 199,95 – 99,95 v/6 fl Supervin.dk

Ugens Bedste Køb (tidigare årgång)

Din VinGuide

Kølig stil syrah fra det spanske. Virkelig saftig og imødekommende. Masser af sorte bør, urter, mørke krydderier og roser i smagen. Læskende i udtrykket og en meget atypisk spansk vin som bestemt kan noget og som læner sig op af nord-rhone stilen. Supervin | 100 kr. Tilbudspris

Hur smakar Mustiguillo Syrah Pela Roques 2020 ØKO?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

"Pela Roque" presenterar sig med en vacker djup plommonröd färg som har små inslag av violett längs kanten av glaset. Redan fängslande på näsan med intensiva aromer av krossade svartpepparkorn, rök, flinta och våt kalksten, följt av björnbär, timjan, viol, lakrits, svarta oliver, kärnmjölk och lite nytt läder... På tungan mjukt och elegant pepparkryddat med hinkvis av sörplande saftig björnbärsfrukt. Läcker lakrits- och örtkrydda i avslutet som stramar åt matvänligt med silkeslena svala tanniner. Vacker, vacker Syrah! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Björnbär

Tasting Note Icon

Flintesten

Tasting Note Icon

Läder

Tasting Note Icon

Svartpeppar

Tasting Note Icon

Svarta körsbär

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Mustiguillo Syrah Pela Roques 2020 ØKO passar bra till...

Om Bodegas Mustiguillo

image

Om Noma hade gjort vin i Spanien…

René Redzepi från Noma var pionjär för Michelin-mat med bortglömda nordiska råvaror, och i samma anda har Antonio Sarrión från Bodega Mustiguillo förvandlat den sorgligt förbisedd östspanska druvan Bobal till en glänsande världsstjärna!

I 1990‑talet vände Antonio ”Toni” Sarrión ryggen åt en karriär som affärsman för att ägna sig åt sin stora passion: vin!

Hemma i Valencias trakter kastade sig Toni in i studier i enologi och vinodling, och kort därefter arbetade han i vinkällare hos topphus i Kalifornien, Chile och Argentina (bland andra världsberömda Achaval Ferrer och 100-poängsikonen Zuccardi).

Toni var redo. Och tog särskilt en iakttagelse med sig hem till östra Spanien: att många av världens största viner gjordes på lokala druvsorter! Hans eget val föll på två regionala specialiteter, vitvinsdruvan Merseguera och rödvinsdruvan Bobal.

Ingen av druvorna ansågs då vara något särskilt, eftersom lokala producenter i Valencia med hjälp av konstbevattning och heta daltemperaturer prioriterade största möjliga skördeuttag för att producera billiga och jämna konsumtionsviner. Toni, däremot, odlar druvorna på fem unika monopollägen på 800–900 meters höjd nära det ödsliga gårdsstället El Terrerazo, som hans familj tog över redan 1972.

Ekologiskt odlad mark? Kuperade, kalkhaltiga sluttningar på 800–900 meters höjd? Ingen konstbevattning och därmed mystiskt låga skördeuttag? Spontanjäsning? Osv. osv… Ingen av lokalbefolkningen förstod då ett dugg av vad Toni höll på med, så ”Rasmus Modsat” uppe i bergen fick börja helt från början med att producera enkel spansk bordsvin (Vino de Mesa).

Inte utan nervositet lanserade Toni 2003 äntligen sin första flaska Bobal Quincha Corral… men när inflytelserike Robert Parker belönade den med 95 poäng, förändrades allt som med ett trollslag. Snart skålades det i Bobal och Merseguera på världens bästa restaurang, El Bulli, och senare på Celler de Can Roca, The Dorchester, Fat Duck och många andra michelinrestauranger!

År 2010 var även de lokala skeptikerna övertygade, och Bodegas Mustiguillo tilldelades sin egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. “Food & Wine” har hyllat Mustiguillo som ett av de 20 bästa nya vinhusen, medan Antonio Sarrión av tyska “Der Feinschmecker” är nominerad till titeln “Newcomer of the year”. 2012 fanns Mustiguillo med på Wine & Spirits Top 100 över “Wineries of the Year”.

Idag gör Bodegas Mustiguillo fortfarande bara viner från egna, ekologiskt certifierade vingårdar, främst från de två främsta terroirerna, Finca Terrerazo och Finca Calvestra. Parallellt med prestigevinerna från Bodegas Mustiguillo producerar Toni den populära, värdeorienterade Atance-serien från sitt andra (och också ekologiskt certifierade) vineri, Risky Grapes.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Årgång

2020

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+10 år fra høståret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter