ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 21 min 37 sek

Tillbaka

Parusso Barolo DOCG Bussia 2018 i trækasse

Italien

Italien, Piemonte

15% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 21 min 37 sek
1 fl. per st.
1 429,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 129,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Decanter
96 Point Thomas Rydberg
96 Point Din VinGuide
95 Point WinesCritic.com
95 Point James Suckling
94 Point Vinous
4,4⭐ Vivino

Beställ före

12 timmar 51 min

så skickar vi det idag!

Parusso Barolo DOCG Bussia 2018 i trækasse

Italien

Italien, Piemonte

15% alk.

75 cl

"96 points. A supremely fine wine, I love it!" - Decanter

"96 point. Personlig Top 3-favorit i Din VinGuides paneltest af 72 Barolo-vine" - Thomas Rydberg

"96 point. Smagen er intens med læder, lys chokolade, earl grey, acetone, solbær, tranebær og lakrids." - Din VinGuide

Bussia... Toppmärket som får Barolofans att dregla och gråta i lårhöga strålar. Monforte d'Alba's super-cru blev en av de två första parcellerna med officiell rätt att synas på Barolo-etiketterna 1961. Parussos prakt kommer från två av Bussias mest ädla enskilda vingårdar, Rocche och Munie.

Med 96 poäng från den extremt kräsna Decanter-panelen råder det ingen tvekan om att årgång 2018 är något speciellt. I skrivande stund, halvvägs genom 2022, har Decanter inte gett högre betyg till någon annan Barolo i denna årgång!

Parfym, kraft och styrka från den exklusiva terroiren och fatlagringen på små ekfat.

Drick nu med syresättning eller spara +20 år från skördeåret.

Njut av det till saftigt nötkött, lamm, tryffel, svamprisotto, fylliga pastarätter och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 21 min 37 sek
1 fl. per st.
1 429,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 129,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Decanter
96 Point Thomas Rydberg
96 Point Din VinGuide
95 Point WinesCritic.com
95 Point James Suckling
94 Point Vinous
4,4⭐ Vivino

Beställ före

12 timmar 51 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Parusso Barolo DOCG Bussia 2018 i trækasse

96 Point

Decanter

Super charged on the nose, this is a step up again from both the Mariondino and Mosconi, albeit with a similar aromatic profile - floral tones and sweet red cherry pits but more expressive. Gorgeous minerality and excellent precision on the nose too with strawberry, red cherry and raspberry notes. Excellent acidity, this also has abundant tannins but they are slightly more velvety, rounded and coursing. The texture is so appealing but this has a different depth and edge of minerality to it, slightly dry on the palate but velvety with rich but defined notes of red fruits,cherry sweets, cola, milk chocolate and violets. The florality is there on the palate too. This is smooth, juicy and clean - you get the succulence but also the salinity, the ripe fruit and plushness but also the refinement and delicacy of each individual flavour. This is seriously expressive, fully flavoured with such a long length, it goes on and on. A supremely fine wine, I love it!

96 Point

Thomas Rydberg

(Personlig Top 3-favorit i Din VinGuides paneltest af 72 Barolo-vine)

96 Point

Din VinGuide

Næsen har karakter af læder, våd skovbund, grønne bøgeblade, violer, rosenblade og mørke frugter. Smagen er intens med læder, lys chokolade, earl grey, acetone, solbær, tranebær og lakrids.

95 Point

WinesCritic.com

Very intense in the glass it offers notes of strawberries, red plums, wild blackberries, cinnamon, vanilla and powdered sugar. A lot of orange juice dominates the secondary scene of this vibrant and decisive Barolo with a clear and captivating character. Full body, soft tannins with a very fine grain and a juicy finish incredibly integrated into the matrix.

95 Point

James Suckling

Complex nose of ripe red fruit with sweet tobacco-like spice, flowers and orange cream. Full-bodied with a dense core of fruit and grainy tannin that is still riding high. Needs plenty of time to integrate and spread. Super winemaking in 2018.

94 Point

Vinous

The 2018 Barolo Bussia captures all of the aromatic intensity and nuance that is so typical of the best wines from Monforte’s Bussia district. Strong spice and floral notes lead into dark fruit laced with super-expressive balsamic overtones. Rose petal, mint, blood orange, and cinnamon linger on the exquisite finish.

4,4⭐

Vivino

Hur smakar Parusso Barolo DOCG Bussia 2018 i trækasse?

I glaset är vinet mörkt och kraftfullare än någon annan Barolo. På näsan är power nebbiolo i full gång med en koncentrerad doft av nyplockade rosor, vilda hallon och vilda jordgubbar, exotisk persika, mörka plommon och svarta körsbär, omslutna av omisskännliga toner av svart tryffel, skogsmark, tobak, balsamico, tobak, lakrits och rostade espressobönor. Sexig och överdådig i gommen med en nästan mustliknande charmig och cederträkryddad kraftfull frukt som avslutar livfullt och nyanserat med darrande mineralitet och fina, fasta tanniner. Fabulös, legendarisk Barolo!

Parusso Barolo DOCG Bussia 2018 i trækasse passar bra till...

Om Parusso

”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker

Jag lever bara en gång, och jag ger allt jag har!” Marco Parussos mission är att skapa ultimata Barolo-upplevelser, och med betyg upp till 99 poäng har hans viner från årgång 2016 kommit snubblande nära det perfekta.

Vi hittar vingården på en idyllisk kulle i Monforte d’Alba, bara några hundra meter från gränsen till Castiglione Falletto, där Marcos farfar Gaspare Parusso redan 1901 köpte familjens första parcel på cru-marken Mariondino.

I årtionden gick hela druvskörden till familj, vänner och lokala kooperativ, men Gaspares son Armando såg potentialen för världsklass och började i början av 1970‑talet köpa upp nya topplägen i syfte att producera Barolo under eget namn.

1986 kom den enologutbildade Marco Parusso och systern Tiziana in i bilden, och sedan dess har familjen förflyttat sig fram i främsta ledet bland referensproducenter — på samma nivå som de riktigt tungt vägande aktörerna, exempelvis grannhuset Podere Aldo Conterno.

Familjen förfogar i dag över 28 hektar vinmarker, där särskilt cru-lägena Bussia och Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) är vigda åt druvan Nebbiolo. Alla marker odlas ekologiskt och är zonindelade, så gödsling, beskärning och skördetidpunkt noggrant kan anpassas till varje enskilt mikroterroir.

Även i vinkällaren går Marco till ytterligheter. Helt ovanligt torkar han sina handplockade druvklasar 5–7 dagar i ett ventilerat rum efter skörd. Denna lagring i kontakt med syre bildar mjukare och mindre bittra tanninföreningar i både druvor och stjälkar, varav upp till 70 % inkluderas i vinifieringen.

Efter flera dagars aromutdrag vid låg temperatur värmer Marco jäsningstanken till 33°C i 2 dygn för att dra maximal färg från druvskal. Därför är Parussos Barolo-viner alltid mörka i färgen. Därefter följer spontanjäsningen vid 25°C i roterande jäsningstankar, vilket ökar kontakten och smakutbytet mellan druvskal och den jäsande musten. När allt socker är jäst ur höjs temperaturen igen för att driva ut de sista tanninerna och smakstyrkan ur skalen, som totalt macererar i upp till 50 dagar. Slutligen mognar Parusso sina Barolo-viner 18 mdr. på nya franska barriquefat med de fina jästresterna, som ger textur, finess samt en "buffer-effekt" mot oxidation, så vinerna kan buteljeras med minimal tillsats av svavel. Resultatet av ansträngningarna talar för sig självt...

Årlig produktion: 130 000 flaskor vin, som fördelar sig på mousserande Nebbiolo, Sauvignon Blanc-vita viner, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo och sju olika Barolo-viner.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

15 %

Servering

16-18°C.

Lagringspotential

+20 år fra høståret.

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. trälåda

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter