Tillbaka

Parusso Barolo Perarmando 2018

Italien

Italien, Piemonte

14,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
914,95 SEK
6 fl. per st.
759,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point James Suckling
95 Point Din VinGuide
94 Point Decanter
94 Point WinesCritic.com
94 Point Andreas Larsson, Tasted
93 Point Robert Parker
⭐ 4,3 Vivino
97/100 Top 3 favorit i Din VinGuides paneltest af 72 Barolo-vine Ketil Sauer, Sommelier

Beställ före

7 timmar 4 min

så skickar vi det idag!

Parusso Barolo Perarmando 2018

Italien

Italien, Piemonte

14,5% alk.

75 cl

"96 points. Full-bodied with a very silky but firm texture..." - James Suckling

"95 point. Høj og intens næse med kandiseret frugt og blomst" - Din VinGuide

"94 points. So expressive and rich" - Decanter

"94 points. A smooth finale" - WinesCritic.com

"94 points. Excellent grip and concentration... fine complexity" - Andreas Larsson, Tasted

"93 points. Elegant power and dark fruit" - Robert Parker

"97 point.Top 3 favorit i Din VinGuides paneltest af 72 Barolo-vine" - Ketil Sauer, Sommelier

Wow, det är äntligen i sortimentet. För första gången!

Namnet är Perarmando, en hyllning till den faderliga förfadern Armando Parusso, och en av Parussos bästa Barolo hittills.

Parusso har blandat druvorna från de tre cru:erna Bussia, Mariondino och Mosconi och lagt de bästa av dem i Perarmando. En samling av det finaste druvmaterialet ger en otroligt komplex och djup Barolo. Godheten i varje cru lyser igenom här...

Vinet rekommenderas till saftigt nötkött, lamm, vilt, svamprisotto, pastarätter som ravioli eller tagliatelle med köttfärssås, men det kommer också att smaka bra till rätter med tryffel och mogna, lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.

1 fl. per st.
914,95 SEK
6 fl. per st.
759,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point James Suckling
95 Point Din VinGuide
94 Point Decanter
94 Point WinesCritic.com
94 Point Andreas Larsson, Tasted
93 Point Robert Parker
⭐ 4,3 Vivino
97/100 Top 3 favorit i Din VinGuides paneltest af 72 Barolo-vine Ketil Sauer, Sommelier

Beställ före

7 timmar 4 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Parusso Barolo Perarmando 2018

96 Point

James Suckling

A rich nose, packed with aromas of ripe and dried red fruit, including heaps of wild strawberries. There’s fresh orange rind, too and on the savory side, notes of cloves, perfumed bark and brighter flowers. Full-bodied with a very silky but firm texture. The strawberry and citrus fruit is ingrained in the velvety tannins and the combination gives a very long finish. Twist of red licorice at the end. This is nicely structured and well balanced...

95 Point

Din VinGuide

Høj og intens næse med kandiseret frugt og blomst. Bagt blomme med varme krydderier. Pæn længde og meget bløde tanniner. En
soft og juicy Barolo stil.

94 Point

Decanter

Vibrant red and orange rim to the glass. Lovely fruit and savoury aspects - the dried flower aromas are so abundant but they're edged with deep and seductive red fruit nuances too. It's soft and delicate on the nose yet so expressive and rich. Generous aromatics, with cola cube aspects. Grippy from the start, the tannins here make an immediate impression coating the mouth and giving structure to the rich, seductive cherry, strawberry and raspberry fruits. The tannins are so well integrated though, soft, plump, slightly chewy and really lovely in their texture. This is well rounded but with a precise and quite deep core. Lots going on here with a real lingering depth of cherry, coffee and stone. Feels mature and sophisticated and more expansive in the mouth than the Mariondino.

94 Point

WinesCritic.com

Very mature on the nose showing notes of strawberries, cypress sap, mature cheese, marjoram and caramel. Medium bodied, light tannins of very fine grain and a smooth finale, decidedly harmonious and balanced on the palate. Remarkable sensory depth.

94 Point

Andreas Larsson, Tasted

Light ruby with a tawny rim. Very intense and pure aromas of wild strawberry, kirsch, fine spice and floral hints. Excellent grip and concentration with sweet fruit flavours, a fresh backbone, stylish and powdery tannin with a youthful vigour yet layered with fine complexity and a long smooth finish.

93 Point

Robert Parker

This wine very much embraces the signature Parusso style that always puts an emphasis on elegant power and dark fruit. The 2018 Barolo Perarmando is dedicated to the estate founder, Armando Parusso, and represents a blend of Bussia, Mosconi and Mariondino. The bouquet reveals dried rose and flower petal, with fruit stems, dark fruit, licorice and smoke.

⭐ 4,3

Vivino

97/100 Top 3 favorit i Din VinGuides paneltest af 72 Barolo-vine

Ketil Sauer, Sommelier

(Top 3 favorit i Din VinGuides paneltest af 72 Barolo-vine)

Hur smakar Parusso Barolo Perarmando 2018?

En vacker körsbärsröd färg i glaset. En högspänd aromatisk doft med kopiösa mängder torkad röd frukt, hinkvis med mogna jordgubbar, körsbär och plommon som ger vinet dess stora och oemotståndliga fruktcharm. Med utpräglade blommiga nyanser som smälter vackert samman med den röda, parfymerade frukten. Fatavtrycket visar sig i form av kryddnejlikor och kaffebönor. Tanninerna är väl integrerade i den raffinerade men ändå kraftfulla avslutningen med en lakritsvridning i slutet. Ett imponerande långt och generöst vin med en rik och mjuk munkänsla, men ändå skarpt strukturerat och med en frisk mineralitet. Ett fantastiskt vin. Drick nu eller spara +10-15 år från skördeåret.

Parusso Barolo Perarmando 2018 passar bra till...

Om Parusso

”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker

Jag lever bara en gång, och jag ger allt jag har!” Marco Parussos mission är att skapa ultimata Barolo-upplevelser, och med betyg upp till 99 poäng har hans viner från årgång 2016 kommit snubblande nära det perfekta.

Vi hittar vingården på en idyllisk kulle i Monforte d’Alba, bara några hundra meter från gränsen till Castiglione Falletto, där Marcos farfar Gaspare Parusso redan 1901 köpte familjens första parcel på cru-marken Mariondino.

I årtionden gick hela druvskörden till familj, vänner och lokala kooperativ, men Gaspares son Armando såg potentialen för världsklass och började i början av 1970‑talet köpa upp nya topplägen i syfte att producera Barolo under eget namn.

1986 kom den enologutbildade Marco Parusso och systern Tiziana in i bilden, och sedan dess har familjen förflyttat sig fram i främsta ledet bland referensproducenter — på samma nivå som de riktigt tungt vägande aktörerna, exempelvis grannhuset Podere Aldo Conterno.

Familjen förfogar i dag över 28 hektar vinmarker, där särskilt cru-lägena Bussia och Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) är vigda åt druvan Nebbiolo. Alla marker odlas ekologiskt och är zonindelade, så gödsling, beskärning och skördetidpunkt noggrant kan anpassas till varje enskilt mikroterroir.

Även i vinkällaren går Marco till ytterligheter. Helt ovanligt torkar han sina handplockade druvklasar 5–7 dagar i ett ventilerat rum efter skörd. Denna lagring i kontakt med syre bildar mjukare och mindre bittra tanninföreningar i både druvor och stjälkar, varav upp till 70 % inkluderas i vinifieringen.

Efter flera dagars aromutdrag vid låg temperatur värmer Marco jäsningstanken till 33°C i 2 dygn för att dra maximal färg från druvskal. Därför är Parussos Barolo-viner alltid mörka i färgen. Därefter följer spontanjäsningen vid 25°C i roterande jäsningstankar, vilket ökar kontakten och smakutbytet mellan druvskal och den jäsande musten. När allt socker är jäst ur höjs temperaturen igen för att driva ut de sista tanninerna och smakstyrkan ur skalen, som totalt macererar i upp till 50 dagar. Slutligen mognar Parusso sina Barolo-viner 18 mdr. på nya franska barriquefat med de fina jästresterna, som ger textur, finess samt en "buffer-effekt" mot oxidation, så vinerna kan buteljeras med minimal tillsats av svavel. Resultatet av ansträngningarna talar för sig självt...

Årlig produktion: 130 000 flaskor vin, som fördelar sig på mousserande Nebbiolo, Sauvignon Blanc-vita viner, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo och sju olika Barolo-viner.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

16-18 °C

Lagringspotential

+15-20 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter