0Varukorg
ERBJUDANDET SLUTAR OM: 2 dagar 22 timmar 44 min 42 sek

Tillbaka

Parusso Mosconi Barolo 2018 i trækasse

Italien

Italien, Piemonte

15% alk.

75 cl

SPARA
30%
SINGLES' DAY
ERBJUDANDET SLUTAR OM: 2 dagar 22 timmar 44 min 42 sek
Marknadspris
1 519,95 SEK
BÄSTA PRIS
1 fl. per st.
1 059,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 059,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point James Suckling
97/100 "TOP 100 WINES OF ITALY" James Suckling
94 Point Robert Parker
94 Point WinesCritic.com
93 Point Vinous
⭐ 4,3 Vivino

Beställ före

15 timmar 14 min

så skickar vi det idag!

Parusso Mosconi Barolo 2018 i trækasse

Italien

Italien, Piemonte

15% alk.

75 cl

"TOP 100 WINES OF ITALY 97 points. Wow. This is a super-sensual Barolo" - James Suckling

"94 points. Firm and powerful" - Robert Parker

Det är det jag menar! Parussos Mosconi får 2 x 97 poäng under år 2016. Vad har du i beredskap för 2018 som ännu inte har recenserats?

Comet Marco Parusso är granne med Podere Aldo Conterno, som hyllar den visionära vinmakaren som går sin egen väg. Och de får fram Barolos i världsklass.

Toppmärket cru Mosconi är känt för sina mycket intensiva, mörka och maskulina Barolos. Så om du gillar full kraft och mycket smakintensitet är producentens Barolo med 99 poäng förmodligen något för dig ...

En sublim Barolo-upplevelse!

Rekommenderas till rött kött, lamm, tryffel, svamprisotto, vilt, kraftiga pastarätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.

Drick nu eller spara +15-20 år från skördeåret.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 2 dagar 22 timmar 44 min 42 sek
Marknadspris
1 519,95 SEK
BÄSTA PRIS
1 fl. per st.
1 059,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 059,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point James Suckling
97/100 "TOP 100 WINES OF ITALY" James Suckling
94 Point Robert Parker
94 Point WinesCritic.com
93 Point Vinous
⭐ 4,3 Vivino

Beställ före

15 timmar 14 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Parusso Mosconi Barolo 2018 i trækasse

97 Point

James Suckling

97/100 "TOP 100 WINES OF ITALY"

James Suckling

Wow. This is a super-sensual Barolo with wild black-fruit character, such as ripe elderberries and dried dates. Fresher notes of blood oranges, too. Balanced vanilla edge to the palate that coats the firm, grainy tannins and carries the creamy fruit through the long finish. Super-succulent and enticing. To produce this in 2018 is a real achievement. Hats off to the winemaking. So tempting even now, but will only improve.

94 Point

Robert Parker

The Parusso 2018 Barolo Mosconi shows that distinctively stemmy element that I always associate with these wines so carefully made by Marco Parusso and his family. The bouquet is firm and powerful with dried cherry, steeped Darjeeling tea and persimmon. The wine is extra solid, both in terms of structure and tannins, and it follows up with an ample 15% alcohol content.

94 Point

WinesCritic.com

Very sweet on the nose it shows notes of strawberries, red plums, cinnamon powder, hazelnut powder, almonds and mandarin peel. Medium-full body, sweet tannins of excellent maturity and a solid and compact finish that will need time to relax.

93 Point

Vinous

The 2018 Barolo Mosconi is a broad, potent wine. A blast of macerated dark cherry, leather, spice, dried herbs, chocolate and mocha makes a strong opening statement. As always, the Mosconi is a brooding, virile wine with huge depth, tons of intensity and big, brawny tannins that need time to soften. There is a good deal of oak, but the wine has the presence and overall intensity to carry it well.

⭐ 4,3

Vivino

Hur smakar Parusso Mosconi Barolo 2018 i trækasse?

Vacker djup körsbärsröd färg i glaset. Vinet bjuder på en nyanserad mörk fruktsmakpalett av körsbär, björnbär och plommon som övergår i en något katrinplommonliknande fruktighet, men vinet är fortfarande stramt strukturerat. Noter av våt undervegetation, tryffel och Monforte-lakrits. Något bitande tanniner - skulle må bra av några år eller dekantering. Djärv och robust Barolo - Parussos unika uttryck. Wow, ett vin!

Parusso Mosconi Barolo 2018 i trækasse passar bra till...

Hur är Parusso Mosconi Barolo 2018 i trækasse framställt?

Vinet är gjort på 100% Nebbiolo från 15-20 år gamla vinstockar inom Mosconi cru. Druvorna skördas för hand i små kundkorgar, transporteras sedan till vingården och pressas försiktigt. Därefter sker en spontan jäsning utan tillsats av svavel innan vinet får mogna i 18 månader på små ekfat.

Druvor

Nebbiolo

Om Parusso

”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker

Jag lever bara en gång, och jag ger allt jag har!” Marco Parussos mission är att skapa ultimata Barolo-upplevelser, och med betyg upp till 99 poäng har hans viner från årgång 2016 kommit snubblande nära det perfekta.

Vi hittar vingården på en idyllisk kulle i Monforte d’Alba, bara några hundra meter från gränsen till Castiglione Falletto, där Marcos farfar Gaspare Parusso redan 1901 köpte familjens första parcel på cru-marken Mariondino.

I årtionden gick hela druvskörden till familj, vänner och lokala kooperativ, men Gaspares son Armando såg potentialen för världsklass och började i början av 1970‑talet köpa upp nya topplägen i syfte att producera Barolo under eget namn.

1986 kom den enologutbildade Marco Parusso och systern Tiziana in i bilden, och sedan dess har familjen förflyttat sig fram i främsta ledet bland referensproducenter — på samma nivå som de riktigt tungt vägande aktörerna, exempelvis grannhuset Podere Aldo Conterno.

Familjen förfogar i dag över 28 hektar vinmarker, där särskilt cru-lägena Bussia och Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) är vigda åt druvan Nebbiolo. Alla marker odlas ekologiskt och är zonindelade, så gödsling, beskärning och skördetidpunkt noggrant kan anpassas till varje enskilt mikroterroir.

Även i vinkällaren går Marco till ytterligheter. Helt ovanligt torkar han sina handplockade druvklasar 5–7 dagar i ett ventilerat rum efter skörd. Denna lagring i kontakt med syre bildar mjukare och mindre bittra tanninföreningar i både druvor och stjälkar, varav upp till 70 % inkluderas i vinifieringen.

Efter flera dagars aromutdrag vid låg temperatur värmer Marco jäsningstanken till 33°C i 2 dygn för att dra maximal färg från druvskal. Därför är Parussos Barolo-viner alltid mörka i färgen. Därefter följer spontanjäsningen vid 25°C i roterande jäsningstankar, vilket ökar kontakten och smakutbytet mellan druvskal och den jäsande musten. När allt socker är jäst ur höjs temperaturen igen för att driva ut de sista tanninerna och smakstyrkan ur skalen, som totalt macererar i upp till 50 dagar. Slutligen mognar Parusso sina Barolo-viner 18 mdr. på nya franska barriquefat med de fina jästresterna, som ger textur, finess samt en "buffer-effekt" mot oxidation, så vinerna kan buteljeras med minimal tillsats av svavel. Resultatet av ansträngningarna talar för sig självt...

Årlig produktion: 130 000 flaskor vin, som fördelar sig på mousserande Nebbiolo, Sauvignon Blanc-vita viner, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo och sju olika Barolo-viner.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

15 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+15-20 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. trälåda

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter