
Patrick Lesec Cairanne 2018
Vilka nyheter!
Patrick Lesec är känd i hela Rhône för sina magiska masterblenderkunskaper och 97-poängsviner från Chateauneuf du Pape.
Han har särskilt använt dem i denna nya och eleganta Cairanne, som av förståeliga skäl har blivit en av Robert Parkers personliga favoriter.
Patrick Lesec har blandat en saftig publikfavorit med solmogen mörk bärfrukt och kryddor i massor.
Ett lysande och mycket prisvärt alternativ till Chateauneuf du Pape.
Detta vackra Rhônevin passar riktigt bra till lamm, nötkött, charkuterier, vilt, grillat och klassiska danska rätter. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Patrick Lesec Cairanne 2018?
Vackert mörkt rubinrött i glaset. Sätt näsan till vinet och få hela Rhône-paketet. Njut av den härliga doften av mogna hallon, plommon, svarta körsbär och björnbär med kryddiga inslag av peppar, kanel, lakrits och lätt rostat kaffe. I munnen är vinet fylligt och mycket välkomnande med sin mjuka frukt, harmoniska syra och fina, eleganta tanniner. Lång, fruktintensiv avslutning med mogna bär som klamrar sig fast vid smaklökarna som en Greenpeace-aktivist vid ett utrotningshotat träd. Drick nu eller spara i 5-8 år.
Patrick Lesec Cairanne 2018 passar bra till...
Om Patrick Lesec
En av Robert Parkers personliga Rhône-favoriter, Patrick Lesec, grundade sitt vinföretag 1993. Patrick är en kvalitetsorienterad mikronégociant som genom långtidskontrakt med ledande vinbönder samt personlig inblandning i fältarbete, vinifiering, mognad och blending frambringar det ena topprankade praktfulla vinet efter det andra.
Kort sagt en ”master blender” med kultstatus, vars läckra rödviner placerar sig i ett stilmässigt mellanläge mellan traditionell och modern södra Rhône.
En sann mästare på att ta fram de mest prisvärda vinerna pengarna kan köpa. Lesecs viner har inte gått Parker förbi; Parker jämför hans Cuvée Bargeton med det kostsamma Château de Beaucastel… Detta är ’’the good stuff’’, och Lesec kan utan problem konkurrera med Rhône-regionens stora aktörer!
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning