



Signature Chef Paul Pairet Chardonnay Sauvignon Blanc 2022
Krämig Chardonnay och aromatisk Sauvignon Blanc ... blandas till utsökt perfektion i händerna på den franska kocken Paul Pairet med tre Michelin-stjärnor!
I mer än fem år har franske Paul Pairet varit en av världens få toppkockar på trestjärnig Michelin-nivå.
När Paul inte driver showen på sin restaurang Ultra-Violet i Shanghai eller arbetar i domarpanelen för Top Chef France, gör han sina utsökta viner i Signature Chef-serien.
Stjärnkockens läckra vita signaturvin kommer från hans egen hemstad i södra Frankrike - och med vinet kommer Pauls perfekt anpassade Michelin-recept som lyfter mat och vin till en större helhet....
Fransk toppkvalitet från certifierade hållbara fält... Bli upphetsad!
Njut av det till Paul Pairets egen signaturrätt (se receptet på "halsbandet") eller till aperitifer, skaldjur, fågel, sushi, lätta tapas, fågel och krämiga ostar. Servera vid 10-12°C
Hur smakar Signature Chef Paul Pairet Chardonnay Sauvignon Blanc 2022?
Vid hällning kristallklart med en frisk citrusgrön nyans... Näsan retar sinnena med Sauvignon Blancs läckra aromer av fläderblommor, krusbär och svarta vinbärsbuskar, som avslutas med djupa Chardonnay-hintar av persika, mango, våt kalksten och nybakat briochebröd... Det vita vinet är krämigt och överseende fruktigt på tungan, med elegant mineralitet som tittar fram och ger matvänlig friskhet till den stora smaken. Det finns en fin längd och munrengörande effekt i den uppfriskande finishen. Bravo! Drick nu eller spara 3-5 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Signature Chef Paul Pairet Chardonnay Sauvignon Blanc 2022 passar bra till...
Hur är Signature Chef Paul Pairet Chardonnay Sauvignon Blanc 2022 framställt?
Vinet är gjort på en blandning av 70% Chardonnay och 30% Sauvignon Blanc som valts ut från en sydfransk och hållbart certifierad terroir med lera och kalksten. För att hålla frukten frisk och smakrik skördas alla druvor under nattens svalaste timmar och transporteras direkt till vingården. Här kyls musten för att förhindra oxidering innan den delikata musten frigörs genom varsam pressning. Det vita vinet jäser med fruktbevarande temperaturkontroll i ståltankar innan det mognar i kontakt med de fina jästresterna. Tappningen sker med minimal tillsats av sulfiter.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll

















