0Varukorg

Tillbaka

Picaro 2015, Dominio del Aguila

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14 %% alk.

75 cl

Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Guia Peñin
92 Point Wine Advocate

Beställ före

13 timmar 21 min

så skickar vi det idag!

Picaro 2015, Dominio del Aguila

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14 %% alk.

75 cl

Dominio Del Àguila er den helt nye stjerne i Ribera Del Duero. Husets første vin, Canta La Perdiz, scorede i 2013 årgangen 98 Point hos Robert Parkers Wine Advocate - foran alle de etablerede kultnavne i det berømte område.

Et nyt vineventyr fra 2010, startet af Jorge og Isabel - Vinhuset er så nyt, at priserne, trods de vanvittige anmeldelser, endnu ikke er stukket af - og det udnytter vi til fulde!

Pícaro 2015 er deres "entry-level" vin. Kvaliteten er ganske enkelt overvælende og ligesom resten af sortimentet fra Dominio Del Águila scores her også vilde point bla.: 92+ fra Robert Parker.

Der er lavet små 15.000 flasker, hvoraf sølle 600 er landet i Danmark.

Med to års kældererfaring fra Romanee-Conti, Bourgogne-huset kendt for at sælge verdens dyreste vine, og Ribera del Duero kundskaber fra Vega Sicilia, er Jorge fra Dominio del Àguila mere end rustet til at lave førsteklasses vin.

I 2010 fulgte han sammen med kæresten drømmen om at starte sit eget vinbrug, og de købte sammen Dominio Del Águila.

Huset råder over 35 hektar i Ribera del Duero. Heraf er 5 hektar "unge" vinstokke, som Jorge kalder dem, når de er under 50 år gamle.

Picaro er primært lavet af økologiske Tempranillo druer, fra ældgamle vinstokke. Det helt særlige er, at marken står på en nordvendt skråning. En perfekt placering i den varme og tunge 2015 årgang.

Mørk, næsten sort farve med en lilla kant. Pícaro har en frisk ung duft med kirsebær og en smule fad.

Wine Advocate: 92+ Points!

Smagen er intens med tydelige frugtnoter. Her hersker igen kirsebær, men også blåbær og en smule peber. En yngre vin, som vokser i glasset, for hvert eneste sekund.

Dekanter gerne flasken en time eller to før brug, og nyd den helt rene frugt med flotte møre kødretter. Gerne okse eller kalv.

Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Guia Peñin
92 Point Wine Advocate

Beställ före

13 timmar 21 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Picaro 2015, Dominio del Aguila

93 Point

Guia Peñin

92 Point

Wine Advocate

Picaro 2015, Dominio del Aguila passar bra till...

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 % %

Servering

16-18 °C

Lagringspotential

10-15 år
Liknande produkter