0Varukorg

Tillbaka

Økologisk

Picaro Dominio del Aguila Ribera Del Duero 2016 3 Liter

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

300 cl

1 fl. per st.
2 694,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point Verema
94 Point James Suckling
93 Point Robert Parker
92 Point Guia Peñin

Beställ före

1 timmar 49 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Picaro Dominio del Aguila Ribera Del Duero 2016 3 Liter

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

300 cl

"Very complex, light pink-berry aromas with baking spices, wild herbs and bright floral notes. The palate is musky and delicious with a really superb textural build and a smooth, fine and fresh blood-orange and strawberry finish." - James Suckling

"This is fragrant, expressive, open, aromatic and really attractive. The palate is really balanced, with great freshness, fine tannins and a very pleasant mouthfeel—supple, balanced and with great depth. This is the best version of this bottling so far " - Robert Parker

"Colour: cherry, purple rim. Nose: red berry notes, floral, spicy. Palate: fruity, long, balanced." - Guia Peñin

"Let transparent, IKKE mættet, wow! Den reneste saftige tempranillo, grønkrydret lavendel, garrique på mørk frugt, tør med mundvandsdrivende kølig syre, kølig tannin, ingen alkoholvarme og moderat ekstraktion, nul fad at spore." - René Langdahl

Dubbel Magnum

Dominio Del Àguila är den nya stjärnan i Ribera Del Duero. Husets första vin, La Perdiz, fick 98 poäng i årgång 2013 av Robert Parkers Wine Advocate.

Ett nytt vinäventyr från 2010, startat av Jorge och Isabel - Vingården är så ny att trots de galna recensionerna har priserna ännu inte tagit fart - och det utnyttjar vi till fullo!

René Langdahl Jørgensen: "Lätt transparent, INTE mättad, wow! Den renaste saftiga tempranillo, grön kryddig lavendel, garrique på mörk frukt, torr med munvattnande sval syra, sval tannin, ingen alkoholvärme och måttlig extraktion, noll fat att spåra." (renelangdahl.com)

Med två års källarerfarenhet från Romanee-Conti, huset i Bourgogne som är känt för att sälja världens dyraste viner, och Ribera del Duero-kunskap från Vega Sicilia, är Jorge från Dominio del Àguila mer än väl rustad för att göra premiumvin.

År 2010 följde han och hans flickvän sin dröm om att starta en egen vingård och tillsammans köpte de Dominio Del Águila.

Huset har 35 hektar i Ribera del Duero. Av dessa är 5 hektar "unga" vinstockar, som Jorge kallar dem när de är under 50 år gamla.

Picaro görs främst på ekologiska Tempranillo-druvor från gamla vinstockar. Det som gör det speciellt är att fältet ligger i en nordvänd sluttning.

Mörk, nästan svart färg med en lila kant. Pícaro har en frisk ung doft med körsbär och en antydan till fat.

Smaken är intensiv med tydliga frukttoner. Återigen dominerar körsbär, men också blåbär och en antydan till peppar. Ett yngre vin som växer i glaset för varje sekund.

Dekantera flaskan en timme eller två före användning och njut av den perfekt rena frukten till vackert möra kötträtter. Helst nötkött eller kalvkött.

1 fl. per st.
2 694,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point Verema
94 Point James Suckling
93 Point Robert Parker
92 Point Guia Peñin

Beställ före

1 timmar 49 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Picaro Dominio del Aguila Ribera Del Duero 2016 3 Liter

97 Point

Verema

94 Point

James Suckling

Very complex, light pink-berry aromas with baking spices, wild herbs and bright floral notes. The palate is musky and delicious with a really superb textural build and a smooth, fine and fresh blood-orange and strawberry finish.

93 Point

Robert Parker

This is fragrant, expressive, open, aromatic and really attractive. The palate is really balanced, with great freshness, fine tannins and a very pleasant mouthfeel—supple, balanced and with great depth. This is the best version of this bottling so far

92 Point

Guia Peñin

Colour: cherry, purple rim.
Nose: red berry notes, floral, spicy.
Palate: fruity, long, balanced.

René Langdahl

Let transparent, IKKE mættet, wow! Den reneste saftige tempranillo, grønkrydret lavendel, garrique på mørk frugt, tør med mundvandsdrivende kølig syre, kølig tannin, ingen alkoholvarme og moderat ekstraktion, nul fad at spore. (renelangdahl.com)

Picaro Dominio del Aguila Ribera Del Duero 2016 3 Liter passar bra till...

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2014

Innehåll

300 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18 °C

Lagringspotential

+15 år fra høståret

Förslutning

Kork
Liknande produkter