
Pita Sauvignon Blanc Rueda 2019
Är det Nya Zeelands Sauvignon Blanc vi känner lukten av? Eller är det Sancerre?
Nej, det är Sauvignon Blanc från Spanien... Ja, det är tillräckligt bra. Nästan omöjligt att gissa, vinet utstrålar Nya Zeelands fräscha, skarpa och härligt fläderblomsdoftande stil i kombination med en fin mineralitet ala. som du hittar i Loire. Två världar möts i en njutbar vinupplevelse som skriker efter att få upprepas!
I Rueda har de bemästrat den aromatiska fruktbomben som ger ett verkligt vackert vin i glaset ... En utsökt överraskning med recensioner som säger wow när du tittar på prispunkten!
Rekommenderas till lättare rätter, fisk och skaldjur, ljust kött och färsk getost. Servera vid 8-10°C.
Bakom vinet står den ambitiöse vinmakaren Emilio J. Pita, som studerat oenologi i Bordeaux och har arbetslivserfarenhet från USA och Nya Zeeland.
Idag är han tillbaka hemma i Rueda, där han har tillfört extra dynamik och ambition till familjens 27 hektar stora vingård. Klimatet och jordmånen ger perfekta mognadsförhållanden för Verdejo, som är Dominio de Verderrubís huvudfokus, men de försöker sig också på Sauvignon Blanc, som de lyckas tämja med stor skicklighet.
Kärnvärdena är terroir, ekologi och hållbarhet, vilket resulterar i viner med sällsynt friskhet och energi.
Hur smakar Pita Sauvignon Blanc Rueda 2019?
En ljusgul färg i glaset med en skogsgrön nyans. Näsan lockar med aromer av citron, grön lime och grapefrukt, kompletterat med intensiva toner av krusbär och fläderblommor. Droppande med saftighet och daggig frukt med en glasig och lite rökig mineral, "Sancerrean" finish. Det är ett stort ja till denna smakrika törstsläckare med en fräschör och smak som dröjer sig kvar på tungan under lång tid! Drick nu eller spara 4-5 år från skördeåret.
Pita Sauvignon Blanc Rueda 2019 passar bra till...
Om Viñedos Verderrubi
Bakom vinet står den ambitiösa vinmakaren Emilio J. Pita, som efter studier i enologi i Bordeaux har gjort vin på världsberömda adresser som Cloudy Bay på Nya Zeeland och Newton i Napa Valley.
Det säger väl allt om nivån att Decanter Magazine hyllar Emilio J. Pita för en av Ruedas fem bästa vita viner. Familjen har alltid varit druvodlare, och redan som mycket ung experimenterade Emilio med att göra vin av familjens druvor. Därefter tog han nattåget till Bordeaux, där han lärde sig franska och slutligen avlade examen i enologi vid Universitetet i Bordeaux under den berömde vitvinsprofessorn Denis Dubourdieu. Den skicklige Emilio anställdes sedan som vinmakare för lyxgruppen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), för vilken han hann göra vin hos Newton Vineyards i Napa Valley, Kalifornien, samt hos Cloudy Bay på Nya Zeeland.
Sedan 2010 har Emilio varit tillbaka i Rueda, där han lever ut sin pojkdröm med en liten serie fantastiska toppviner från familjens 27 hektar. Klimat och jordmån ger perfekta mognadsförhållanden för Verdejo, som är Dominio de Verderrubís huvudsakliga fokus. Kärnvärden är terroir, ekologi och hållbarhet, vilket ger viner med sällsynt friskhet och energi!
Kärnvärden är terroir, ekologi och hållbarhet, vilket ger viner med sällsynt friskhet och energi.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning