



Rodriguez & Sanzo Bajo Velo Rueda 2020
Det här är inte en vanlig Rueda... Den är större och mycket mer komplex!
Druvorna skördas från 80 år gamla vinstockar 900 meter över havet. Det vita vinet lagras i minst 10 månader på lyxiga, nästan nya ekfat. Och det blir vildare...
Att bli framröstad som Spaniens bästa vinmakare är en hälsosam självförtroendehöjare, och Javier Rodriguez drar sig verkligen inte för att experimentera i källaren.
Som namnet "Bajo Velo" (under flor) antyder hålls en del av det vita vinet i kontakt med ett jästlager av samma typ som ger unik karaktär åt de världsberömda starkvinerna från Jerez i södra Spanien.
Resultatet är ett mycket hyllat mästerverk som alla fans av stora och komplexa vita viner borde unna sig!
Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Njut av det ensamt eller till tapas, skaldjur, fågel, sushi, ljust kött och mogna ostar. Servera vid 10-12°C
Hur smakar Rodriguez & Sanzo Bajo Velo Rueda 2020?
Vid upphällning seglar vinet djärvt och elegant gyllene i glaset ... Redan i näsan helt knockout läckert och spännande! Kamomillblomma, salta citrusfrukter, färska äpplen, kvitten, nötter, persika, vanilj och honung rusar mot dig och nästan tvingar glaset till munnen... I munnen mjukt och krämigt med en lugnande salt-mineralisk citrusfräschör som parar sig vackert med smör, nötter, vanilj och massor av x-faktor och lyfter helhetsintrycket till en nivå där du känner dig privilegierad som får smaka det! en stor och härligt komplex smak får det hela att gå ihop perfekt. Verdejo kan också smaka så... och tack så mycket för det!
Rodriguez & Sanzo Bajo Velo Rueda 2020 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener