



Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020
Wow, vilken Tempranillo med en enda vingård... Det här är verkligen världsklass från Rodriguez Sanzo, som biter de stora kultproducenterna från Ribera del Duero i arslet.
Och vad är poängen med det?
Whiskyn avlägsnar fatets tanniner och impregnerar det med underbar frukt och vaniljkrydda. Och eftersom whisky också är fri från färg och tandsten hålls porerna i fatet öppna, vilket gör att vinet får en bättre "mikrooxidation" och utvecklas mycket bättre...
Du måste smaka det själv, för vi har sällan smakat ett så innovativt och spännande rött vin.
Men skynda dig - endast 2660 vaxförseglade flaskor har tillverkats.
..........
Vinmakaren Javier Rodriguez rekommenderar vinet till möra biffar, lamm, viltgryta och mogna ostar. Njut av vinet vid 16-18°C
Hur smakar Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020?
Vinet seglar mörkt och djärvt i glaset. Nosen är ett veritabelt fyrverkeri av solmogna mörka bär, infuserade med eleganta toner av choklad, vanilj och söta kryddor. I munnen detonerar en smakbubbla av mjuk, fatkryddad bärfrukt, infuserad med rostad komplexitet från de gamla whiskyfaten. Eftersmaken är lika lång som Duero-floden och dröjer sig kvar i munnen med behagligt rundade tanniner. Drick nu eller lagra +10 år från skördeåret.
Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2020 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener