





Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019
Den världsberömda franska 100-poängsvinmakaren Michel Rolland har tagit Spanien med storm. Singelvinet "Parcelas en alturas" har utsetts till Ribera del Dueros mest prisvärda vin enligt Vinbladet, som också levererar en av de mest sensationella recensioner vi hittills sett.
Senast utsågs det röda vinet till årets bästa Ribera del Duero på Mundus Vini... Detta vin MÅSTE upplevas!
Den mörka och silkeslena Tempranillo ger en utsökt "spansk kryddighet" från lagringen på nya franska och amerikanska ekfat, medan 15% Merlot, Rollands varumärke från Pomerol, ger lyxiga inslag av viol, tryffel och plommon till smaken.
Fruktens kvalitet kommer från nästan 50 år gamla vinstockar högst upp på den enda vingården Finca La Revella. Här kan du tydligt smaka att den officiella 5-stjärniga årgången 2019 anses vara Ribera del Dueros bästa på flera år!
Njut av det till grillat nötkött, lamm med örter, anka, vilt, blackfootskinka och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019?
Vid hällning intensivt mörkt björnbärsrött med en nästan svart kärna... Och wow vilken lyxig näsa! Ungdomliga aromer av viol, lavendel, saftiga mörka körsbär, lakrits och björnbär leder till gosiga inslag av mokka, vanilj, kokos och choklad från nya franska och amerikanska fat... Konsistensen är crème de la crème med en initial mjukhet som serverar den perfekt smaksatta bärfrukten på ett silverfat. Lång, lång eftersmak med eleganta tanniner och en lugnande, sval mineralitet... Detta smakar inte bara dyrt - utan extremt gott! Drick nu eller spara 10 år från skördeåret.
Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019 passar bra till...
Om Rolland & Galarreta

Man finner knappast en större ikon i vinvärlden än franske Michel Rolland. Mannen har i mer än 50 år gjort viner på några av världens största slott och har flera hundrapoängsbedömningar på sitt CV. Den levande legenden har gjort vin i mer än 50 år och konsulterar idag över 100 vinhus i 12 olika länder. Från Screaming Eagle i Napa Valley till Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbete med den spanske vinpionjären, Javier Galarreta, har Michel nu lanserat sin helt egna vinserie. Och den har på rekordtid blivit en av de mest populära hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Även om Michel Rolland är född och uppvuxen i Pomerol och etablerade sin stjärnstatus i Bordeaux, så har han alltid haft ett gott öga till Spanien. Därför valde han 2010 att ingå ett partnerskap med Spaniens skickligaste vinentreprenör, Javier Galarreta, som känner det spanska terroiret till perfektion. I kombination med Michel Rollands vinmakarkunskaper har de tillsammans skapat en imponerande serie viner som tar oss från Rueda, Rioja och Ribera del Duero till Priorat i Katalonien. Totalt förfogar de över 120 hektar i de bästa regionerna i Spanien. Druvmaterialet levereras av små vinbönder som Javier och Michel handplockat särskilt för deras vinserie. Det är också en av förklaringarna till att produktionerna är mycket små och nästan kultartade, med ned till bara några tusen lådor per årgång. Missionen är klar för de två vinpionjärerna - att skapa moderna, eleganta, terroirdrivna viner som ska lyfta de berömda spanska regionerna ännu högre i det internationella vinhierarkiet.
Mer terroir än trä - En ny stil från Rolland
Vid presentationen av ”Rolland & Galareta” nämnde Michel Rolland de viktigaste sakerna i framställningen av vinerna: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev särskilt känd under 1980‑talet, då han framavlade viner med en tydlig Parker-appell som belönades med flera hundrapoängsbedömningar. Stilen kännetecknades av kraftig extraktion och stora mängder nya ekfat. Men under de senaste åren har Michel funnit en ny stil som främst sätter frukten och terroiret i centrum. Detta syns kanske allra tydligast i deras vin från Priorat, Clos de Ferran, som nyligen utsågs till bästa Priorat vid Decanter World Wine Awards med 97 poäng. Här har Michel Rolland lyckats skapa ett nästan ”cool climate” Priorat genom att använda druvor från nordvända sluttningar kombinerat med särskilda uppbindningstekniker i vingården som skyddar druvorna från den starka solen. Vem hade trott att Priorat kunde nå en nästan burgundisk nivå av elegans och finess? Man ska inte tro att det är slut med ekfat från Michel Rollands sida. De finaste amerikanska och franska ekfaten används i flera av vinerna, men de används uteslutande där det kan ge komplexitet åt vinerna och vingar åt terroiret.
Trots att den exklusiva R&G-serien redan är en stor succé och får den ena världsklassbedömningen efter den andra, är vinerna prissatta mycket fördelaktigt.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener