ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 18 timmar 5 min 46 sek

Tillbaka

Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14,5% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 18 timmar 5 min 46 sek
1 fl. per st.
369,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
209,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Flaskehalsen
92 Point James Suckling
92 Point Winewherever, Rasmus Christensen
91 Point Houlberg
91 Point International Wine Cellar
91 Point International Wine Challenge
Best of Show Ribera del Duero Mundus Vini
94 Point - TESTVINDER Vinbladet

Beställ före

11 timmar 35 min

så skickar vi det idag!

Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"93 point. Tempranillo og Merlot fungerer tydeligvis utrolig godt og navnlig, når det er lavet, som Rolland & Galarreta gør det." - Mad og Monopolet

"93 point. Der er lækker balance i den meget flotte eftersmag" - Flaskehalsen

"92 points. A velvety texture and ripe, luscious fruit character. Rich finish with hints of spiced oak and cocoa." - James Suckling

"94 point. "Topelegant, sprød og ren frugt med udtalt delikatesse, stor præcision og herlig finesse."" - Vinbladet

Den världsberömda franska 100-poängsvinmakaren Michel Rolland har tagit Spanien med storm. Singelvinet "Parcelas en alturas" har utsetts till Ribera del Dueros mest prisvärda vin enligt Vinbladet, som också levererar en av de mest sensationella recensioner vi hittills sett.

Senast utsågs det röda vinet till årets bästa Ribera del Duero på Mundus Vini... Detta vin MÅSTE upplevas!

Den mörka och silkeslena Tempranillo ger en utsökt "spansk kryddighet" från lagringen på nya franska och amerikanska ekfat, medan 15% Merlot, Rollands varumärke från Pomerol, ger lyxiga inslag av viol, tryffel och plommon till smaken.

Fruktens kvalitet kommer från nästan 50 år gamla vinstockar högst upp på den enda vingården Finca La Revella. Här kan du tydligt smaka att den officiella 5-stjärniga årgången 2019 anses vara Ribera del Dueros bästa på flera år!

Njut av det till grillat nötkött, lamm med örter, anka, vilt, blackfootskinka och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 18 timmar 5 min 46 sek
1 fl. per st.
369,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
209,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Flaskehalsen
92 Point James Suckling
92 Point Winewherever, Rasmus Christensen
91 Point Houlberg
91 Point International Wine Cellar
91 Point International Wine Challenge
Best of Show Ribera del Duero Mundus Vini
94 Point - TESTVINDER Vinbladet

Beställ före

11 timmar 35 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019

93 Point

Mad og Monopolet

Tempranillo og Merlot fungerer tydeligvis utrolig godt og navnlig, når det er lavet, som Rolland & Galarreta gør det. Dybe noter af brombær, solbær, vanilje, lakrids, espresso og et hint af fløde. I munden bider den først lidt fra sig, som en spansk vin gør det bedst, herefter kommer den runde cremede smag med skøn koncentration af bær frem. Den har tanniner og syre til at holde det hele i balance - godt gået. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)

93 Point

Flaskehalsen

Ribera del Duero er et af de mest hypede spanske vinområder – og ikke uden grund. Rolland & Galaretta er med denne Parcelas en Altura leveringsdygtig i en lidt anderledes Ribera del Duero-vin, for her er den velkendte struktur blødt op af Merlot-druens bløde og frugtige stil. Det er dog stadig en vin med masser af struktur, og der er lækker balance i den meget flotte eftersmag.

92 Point

James Suckling

Aromas of ripe black fruit with hints of toast, roasted walnuts and baking spices. Medium-to full-bodied with firm, chewy tannins, a velvety texture and ripe, luscious fruit character. Rich finish with hints of spiced oak and cocoa.

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Saftig, fyldig og frugtdomineret blend fra kyndige hænder. Her er der godt med mørke bær, krydderier og afrundede bløde tanniner der omfavner hele herligheden. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)

91 Point

Houlberg

I næsen har vinen en god blanding af fad og frugt ... eller sagt med andre ord, som er fadnoterne bestemt ikke dominerende. Der er en mørk og fyldig dybde, hvor frugten er solbær, let blåbær, brombær og en snas blommer. Derudover fanger jeg toast, finsk lakrids, lidt nødder, vanilje, våde fade og lidt kaffebønner. Men det bedste er smagen ... virkelig blød og smyger sig ret forførende rundt om din tunge i rolige og erotiske bevægelser. Men der er dog bid i frugten, der er mørk, lidt spicy og har endda også en smule peber. Der er også pænt med mundudtørrende tanniner, der medvirker til en rank og krydret smag. 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 229,95 kr., mens prisen er 99,95 kr. ved køb af 6 flasker.

91 Point

International Wine Cellar

"Ripe and dense with alluring ferrous notes, black plum core with good length."

91 Point

International Wine Challenge

Ripe and dense with alluring ferrous notes, black plum core with good length.

Best of Show Ribera del Duero

Mundus Vini

94 Point - TESTVINDER

Vinbladet

Topelegant, sprød og ren frugt med udtalt delikatesse, stor præcision og herlig finesse. Kultiveret, vellykket, tiltalende og med markant personlighed. Imponerende mineralitet, der er afstemt på forbilledlig vis. International vin, der alligevel er klassisk spansk i sit udtryk. Fornem, rig og velbygget mundfrugt med udsøgt renhed. Harmonisk og lettilgængelig vin med sødmefuld charme. Håndværk i særklasse. 14,5 pct.

94 Point(tidigare årgång)

Verema

93 Point(tidigare årgång)

James Suckling

Extremely well made with precision and focus, showing blackberry, black-olive and lightly toasted oak character. It’s full-bodied with a firm, creamy-textured palate and a long, flavorful finish. A little tight now, but will come out nicely in a year or two.

93 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

Colour: deep cherry. Nose: ripe fruit, dried herbs, creamy oak, mineral. Palate: powerful, ripe fruit, spicy, round tannins, round.

92 Point(tidigare årgång)

Guia Repsol

Appearance: Intense and bright burgundy red. Nose: Intense candied tones, good toasted, smoked with a balsamic finish. Palate: Frank taste, intense with good tannins, persistent finish.

90 Point(tidigare årgång)

Decanter

High toast, smoky new oak bouquet with very pretty, almost crunchy red berries; beautiful purity on the palate, with elegance. Drinkability in spades.

Hur smakar Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Vid hällning intensivt mörkt björnbärsrött med en nästan svart kärna... Och wow vilken lyxig näsa! Ungdomliga aromer av viol, lavendel, saftiga mörka körsbär, lakrits och björnbär leder till gosiga inslag av mokka, vanilj, kokos och choklad från nya franska och amerikanska fat... Konsistensen är crème de la crème med en initial mjukhet som serverar den perfekt smaksatta bärfrukten på ett silverfat. Lång, lång eftersmak med eleganta tanniner och en lugnande, sval mineralitet... Detta smakar inte bara dyrt - utan extremt gott! Drick nu eller spara 10 år från skördeåret.

Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019 passar bra till...

Om Rolland & Galarreta

image

Man finner knappast en större ikon i vinvärlden än franske Michel Rolland. Mannen har i mer än 50 år gjort viner på några av världens största slott och har flera hundrapoängsbedömningar på sitt CV. Den levande legenden har gjort vin i mer än 50 år och konsulterar idag över 100 vinhus i 12 olika länder. Från Screaming Eagle i Napa Valley till Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbete med den spanske vinpionjären, Javier Galarreta, har Michel nu lanserat sin helt egna vinserie. Och den har på rekordtid blivit en av de mest populära hos Supervin.

Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”

Även om Michel Rolland är född och uppvuxen i Pomerol och etablerade sin stjärnstatus i Bordeaux, så har han alltid haft ett gott öga till Spanien. Därför valde han 2010 att ingå ett partnerskap med Spaniens skickligaste vinentreprenör, Javier Galarreta, som känner det spanska terroiret till perfektion. I kombination med Michel Rollands vinmakarkunskaper har de tillsammans skapat en imponerande serie viner som tar oss från Rueda, Rioja och Ribera del Duero till Priorat i Katalonien. Totalt förfogar de över 120 hektar i de bästa regionerna i Spanien. Druvmaterialet levereras av små vinbönder som Javier och Michel handplockat särskilt för deras vinserie. Det är också en av förklaringarna till att produktionerna är mycket små och nästan kultartade, med ned till bara några tusen lådor per årgång. Missionen är klar för de två vinpionjärerna - att skapa moderna, eleganta, terroirdrivna viner som ska lyfta de berömda spanska regionerna ännu högre i det internationella vinhierarkiet.

Mer terroir än trä - En ny stil från Rolland

Vid presentationen av ”Rolland & Galareta” nämnde Michel Rolland de viktigaste sakerna i framställningen av vinerna: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.” 

Michel Rolland blev särskilt känd under 1980‑talet, då han framavlade viner med en tydlig Parker-appell som belönades med flera hundrapoängsbedömningar. Stilen kännetecknades av kraftig extraktion och stora mängder nya ekfat. Men under de senaste åren har Michel funnit en ny stil som främst sätter frukten och terroiret i centrum. Detta syns kanske allra tydligast i deras vin från Priorat, Clos de Ferran, som nyligen utsågs till bästa Priorat vid Decanter World Wine Awards med 97 poäng. Här har Michel Rolland lyckats skapa ett nästan ”cool climate” Priorat genom att använda druvor från nordvända sluttningar kombinerat med särskilda uppbindningstekniker i vingården som skyddar druvorna från den starka solen. Vem hade trott att Priorat kunde nå en nästan burgundisk nivå av elegans och finess? Man ska inte tro att det är slut med ekfat från Michel Rollands sida. De finaste amerikanska och franska ekfaten används i flera av vinerna, men de används uteslutande där det kan ge komplexitet åt vinerna och vingar åt terroiret.

Trots att den exklusiva R&G-serien redan är en stor succé och får den ena världsklassbedömningen efter den andra, är vinerna prissatta mycket fördelaktigt.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+10 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter