ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 13 timmar 4 min 3 sek

Tillbaka

Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcela 23 2020

Spanien

Spanien, Castilla y Leon

13,5% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 13 timmar 4 min 3 sek
1 fl. per st.
254,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
154,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point Decanter
“#1 Best Rueda White Wine” Decanter
92 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Din VinGuide
91 Point Mad og Monopolet
91 Point Vinvalget
90 Point Houlberg
6 ud 6 stjerner ★★★★★★. Topkøb Jyllands Posten
TOP100 RUEDA Tim Atkin
92 Point – personlig favorit Rueda Ketil Sauer, Sommelier

Beställ före

6 timmar 34 min

så skickar vi det idag!

Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcela 23 2020

Spanien

Spanien, Castilla y Leon

13,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

"95 points. Bustling with white nectarines and lemons with a shining veneer of floral perfume. Weighty and textured…" - Decanter

""92 point. Smagen er kompleks og afstemt med syren. Flot længde."" - Din VinGuide

"6 ud 6 stjerner ★★★★★★. Topkøb" - Jyllands Posten

95 poäng från Decanter och en klar förstaplats som årets bästa vita vin från Spaniens toppregion Rueda! R&G Rueda "Parcela 23" är en värdefull Verdejo i världsklass och ett vin som spränger alla gränser för hur komplext ett vin kan vara i den här änden av prisspektrat!

Lägg därtill en TOP100-ranking med Tim Atkin till ett värderingspris motsvarande 135 kr.... Kolla in vårt specialpris!

Rolland & Galarretas maktdemonstration vid Decanters gigantiska blindprovning understryks bara ytterligare av att de också tog andraplatsen med ett av sina andra förtrollande Rueda-viner.

Som du kanske redan har förstått är Rolland & Galarretas Verdejo ett av de högst rankade Rueda-vinerna på marknaden och förra årgången hamnade det till och med på Tim Atkins exklusiva TOP 100-lista över regionens bästa vita viner - till ett pris av 17 euro. Kolla upp ditt pris på den nya rekordstora årgången 2020, som bara är en av tre årgångar sedan 2010 som uppnått den högsta kvalitetsbeteckningen - "Excellent".

Vinet är skapat av den franska vinmakarlegenden Michel Rolland, som under de senaste 50 åren har gjort fler 100-poängsviner än vi kan hålla reda på. Det som gör det här vinet och resten av R&G-vinerna speciella är att det är hans eget personliga projekt.

Varje årgång väljer Michel Rolland ut det bäst presterande Vedejo-skiftet, vilket är anledningen till att vinet ofta byter namn. Tidigare är vinet känt som "Parcelas 22-66". I den nya årgången 2020 är det toppfrukten från "Parcel 23" som ger den bästa frukten. Druvorna är handplockade från upp till 60 år gamla Verdejo-vinstockar i Ruedas mest legendariska och Grand Cru-liknande terroir, La Seca.

Som något unikt för Rueda väljer Michel Rolland att fatlagra 10% av vinet på 100% nya franska ekfat med burgundisk omrörning av den fina jästfällningen. Detta genidrag toppar det mineraliska vita vinet Sancerre med en krämig fruktighet och brioche-toner som påminner om Meursault.

Men det slutar inte där... Michel låter vinet mogna i hela 4 år innan flaskorna släpps till försäljning. Det är inte konstigt att resultatet i glaset överträffar ALLT vi någonsin har smakat för priset!

Njut av det till skaldjur, fågel (gärna stekt eller grillad), tapas, sushi, krämiga pastarätter och halvmjuka ostar. Servera vid 10-12°C.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 13 timmar 4 min 3 sek
1 fl. per st.
254,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
154,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point Decanter
“#1 Best Rueda White Wine” Decanter
92 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Din VinGuide
91 Point Mad og Monopolet
91 Point Vinvalget
90 Point Houlberg
6 ud 6 stjerner ★★★★★★. Topkøb Jyllands Posten
TOP100 RUEDA Tim Atkin
92 Point – personlig favorit Rueda Ketil Sauer, Sommelier

Beställ före

6 timmar 34 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcela 23 2020

95 Point

Decanter

Bustling with white nectarines and lemons with a shining veneer of floral perfume. Weighty and textured, emanating wonderful freshness from the sleek mineral and saline glaze.

“#1 Best Rueda White Wine”

Decanter

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Meget fyldig og moden Rueda med noter af ananas, appelsin og hyldeblomstsaft. Den har krop og karakter og en syre, der er godt afstemt. En vin der tager imod en med åbne arme. Det her kan alle lide.

92 Point

Din VinGuide

Emmer af moden frugt, marcipan og et strejf af svampe og tørrede urter. Smagen er kompleks og afstemt med syren. Flot længde.

91 Point

Mad og Monopolet

Hvis du ikke har købt ind til forårsvinen, så vil jeg opfordre til at gøre det nu, for denne er helt perfekt, når den første solstråle rammer din terrasse. Den kommer fra Castilla y Leon og er fremragende til prisen. Den er fyldt med duft af grillet citron, melon, modne gule æbler, mango, bagte hasselnødder og vanilje. I munden er den fyldig, cremet og har en skøn frisk frugtfylde. Sæt den sammen med en omgang skaldyr eller fiskeretter med gode cremede saucer, så har du et perfekt match. 1 fl. pr. stk. 149,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk. 69,95

91 Point

Vinvalget

Frisk ren næse men dog let fylde af lime, bagte æbler og pærer, fersken, ristede hasselnødder, mandel tærte med vaniljecreme, kamille blomst og en stenet mineralitet. Skønne noter i snuden. Dejlig let cremet frugtfylde i munden med lime, bagt frugt, lidt krydret honning, kamille blomst, en sitrende syre og et lille saltet, bittert og stenet mineralsk grip. Vellavet Verdejo med lidt på sidebenene, til en meget venlig pris v/6stk. Smagt ved 69.95kr. 91p.

90 Point

Houlberg

Næsen er eksotisk med en lille buttet fedme med en frugt af tørret ananas, fersken, abrikos og umoden mango ... der kommer også trods den begrænsede fadkontakt lidt vanilje, fennikel, blomsterpollen og bagerforretning med nybagt brød. I munden er det også en fyldig, blød og saftig vin ... lettere olieret og måske endda lidt maskulin i syren. Der er æblemost, ananassaft, lidt tørrede frugter ... tørret abrikos og ferskner, grillet lemon samt hvid peber, sødkrydret og smørfed. Det giver en rigtig lækker og smooth vin med masser af bundtræk. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 149,95 kr., mens prisen er 69,95 kr. ved køb af 6 flasker

6 ud 6 stjerner ★★★★★★. Topkøb

Jyllands Posten

Giv den tid og luft i ordentlige glas, og så vækkes den til live og folder sin velmodnede, blomstrede, let syltede tropefrugt ud. Det hele er glaseret i honning og nødder. Smagen er påfaldende rank med knivskarp syre, udtalt bitterhed og melon i finalen. Topkøb

TOP100 RUEDA

Tim Atkin

92 Point – personlig favorit Rueda

Ketil Sauer, Sommelier

93 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

Colour: bright yellow. Nose: ripe fruit, dried herbs, withered flowers, aniseed, green herbs. Palate: powerful, ripe fruit, balanced.

93 Point(tidigare årgång)

Winewherever, Rasmus Christensen

Cremet, fyldig og fadlagret Rueda. Gule blommer, gule æbler og saltkaramel, der sætter sig i tænderne. En gastronomisk og kraftfuld vin, der sagtens ville kunne klare relativt tunge retter.

92 Point(tidigare årgång)

Mad og Monopolet

Jeg elsker Verdejo, og når jeg besøger Spanien, så er det næsten altid den hvidvinsdrue, jeg går efter. Den har efter min mening det hele. Det har denne fra Rolland & Galarreta også. I næsen har den duft af blomster, grapefrugt, tropisk frugt og limeskal. I munden er der en god frugtfylde og en lækker syre som, som giver en utrolig lækker hvidvin. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 119,95)

92 Point(tidigare årgång)

Vinous

The 2019 Verdejo, from La Seca, Rueda, aged for four months in French oak barrels. This yellow-greenish wine presents aromas of honey, matches and bakery notes, layered over a foundation of stewed green apple and vanilla. Rich and creamy, the nervous and velvety palate lingers on the notes of cooked fruit. Drinking Window: 2024-2030 (smagt december 2023)

92 Point(tidigare årgång)

International Wine Challenge

91 Point(tidigare årgång)

James Suckling

Poached pears, ripe apricot,s honeydew melon and dried herbs on the nose. It’s full-bodied with a ripe, fruity palate and fresh acidity. Some peppery and herbal character.

91 Point(tidigare årgång)

Din VinGuide

Mørk i farven og fornemmer så småt den har nogen år på bagen. Virklelig flot intensitet og i smagen abrikos, licchi, smørblomst og lime. Spændende og kompleks vin til en vild tilbudspris. Alk.: 13% Supervin | 70 kr. Tilbudspris

Hur smakar Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcela 23 2020?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

Den underbara Vedejo fyller glaset med en vacker gyllene färg, kompletterad med fräscha citrusgröna reflektioner. Nosen utlovar stor och komplex Rueda med kraftfulla aromer av äpple, fänkål, saftig aprikos och honungsmelon som blandas vackert med inslag av kvitten, hasselnötter, smör, vanilj och rostad toast från källarmognad på fat och flaska. Under den komplexa frukten och fatkryddorna finns en frisk, vibrerande mineralitet av våta stenar, rökig flinta och saltad citrus som nästan tvingar glaset till munnen ... Det vita vinet är smörigt på tungan, med den svala höglandsterroiren som kompletterar den kraftfulla frukten med en munvattnande, uppfriskande kvalitet. Det hela kulminerar i en minutlång, perfekt fatkryddad avslutning där mästaren Michel Rolland plockar fram otaliga fina smaker ur sin hatt. .... årgång 2020 är den högst rankade någonsin och det syns i glaset. Wow! Drick nu eller lagra i 8-10 år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Aprikos

Tasting Note Icon

Ananas

Tasting Note Icon

Persika

Tasting Note Icon

Vanilj

Tasting Note Icon

Våta stenar

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Parcela 23 2020 passar bra till...

Om Rolland & Galarreta

image

Man finner knappast en större ikon i vinvärlden än franske Michel Rolland. Mannen har i mer än 50 år gjort viner på några av världens största slott och har flera hundrapoängsbedömningar på sitt CV. Den levande legenden har gjort vin i mer än 50 år och konsulterar idag över 100 vinhus i 12 olika länder. Från Screaming Eagle i Napa Valley till Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbete med den spanske vinpionjären, Javier Galarreta, har Michel nu lanserat sin helt egna vinserie. Och den har på rekordtid blivit en av de mest populära hos Supervin.

Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”

Även om Michel Rolland är född och uppvuxen i Pomerol och etablerade sin stjärnstatus i Bordeaux, så har han alltid haft ett gott öga till Spanien. Därför valde han 2010 att ingå ett partnerskap med Spaniens skickligaste vinentreprenör, Javier Galarreta, som känner det spanska terroiret till perfektion. I kombination med Michel Rollands vinmakarkunskaper har de tillsammans skapat en imponerande serie viner som tar oss från Rueda, Rioja och Ribera del Duero till Priorat i Katalonien. Totalt förfogar de över 120 hektar i de bästa regionerna i Spanien. Druvmaterialet levereras av små vinbönder som Javier och Michel handplockat särskilt för deras vinserie. Det är också en av förklaringarna till att produktionerna är mycket små och nästan kultartade, med ned till bara några tusen lådor per årgång. Missionen är klar för de två vinpionjärerna - att skapa moderna, eleganta, terroirdrivna viner som ska lyfta de berömda spanska regionerna ännu högre i det internationella vinhierarkiet.

Mer terroir än trä - En ny stil från Rolland

Vid presentationen av ”Rolland & Galareta” nämnde Michel Rolland de viktigaste sakerna i framställningen av vinerna: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.” 

Michel Rolland blev särskilt känd under 1980‑talet, då han framavlade viner med en tydlig Parker-appell som belönades med flera hundrapoängsbedömningar. Stilen kännetecknades av kraftig extraktion och stora mängder nya ekfat. Men under de senaste åren har Michel funnit en ny stil som främst sätter frukten och terroiret i centrum. Detta syns kanske allra tydligast i deras vin från Priorat, Clos de Ferran, som nyligen utsågs till bästa Priorat vid Decanter World Wine Awards med 97 poäng. Här har Michel Rolland lyckats skapa ett nästan ”cool climate” Priorat genom att använda druvor från nordvända sluttningar kombinerat med särskilda uppbindningstekniker i vingården som skyddar druvorna från den starka solen. Vem hade trott att Priorat kunde nå en nästan burgundisk nivå av elegans och finess? Man ska inte tro att det är slut med ekfat från Michel Rollands sida. De finaste amerikanska och franska ekfaten används i flera av vinerna, men de används uteslutande där det kan ge komplexitet åt vinerna och vingar åt terroiret.

Trots att den exklusiva R&G-serien redan är en stor succé och får den ena världsklassbedömningen efter den andra, är vinerna prissatta mycket fördelaktigt.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Årgång

2020

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

10-12°C

Lagringspotential

8-10 år fra høståret

Lagring

StåltankFat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter