
Scattered Peaks Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019
Först hyllad i Decanter som årets bästa Napa Valley Cabernet... före en rad ikoniska kultviner! Sedan firad som en av topp 3 Napa Cabs vid Sommelier Challenge… och därefter slutsåld i månader!
Nu har Scattered Peaks äntligen landat i den sensationella 97-poängsvinårgången 2019.
”97 points. Wines are ripe and lush yet well-defined” – Wine Spectator Vintage Chart
Vi talar helt enkelt om unik fruktkvalitet kombinerad med legendariska vinmakarkunskaper från Joel Aiken, som i nästan tre decennier utförde sina vinösa mirakel i källaren hos världsberömda Beaulieu Vineyards.
Nu når Joels karriär nya höjder med Napa Valleys vildaste prisvärda fynd… Redan från första klunken visar Scattered Peaks 2019 varför toppårgången fått recensenterna att tippa som dominobrickor.
Ska du hinna uppleva det vildaste amerikanska dånet innan vinet rykt bort igen?
Rekommenderas till rött kött, mustiga grytor, BBQ och vilt. Servera vid 15–18 °C.
Hur smakar Scattered Peaks Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019?
När den hälls upp har den en mörk körsbärsröd färg med en livlig lila nyans och en bläcksvart kärna... Nosen utlovar seriös Napa Cab med rena lyxdofter av cassis, mörka bär, mynta och viol, som öppnar sig för läckra inslag av lakrits, cederträ, rostade kaffebönor och mörk choklad.... I munnen, en riktig maktdemonstration. Den stora frukten från årgången väntar och balanserar perfekt på tungan med sin blandning av mjukhet, rikedom, kraft och finess. Det hela kombineras med exklusiva fatkryddor och en oemotståndlig blommig parfym. Silkeslena tanniner rundar av smaken på ett läckert sätt och kräver saftigt kött... Klassisk Napa på en imponerande hög nivå för priset! Drick nu eller spara 15+ år från skördeåret.
Scattered Peaks Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019 passar bra till...
Hur är Scattered Peaks Cabernet Sauvignon Napa Valley 2019 framställt?
Scattered Peaks 2019 är gjort på 96% Cabernet Sauvignon och 4% Merlot som vinmakaren Joel Aikin väljer ut från Usibelli Vineyard i Pope Valley (nära St Helena) med ytterligare frukt från Abruzzini Vineyard. Druvorna skördas under de svala morgontimmarna och transporteras färska till vingården. Här har legenden Joel Aiken sorterat frukten och tagit bort stjälkarna före en 4-dagars maceration före jäsningen. Under och efter jäsningen pumpas druvmusten om tre gånger om dagen - en teknik som extraherar smidiga tanniner och skapar ett vin med stor lagringspotential. Vinet lagras i 18 månader på små franska barriquer, varav 50% är nya. Joel Aiken använder bara de bästa faten - från Seguin Moreau, Nadalié och TW Boswell.
Om Sonoma Wine Company
Derek Benham är ägare av Purple Wine + Spirits i Graton, Sonoma County. Derek har fört flera "wine brands" hela vägen till toppen – från Blackstone Merlot och Mark West Pinot Noir till Four Vines Zinfandel, etc. Derek Benhams senaste företagssatsning är Graton Spirits Company, som särskilt är känd för sin sensationella Benham’s Sonoma Dry Gin.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll














