ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 17 timmar 53 min 27 sek

Tillbaka

Staete Landt Sauvignon Blanc Duchess "Wild Barrel Ferment" Marlborough 2023

Nya Zeeland

Nya Zeeland, Marlborough

13% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 17 timmar 53 min 27 sek
1 fl. per st.
369,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
209,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point Wine Orbit
4,0 stjerner Vivino

Beställ före

11 timmar 23 min

så skickar vi det idag!

Staete Landt Sauvignon Blanc Duchess "Wild Barrel Ferment" Marlborough 2023

Nya Zeeland

Nya Zeeland, Marlborough

13% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"95 points. It's concentrated and richly expressed in the mouth, offering fleshy texture backed by beautifully pitched acidity, finishing impressively long and captivating." - Wine Orbit

"Denna nya och unika vilda stil Staete Landt Sauvignon Blanc är en underbart rik och komplex Sauvignon Blanc med lager av nötiga, jästa smakrika karaktärer som kontrasterar med röd paprika och exotisk frukt som pawpaw, passionsfrukt. På gommen är vinet fylligt, välbalanserat med stor komplexitet och stor textur. Detta rika och fylliga vin har attraktiva mineralkaraktärer och elegans i europeisk stil" - vinmakare Ruud Maasdam

Nya Zeelands bästa Sauvignon Blanc? När det gäller komplexitet och elegans slår Duchess allt vi har upplevt från Marlborough och smaken kommer säkert att tilltala fans av Sancerre och stor vit Bordeaux!

Som en följd av kvaliteten i världsklass har få viner i området uppnått fler toppbetyg upp till 95 poäng från namn som Robert Parker, James Suckling, Wine Spectator, Bob Campbell, Wine Enthusiast... och alla de andra!

Staete Landt skapades som en småskalig boutique vingård av den berömda holländska vinmakaren Ruud Maasdam, som baserar Duchess på sin bästa parcell i Brancott Valley.

Tillverkningen är unik! Hela handplockade klasar pressas försiktigt för att frigöra den mest delikata druvmusten, som spontanjäses med terroirens egen jäst i begagnade franska barriquer. En del av vinet genomgår sedan en mjukgörande malolaktisk jäsning som tillsammans med fatlagringen på franska barriques ger en krämig konsistens och komplexitet i smaken.

Resultatet är en Nya Zeeländsk Sauvignon Blanc som ingen annan ... Klassen och komplexiteten hos detta flaggskepp är helt enkelt i en liga för sig.

...

Njut av det till stekt fisk och skaldjur, fågel, tapas, sushi, grillad sparris och nötiga smaker. Servera vid 10-12°C

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 17 timmar 53 min 27 sek
1 fl. per st.
369,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
209,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point Wine Orbit
4,0 stjerner Vivino

Beställ före

11 timmar 23 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Staete Landt Sauvignon Blanc Duchess "Wild Barrel Ferment" Marlborough 2023

95 Point

Wine Orbit

Complex and engaging, the wine shows Granny Smith apple, basil, lemon peel, and oatmeal characters with a hint of roasted hazelnut. It's concentrated and richly expressed in the mouth, offering fleshy texture backed by beautifully pitched acidity, finishing impressively long and captivating.

4,0 stjerner

Vivino

(472 bedømmelser, set over alle årgange, ”Højeste kvalitet for pengene af newzealandsk Sauvignon Blanc”, 09-04-2025)

95 Point(tidigare årgång)

Bob Campbell

Hand-picked grapes were selected from six vineyards before being whole-bunch pressed and fermented in old French barriques using indigenous yeasts. The result is a rich and textural wine with ripe varietal fruit flavours plus a hint of reductive funky struck flint character and nutty yeast lees flavours. Complex wine with character.

95 Point(tidigare årgång)

Wine Orbit

This is wonderful. The complex bouquet shows peach, oatmeal, almond and subtle savoury notes. It's concentrated and richly flavoured with excellent mid palate weight and texture. The wine is extremely long, expansive and seamless. Hand harvested, fermented in old French barriques then matured in barrels for 18 months.

94 Point(tidigare årgång)

Cameron Douglas, Master Sommelier

An alluring and deeply complex bouquet with scents of barrel ferment and wild flowers, spice and a touch of smoke the aromas of cape gooseberry and peach, meyer lemon and soft stone mineral suggestions. Youthful, textured, fruity, savoury, varietal and dry. Flavours mirror the bouquet with peach and citrus highlights, plenty of acidity and a lengthy saline finish. Delicious and ready to drink from purchase and through 2027.

93 Point(tidigare årgång)

James Suckling

This is bent into a more complex style with restrained fruit tones, thanks to barrel fermentation. The aromas of nettle, lime peel, apple and lime leaf are framed in a gently reductive shroud. On the palate there’s a taut core of lime-flavored fruit that hits a focused, long finish cleanly. Subtly creamy at the edges.

93 Point(tidigare årgång)

Wine Enthusiast

Fermented and matured in old oak barriques that add a rich, textural element as well as a gold hue, this opens with aromas of lemon, lime peel and a little toast. The citrus flows all the way through on the palate to the finish and acidity buoys. A food-friendly drop at peak now and over the next few years.

93 Point(tidigare årgång)

Falstaff

Fine tropical fruit, intense herbal spice, delicately positive petrol-like gooseberry fruit, intense wood note, very well integrated, black berries, very dense, mineral, black currants on the finish, white fruit on the aftertaste, has further aging potential

93 Point(tidigare årgång)

Natalie Maclean

From the Marlborough, South Island wine region, Staete Landt Duchess 2022 is produced from sustainably grown Sauvignon Blanc grapes and was wild yeast fermented in oak barrel. Dry, medium-bodied and vibrant with tropical fruit, fresh green herbs, bell pepper and pink grapefruit zest flavours silky-satin and brilliant on the palate, it's delicious now and has the structure, fruit and balance to drink through 2027.

93 Point(tidigare årgång)

David Lawrason

Value Rating: ★★★★★ (5 out of 5) | Not your average NZ SB! From an earnest biodynamic producer this a very complex and intense sauvignon roiling in tropical pineapple, passion fruit, mint, ginger and spice (from barrel fermentation). It is full bodied, creamy and very rich, with all kinds of wood, vanilla and spice. A touch sweet but it is not residual sugar - just all out richness. The length is excellent to outstanding. Chill well. Tasted December 2024

93 Point(tidigare årgång)

Michael Godel

Value Rating: ★★★★★ (5 out of 5) | The Duchess is Staete Land’s genesis of a sauvignon blanc fermented in wood and only its own indigenous yeasts used to set things in motion. That it has accomplished, to develop varietal maturity and complexities with thanks to the altruistic methodology, “and all the people cried, you're the one we've waited for.” Indeed because flavours are full, mouthfeel substantial and length guaranteed. All of this because of quality, purity and honesty. The Duke abides.

92 Point(tidigare årgång)

Wine Spectator

Spicy poached pear and mango flavors are generous and fleshy, with honeyed toast and a creamy texture, finishing with crisp acidity that brightens the flavors and gives them focus.

92 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

Barrel fermented in older French oak using indigenous yeasts, the 2020 Duchess Sauvignon Blanc features some slightly funky aromas, but they function like the top-scents of stinky cheese, lending layers of depth and intrigue to underlying notes of white grapefruit and stone fruit. Medium-bodied in the mouth and with plenty of intensity and length, this is a lovely example of the texture and complexity that barrel fermentation can add to Marlborough Sauvignon Blanc.

Hur smakar Staete Landt Sauvignon Blanc Duchess "Wild Barrel Ferment" Marlborough 2023?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Duchess 2023 presenterar sig vackert i glaset med en delikat guldgrön nyans ... Nosen är verkligen utsökt med nyanser av nötter, lanolin och rostat bröd som ger spännande komplexitet till de klassiska Marlborough-aromerna av druvsaft, fläderblomma och passionsfrukt, grönpeppar, gräs och lime ... Vinet imponerar på tungan med sin mjuka och krämiga konsistens, medan de fruktiga smakerna spelar elegant med djupa nyanser från fatjäsning. Avslutningen är ren, lång och vackert nyanserad med underbara inslag av nötter, salt mineralitet och champagnetoast. Seriös Sauvignon Blanc med mycket personlighet! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Grapefrukt

Tasting Note Icon

Fläderblomma

Tasting Note Icon

Nötter

Tasting Note Icon

Passionsfrukt

Tasting Note Icon

Toast

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Staete Landt Sauvignon Blanc Duchess "Wild Barrel Ferment" Marlborough 2023 passar bra till...

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

10-12°C

Lagringspotential

8-10 år fra høståret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Skruvkork

Förpackning

12 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter