



Staete Landt Pinot Noir State Of Liberation Central Otago 2021
"Endast 2370 flaskor producerade" - Vinmakare Ruud A. Maasdam
Efter 25 år händer det äntligen... "The Marlborough Man" tar över Central Otago!
I ett kvarts sekel har kultnamnet Ruud Maasdam glatt sina fans med högt ansedda Single Vineyard-viner på den lilla boutiquevingården Staete Landt... och alltid från Marlborough.
Med State Of Liberation 2021 flyttar Ruud för första gången till det alpina nyzeeländska Pinot Noir-meckat Central Otago, där han har fått tillgång till två toppvingårdar i underdistrikten Pisa och Alexandra. Och vilken debut i begränsad produktion!
Vi talar om spontan jäsning med terroirens egen jäst. Vi talar om extra lång "hands on"-maceration, där den kvalitetsfanatiska vinmakaren med sina bara händer försiktigt extraherar färg, smak och silkestanniner från druvskalen! Vinet avslutas med 14 månaders lagring på franska barriquer, varav 25% är helt nya.
Resultatet är ett av de största och silkigaste Pinot Noir-mästerverk vi har smakat från Nya Zeeland. Ett absolut måste för Burgundy-fans!
Njut av det till saftigt ankbröst, grillad fisk och skaldjur, grillmarinerad kyckling, tapas, fläskkött, charkuterier och ostar. Servera vid 14-17°C.
Hur smakar Staete Landt Pinot Noir State Of Liberation Central Otago 2021?
Mörk körsbärsröd med den eleganta transparensen hos Pinot Noir ... På näsan utvecklas State of Liberation 2021 koncentrerat med den renaste rena Pinot Noir-doften, perfekt omsluten av djupa aromatiska lager av torkade örter, svart te, skogsmark, rökig och stenig mineralitet och lyxiga kaffetoner från den långa fatlagringen ... På tungan, en elegant, silkeslen och saftig munfull Pinot Noir som inte bara får höga poäng för precision och druvtypicitet, utan toppar smaken med perfekt balanserade fatkryddor och en rejäl mineralvikt... Herrejävlar, vad gott det här är! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Staete Landt Pinot Noir State Of Liberation Central Otago 2021 passar bra till...
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener