
Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Bourgogne Pinot Noir 2023
"Detta vin kommer huvudsakligen från vingårdarna i Côte de Nuits, där Pinot Noir uttrycker alla sina aromer, frukt och terroir" - Stéphane Brocard
"Årgång Bourgogne 2023: överträffar alla förväntningar!" - Vins de Bourgogne
Äntligen är det här... Vinhandlare världen över står i kö för att få tag på detta superköp från Stéphane Brocard, vars exceptionella årgång 2023 levererar fantastisk röd Bourgogne till ett drömpris!
Röda och mörka bär spricker upp ur glaset, och smaken bekräftar omedelbart hypen kring årgångens otroligt saftiga frukt.
Pinot Noir-druvorna skördas främst i Bourgognes mest exklusiva rödvinsområde, Côte de Nuits. Mot all logik i prissättningen får vinets utsökta frukt vila i upp till 12 månader på 228-liters ekfat, varav 15% är helt nya.
Om du vill ha maximal Pinot Noir för pengarna behöver du inte leta längre än den kvalitetsmedvetne Stéphane Brocard. Stéphane skulle egentligen ha tagit över sin far Jean-Marc Brocards berömda vingård i Chablis, men valde i stället att gå sin egen väg med projektet Closerie des Alisiers.
Resultatet är en serie välbalanserade bourgogneviner som, trots flera toppbetyg från internationella kritiker, levererar högsta kvalitet till oerhört attraktiva priser... Mycket begränsat lager!
Njut av röd Bourgogne till fågel, saftiga biffar, tartar, charkuterier, svamprätter och milda ostar. Servera vid 14-17°C.
Hur smakar Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Bourgogne Pinot Noir 2023?
Closerie des Alisiers Bourgogne Pinot Noir 2023 visar sig elegant bourgogneröd i glaset… Doften bekräftar årgångens aromatiska överlägsenhet med förvånansvärt fruktläckra toner av smultron, röda och svarta körsbär, vilda hallon samt florala inslag av rosor och violer, som efter några varv får sällskap av klassisk burgundisk skogsmarksmineralitet samt en vacker kryddighet från de nya ekfaten… Rödvinet lägger sig silkeslent på tungan, innan texturen upplöses i en mycket läcker, "moreish" smak av röda och mörka bär. Vacker nyanserad avslutning med balanserad friskhet och fina, fina tanniner. Så här smakar riktig burgundisk Pinot Noir! Drick nu, eller lagra 4–7 år från skördeåret.
Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Bourgogne Pinot Noir 2023 passar bra till...
Hur är Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Bourgogne Pinot Noir 2023 framställt?
Vinet är gjort på 100 % Pinot Noir som Stéphane Brocard handplockar från 30–45 år gamla vinstockar på burgundiska ler- och kalkstensskiften, främst belägna i den exklusiva Côte de Nuits. Burgundy. Musten från de nyskördade druvorna jäser på medelstora "demi-muids"-fat innan det röda vinet färdigställs med 6–12 månaders lagring på 228-liters ekfat, varav 15 % är helt nya.
Druvor
Pinot NoirOm Stéphane Brocard

Med ytterst sympatiska priser och betyg upp till 96 poäng erbjuder Closerie des Alisiers något så sällsynt som utmärkta Bourgogne-fynd!
Som son till världsberömde Jean-Marc Brocard i Chablis kan det verka märkligt att den talangfulle Stéphane Brocard valt att gå solo med sitt eget projekt, Closerie des Alisiers.
För den ambitiöse Stéphane var det dock inte optimalt att dela ledningen av faderns vingård med sina två syskon, sin svåger och sin svägerska. Och som stor kännare av Bourgogne sträckte Stéphanes intresse sig samtidigt bortom Chablis.
År 2007 grundade han därför Closerie des Alisiers och slog sig strategiskt ner i Marsannay – i den gynnsamma zonen mellan Chablis (i norr) och Bourgognes berömda Côte d'Or (i söder).
Closerie des Alisiers är namnet på Stéphanes mikronégociant, vars viner baseras på druvor från utvalda vinhus i hela Bourgogne – från Chablis i norr till Pouilly-Fuissé i söder. Därtill kommer druvor från Stéphanes egna vingårdar i Chablis och Pommard.
Stéphanes "hemliga vapen" är en nära och mångårig relation till hans samarbetspartners, som låter honom producera och buteljera vinerna i deras egna vinkällare. I den meningen handlar det i praktiken om domaineviner, som skapas och marknadsförs av en extern vinmakare.
Som vinmakare är Stéphane Brocard garant för friska och fruktiga viner med stor respekt för terroir, varför andelen nya ekfat aldrig tillåts överstiga 20%.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
























