
Tenute Neirano Barbaresco DOCG 2018
Biten av Barolo? Men är du inte lika entusiastisk över priset?
Här får du en toppgranskad Barbaresco av premiumkvalitet som närmar sig Barolo-höjder till ett MYCKET mer mänskligt vänligt pris. Barbaresco-viner gjorda av samma druva kliver ut ur Barolo-vinens skugga och in i rampljuset, och i Neiranos vin är det tydligt att skillnaden i kvalitet ibland är minimal...
Den sanna smaken av Nebbiolo: Elegans, lätt parfym och mineralitet allt i ett utsökt "paket"! 2018 har samma höga Suckling-betyg som den historiska 2016-årgången förra året, och kritikerna älskar denna charmiga Piemonte-pärla. Neirano är ett av de ledande husen i Piedmont som ger valuta för pengarna och levererar exceptionell kvalitet för priset över hela linjen!
Njut av detta vackra piemontesiska vin till fettmarmorerat nötkött, saftigt lamm, risotto med svamp, simmiga rätter och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Tenute Neirano Barbaresco DOCG 2018?
Elegant tegelröd färg i glaset. En blommig bouquet vecklar ut sig i näsan, violer och torkade rosor anas, jordgubbar, hallon och tranbär kompletterar innan mentol, tobak och lite choklad träder in på scenen. Våt skogsmark och svamp avslöjar sig snart i doften och i munnen avslutas vinet med ett friskt tanninbett. En stor Barbaresco som visar Nebbiolo från en mer ungdomlig och saftig sida med en liten attack av mineralitet i slutet. Mycket hög nivå för priset! Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Tenute Neirano Barbaresco DOCG 2018 passar bra till...
Om Giacomo Sperone I.VI.S S.p.A
Den lilla piemontesiska vingården Tenute Neirano grundades 1982 och drivs nu i fjärde generationen av familjen Speroni, som under nästan 150 år varit förknippade med vermouthtillverkning. Familjens fokus har från början varit att leverera högt recenserade piemontesiska viner till förmånliga priser — och i glaset talar kvaliteten för sig själv: det är numera svårt att hitta bättre värde för pengarna i Piemonte!
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning