
Timberlay Crémant de Bordeaux Brut
Det smakar som champagne!
Med utsökt och elegant Timberlay i glaset blir det snabbt tydligt varför fransk Crémant snabbt vinner mark bland danskarnas favoritalternativ till Champagne.
Det topprankade vinet är framställt enligt exakt samma "traditionella metod" som de stora champagnerna. Hemligheten är den andra jäsningen och mognaden i flaskan, där den långa kontakten med den fina jästfällningen berikar vinet med extra fina bubblor och komplexa smaker med nyanser av rostat bröd.
Timberlay Brut är skapat av en spännande blandning av 80% Sémillon och 20% Merlot. Medan Sémillion ger finess och elegans à la Chardonnay i champagne, står Merlot för frukt, fyllighet och kropp jämförbar med Pinot Noirs roll i champagneblandningar.
Slutsatsen är att du får franska bubblor på en imponerande lyxnivå för priset... en nästan skrämmande valuta för pengarna!
Njut av det som en frisk aperitif eller till sushi, lättare tapas, brunch, skaldjur, löjrom, fågel, sallader och krämiga ostar. Servera vid 6-8°C
Hur smakar Timberlay Crémant de Bordeaux Brut?
Timberlay presenterar sig med fina bubblor och en delikat citrusgrön färg i glaset ... På näsan, fräsch och inbjudande med härliga aromer av jasmin, saltad citrus, grönt äpple, vit persika, rostat bröd och våta stenar ... På tungan, krispig med krämig mousse och champagne-liknande komplexitet. Delikata fruktnyanser darrar och vibrerar oemotståndligt, medan rostade brödtoner och komplexa nötsmaker lyfter avslutningen till en nivå som vanligtvis förknippas med mycket dyrare bubblor. Franska bubblor i sin finaste form! Drick nu eller spara i 3-4 år.
Smakprofil
Mycket torr
Söt