





Torre Oria Cava Brut Tempus III
Krispiga spanska bubblor enligt den traditionella champagnemetoden… NYHET från den berömda Torre Oria, som blev den första producenten utanför Katalonien att få göra spansk mousserande vin med den officiella beteckningen D.O. Cava.
Vi befinner oss på Spaniens soliga östsida, i Medelhavsområdet nära Valencia, där Torre Oria skapar sin mycket läckra Tempus III Cava på 100 % Macabeo.
Den populära druvan Macabeo ger här floral elegans kombinerat med toner av saftiga persikor, tropiska frukter samt lyxiga inslag av rostade toner från den 9 månader långa flasklagringen. Torre Oria har byggt sin framgång på god valuta för pengarna och med Tempus III får du ytterligare ett sublimt champagnealternativ till ett äkta vardagspris. Salud!
Njut av den som festlig aperitif eller till fisk och skaldjur, sushi, krispiga sallader, lätta tapas och milda ostar. Servera vid 6–8 °C
Hur smakar Torre Oria Cava Brut Tempus III?
Den nya Cava står vackert i glaset med fina bubblor och en elegant strågul färg. Macabeo-druvan visar sig i doften, som förför med delikata nyanser av jasmin, nyplockade vårblommor, nysskurna äpplen, salt grapefrukt, ananas och fullmogna persikor, som lyfts av läckra rostade toner från flasklagringen. Cavan är pärlande frisk och krispig i munnen med krämig mousse som breder ut sig med en koncentrerad smak dominerad av tropiska frukter. Frisk och perfekt munrensande finish. 100% Macabeo-Cava med 100 % value for money! Drick nu, eller lagra 3-4 år.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Torre Oria Cava Brut Tempus III passar bra till...
Hur är Torre Oria Cava Brut Tempus III framställt?
Vinet är framställt på 100% Macabeo, som Torre Oria selekterar från utvalda vingårdar nära Valencia. Andra jäsningen sker på flaska, som i Champagne. Vinet flaskmognar 9 månader på jästfällningen innan frigivning.
Druvor
Macabeo (Viura)Om Torre Oria

År 1897 såg vineriet Torre Oria dagens ljus, och huset grundades av familjen Oria de Rueda, som i dag räknas som en av de viktigaste vingårdarna i Valencias kuperade inland, Utiel-Requena.
Torre Oria visade sig få stor framgång med sina mousserande viner och var de första utanför Katalonien som fick licens att lansera dem som cava. Det erfarna vinhuset producerar dock också röda och vita viner av solid kvalitet – alltid med fokus på bra valuta för pengarna och optimal drickglädje. Hela världen är Torre Orias spelplan, och de exporterar till fler än 40 länder världen över, som därigenom får möjlighet att njuta av vinerna.
Vindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener














