
Torre Oria Cava Brut Tempus III
Krispiga spanska bubblor i den traditionella champagnemetoden... NYTT från berömda Torre Oria, den första producenten utanför Katalonien som fick rätten att tillverka spanskt mousserande vin med officiell D.O.-status. Cava.
Vi befinner oss på den soliga östra sidan av Spanien, i Medelhavsområdet nära Valencia, där Torre Oria skapar sin utsökta Tempus III Cava från 100% Macabeo.
Den populära Macabeo-druvan ger blommig elegans i kombination med toner av saftiga persikor, tropiska frukter och lyxiga inslag av rostat bröd från den 9 månader långa flaskmognaden. Torre Oria har byggt sin framgång på mycket valuta för pengarna och med Tempus III får du ytterligare ett sublimt Champagne-alternativ till ett verkligt vardagligt pris. Salud!
Njut av det som en festlig aperitif eller till skaldjur, sushi, krispiga sallader, lätta tapas och milda ostar. Servera vid 6-8°C
Hur smakar Torre Oria Cava Brut Tempus III?
Den nya Cava:n utmärker sig i glaset med fina bubblor och en elegant halmgul färg. Macabeo-druvan framhävs i doften som förför med delikata nyanser av jasmin, nyplockade vårblommor, nyskurna äpplen, saltad grapefrukt, ananas och fullmogna persikor, upplyft av läckra rostade inslag från flaskmognaden. Cava är mousserande frisk och krispig i munnen med en krämig mousse som breder ut sig i munnen med en koncentrerad smak som domineras av tropiska frukter. Frisk och perfekt munrengörande avslutning. 100% Macabeo-Cava med 100% valuta för pengarna! Drick nu eller spara i 3-4 år.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Torre Oria Cava Brut Tempus III passar bra till...
Hur är Torre Oria Cava Brut Tempus III framställt?
Vinet är gjort på 100% Macabeo, som Torre Oria väljer ut från utvalda fält nära Valencia. Den sekundära jäsningen sker i flaskan, precis som i Champagne. Vinet mognar i flaskan i 9 månader på jästfällningen innan det släpps.
Druvor
Macabeo (Viura)Om Torre Oria

År 1897 såg vineriet Torre Oria dagens ljus, och huset grundades av familjen Oria de Rueda, som i dag räknas som en av de viktigaste vingårdarna i Valencias kuperade inland, Utiel-Requena.
Torre Oria visade sig få stor framgång med sina mousserande viner och var de första utanför Katalonien som fick licens att lansera dem som cava. Det erfarna vinhuset producerar dock också röda och vita viner av solid kvalitet – alltid med fokus på bra valuta för pengarna och optimal drickglädje. Hela världen är Torre Orias spelplan, och de exporterar till fler än 40 länder världen över, som därigenom får möjlighet att njuta av vinerna.
Vindata
Druvor
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener














