
Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2018
Kallar alla Ribera-fans… This is the real stuff. Det finns inget att missta sig på, inga lösa trådar eller kvalitetskompromisser, bara ren Ribera-läckerhet.
En klass-Crianza från "Spaniens bedste vinproducent 2014"…
Druvorna skördas från single-vingården Pago El Carril, och eftersom Javier Rodriguez låter vinet jäsa med vingårdens naturligt förekommande jäststammar, får du äkta och unik terroirsmak i denna fatkryddade topp-Tempranillo.
Ribera är Spaniens hetaste vinregion. Priserna har dock skjutit i höjden i takt med populariteten, och många konsumenter söker sig annorstädes. Men det behöver du inte. Vinföretaget Valsanzo erbjuder nämligen massor av crianza-kvalitet till överkomliga priser – och tack för det!
Njut av den till grillat rött nötkött, lamm, vilt, gryträtter och lagrade ostar. Servera vid 16–18°C.
Hur smakar Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2018?
Djup, mörk rubinröd färg med ett intensivt drag av violett i glaset. En smakexplosion. Fylliga, mörka bär rör sig i harmonisk förening över tungan: svarta vinbär, körsbär och hallon. Strax därefter träder komplexiteten från 12 månaders fatlagring på franska ekfat fram — lakrits, läder och en lätt söt vaniljton. Ett stort vin från den 40 år gamla vingården Pago El Carril i Ribera del Duero.
Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2018 passar bra till...
Hur är Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2018 framställt?
Vinet är framställt på 100 % Tempranillo från 30–40 år gamla vinstockar. Druvorna odlas på 900 meters höjd över havet i en ler- och kalkstenshaltig jordmån. Lagrats 12 månader på nya franska ekfat.
Druvor
TempranilloOm Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning















