0Varukorg

Tillbaka

Vega Sicilia Alión Ribera del Duero 2017 i trälåda

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

15% alk.

75 cl

1 fl. per st.
2 229,95 SEK
6 fl. per st.
1 669,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point James Suckling
94 Point Robert Parker
94 Point Guia Peñin
94 Point Falstaff

Vega Sicilia Alión Ribera del Duero 2017 i trälåda

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

15% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

"95 points. Lots of chocolate and berry with some coffee-bean and vanilla undertones. It’s full and layered with plenty of fruit, round tannins and pleasing complexity of smoked and toasted wood. Tar undertone. Very drinkable now, but better after 2022." - James Suckling

"94 points. It's a classical Alión, with some developed aromas, juicy and round but not heavy, with just a tad of earthy rusticity. With time, it develops more balsamic notes and hints of licorice. " - Robert Parker

Ska du uppleva ett av Ribera del Dueros största viner från Spaniens kanske mest berömda vingård?
Bodegas Alión ägs av Vega Sicilia och levererar något av världens finaste Tempranillo. Vinet är dessutom gjort på några extremt lågavkastande vinstockar, som bidrar till toppvinets otroliga smakintensitet och lagringspotential.

Vega Sicilia Alión 2017 har mognat i cirka 12–14 månader på ekfat, främst nya franska barriques, som ger härliga fatkryddade toner av vanilj, choklad och cigarrlåda.

Levereras i original trälådor om 6 flaskor

...

Perfekt till lamm, nötkött, iberiskt griskött, grytor och mogna ostar! Serveras efter luftning vid 16–18 °C.

1 fl. per st.
2 229,95 SEK
6 fl. per st.
1 669,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
95 Point James Suckling
94 Point Robert Parker
94 Point Guia Peñin
94 Point Falstaff

Recensioner av Vega Sicilia Alión Ribera del Duero 2017 i trälåda

95 Point

James Suckling

Lots of chocolate and berry with some coffee-bean and vanilla undertones. It’s full and layered with plenty of fruit, round tannins and pleasing complexity of smoked and toasted wood. Tar undertone. Very drinkable now, but better after 2022.

94 Point

Robert Parker

The 2017 Alión, the only wine produced here, comes from a challenging year marked by spring frost and a warm and dry end of the season, so they reduced the amount of new oak by 8%. It fermented with indigenous yeasts, and 10% of the volume aged in concrete, completely unoaked. The change in the oak regimen helped with the style of the vintage, which was marked by the frost that hit part of the Alión vineyards. Furthermore, the end of the season was warm and dry, and they had to work to control ripeness and power and perhaps the possibility of more aggressive tannins. It's a classical Alión, with some developed aromas, juicy and round but not heavy, with just a tad of earthy rusticity. With time, it develops more balsamic notes and hints of licorice. 230,032 bottles, 7,004 magnums, 614 double magnums and a handful of bigger sizes were produced. It was bottled in June 2019.

94 Point

Guia Peñin

94 Point

Falstaff

Dark, complex bouquet with notes of prune, milk chocolate and nougat. In addition hints of dark forest berry compote, some liquorice and hyssop. On the palate gripping from the first second. Seems extremely dense and powerful and nevertheless possesses wonderful creaminess. Aroma of wild berries, sour cherry, plum and some cinnamon. Ripe, easily noticeable tannin of high quality. Fresh acidity and long, fruity-spicy finish.

Hur är Vega Sicilia Alión Ribera del Duero 2017 i trälåda framställt?

Vega Sicilia Alión 2017 framställs av 100 procent Tempranillo, som skördas från husets egna parceller och utvalda kontraktsodlingar i Ribera del Duero, där vinstockarna typiskt är omkring 30 år gamla och odlas med låg avkastning för att säkerställa koncentration. Skörden sker manuellt i små lådor om 12 kilo och ägde rum 12–28 september 2017, varefter druvorna dubbelrensas både som klasar och som enstaka bär.

Jäsningen sker i kärl av trä med temperaturkontroll och en macerationstid på omkring två till tre veckor, där både pigeage och remontage används selektivt för att styra den fenoliska extraktionen. Den malolaktiska jäsningen genomförs i övervägande nya franska barriques för att tidigt integrera syrastrukturen och ge en mer polerad textur. Vinet lagras därefter i cirka 12–14 månader, främst på nya franska ekfat från ledande tillverkare som Radoux, Saury och Taransaud, medan en mindre del lagras på använda fat och i cementtankar för att bevara friskhet och undvika överväldigande fatpåverkan. Efter fatlagringen blandas de enskilda parcellerna och vilar därefter cirka 15 månader på flaska.

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2017

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

15 %

Servering

16–18 °C

Lagringspotential

10-15 år från skördeåret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. trälåda

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Mest populärt just nu