
Vega Sicilia Ribera del Duero “Unico” 2011 i 3-flaskors trälåda
”2011 is a concentrated vintage yet, elegant, silky, precise and deep. Unico is an expression that can be savoured immediately, although over time it will become truly incredible. It is, without a shadow of doubt, a true delight”” – Bodegas Vega Sicilia
Legendariske Vega Sicilia Unico fra powerårgangen 2011... Hinner du smaka en av de vildaste och mest unika Tempranillo-rödviner världen någonsin skådat?
”Unico” genomgår en av de längsta mognadsprocesserna från fält till flaska – och tillbringar således minst 10 år på ekfat och flaska innan frigivning. Endast terroirens allra bästa druvor hittar vägen till detta exklusiva vin, som enligt vinhusets egen bedömning har ett lagringspotential som sträcker sig 4 till 6 årtionden fram i tiden (!!)
Vega Sicilia Unico, ett av Spaniens och världens mest legendariska viner, är sinnebilden av finess, historia och hantverk. Dess historia sträcker sig ända tillbaka till 1864, då Eloy Lecanda y Chaves grundade vingården i Ribera del Duero. Han planterade de första vinstockarna med franska druvsorter som han hade med sig, och lade därmed grunden för vad som skulle komma att bli ett av världens mest erkända viner.
Vid köp av 3 flaskor levereras vinet i original 3-flaskors trälådor!
Perfekt till lamm, nötkött, iberiskt griskött, långkok och lagrade ostar! Servera efter dekantering vid 1618DC.
Vega Sicilia Ribera del Duero “Unico” 2011 i 3-flaskors trälåda passar bra till...
Hur är Vega Sicilia Ribera del Duero “Unico” 2011 i 3-flaskors trälåda framställt?
Vega Sicilia Unico 2011 är skapad på 95 % Tempranillo och 5 % Cabernet Sauvignon. Alla druvor handplockas från 40 hektar vingårdar med perfekta mognadsförhållanden, omkring 700 meter över havet. Svala nätter och varma dagar bidrar till att säkerställa både friskhet och finess samt en sublim Tempranillo-fruktkraft. "Unico" genomgår en av de längsta mognadsprocesserna från vingård till flaska och tillbringar således hela 10 år i Bodega Vega Sicilias källare innan frigivning. Den första delen av mognaden sker på 225‑liters franska och amerikanska fat, vilket bidrar till att ge vinet struktur. Nästa kapitel i mognadsprocessen sker på 22 000‑liters gamla träfat, där nyanserna, texturen och ett ändlöst smakdjup långsamt utvecklas över tid. Denna otroliga tillverkningsprocess bidrar till att ge Vega Sicilia "Unico" en nästintill oändlig lagringspotential, som enligt vinhuset självt lätt kan sträcka sig 40–60 år in i framtiden.
“This wine is suitable for drinking now, but it can be stored for 40-60 years in optimal conditions: 12-14 °C / 54-57 ºF and 60 % relative humidity.” – Bodegas Vega Sicilia
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll


















