





Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2018
Riserva-utgåvan och storebror till vår mest populära Brunello!
Under det gångna året har vi sålt tusentals flaskor av Villa Poggio Salvis ordinarie 2018 Brunello och efter lång väntan är Riserva-flaggfartyget äntligen redo att kasta ankar. Och med strålande omdömen från Jancis Robinson, Vinous och Winescritic finns all anledning att investera i husets toppvin.
Jämfört med den populära lillebrodern får Villa Poggio Salvi Riserva hela 40 månaders lyxig ekfatslagring, så att den färdiga rött vinen nästan exploderar av extra komplexitet och smakdjup.
Se fram emot en silkeslen, elegant och mycket komplex Sangiovese från ett av våra mest populära Brunello-hus. Obs! Mycket begränsad kvantitet!
Njut av den till saftiga biffar, lamm, kraftiga pastarätter, grytor, svamp och lagrade ostar. Servera vid 16–18 °C.
Hur smakar Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2018?
Villa Poggio Salvis Riserva 2018 presenterar sig med en djup plommonröd färg som i kanten visar sina vackra Brunello-tegelstensnyanser. Doften är ett överflöd av härliga Sangiovese-toner, fatkryddor och mineralisk skogsbotten… Krossade torkade blommor, röda körsbär, blå plommon, lite russin, örter, läder, tobak, lakrits och kaffe... På tungan silkeslen och imponerande fruktfylld med inslag av skogsbotten, torkade violer och frisk, läskande mineralitet… Tanninerna stramar upp perfekt i avslutningen, som levererar med en nyansrikedom och komplexitet från en annan värld! En Riserva-Brunello av mycket, mycket hög klass! Drick nu eller lagra i 15+ år från skördeåret.
Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2018 passar bra till...
Hur är Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino DOCG Riserva 2018 framställt?
Vinet är framställt på 100% Sangiovese från upp till 35 år gamla vinstockar. Druvorna till Riserva-flaggskeppet väljs ut kompromisslöst, eftersom Villa Poggio Salvi strävar efter extra koncentration och struktur i sitt främsta rött vin. Druvorna kallmacereras i 8 dagar vid 12 °C, varefter musten jäser med fruktbevarande temperaturkontroll vid 28 °C. Utdraget av färg, smak och tannin är automatiserat med hydrauliska nedstötningar av druvskalen i den jäsande musten. Lagrat i hela 40 månader på stora slavonska fat, samt 6 månader på flaska före frigivning. Total produktion: 3 333 flaskor.
Druvor
SangioveseOm Villa Poggio Salvi

”The Brunello of the Tagliabue family project is an elegant version” – GardiniNotes
”Den friskhed man finder i Villa Poggio Salviś Brunello er simpelthen en kæmpe fornøjelse at opleve” – WineWherever
Villa Poggio Salvi är familjehuset bakom vår mest populära Brunello di Montalcino, som triumferar som testvinnare i Jyllands-Postens stora Brunello-test med perfekta 6 av 6 stjärnor.
Vingården ligger längst västerut i Montalcino. Så långt västerut och så högt belägen, faktiskt, att Villa Poggio Salvi har utsikt över Tyrrenska havet. Platsen var redan på 1500‑talet erkänd för sina viner. Sedan 1979 är det dock ingenjören Pierluigi Tagliabue som för allvar har satt Villa Poggio Salvi på kartan. Fastighetens 20 lerhaltiga hektar i Montalcino ligger på 300–500 meters höjd, vilket ger en gynnsam temperaturvariation med maritim påverkan från Tyrrenska havet.
Det ger Sangiovese med underbar friskhet, elegans, finess och parfym. Fruktens autentiska uttryck förstärks av traditionell mognad på stora fat. Högst upp i Brunello-hierarkin tronar flaggskeppet Pomona, ett förbluffande single-vineyard-vin som är uppkallat efter fruktens gudinna.
Winemaker är Pierluigis barnbarn Luca Belingardi, som är utbildad enolog vid universitetet i Milano. Lucas arkitektritade vinkällare är vackert integrerad i terrängen vid Villa Poggio Salvi. 1998 knöts en separat vingård med 20 hektar vinmarker i Chianti Colli Senesi till verksamheten. Härifrån kommer toppköp som Chianti Caspagnolo samt de läckra IGT:arna Tosco och Lavischio, gjorda på respektive Sangiovese och Merlot.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll















