
Viña Sanzo Rueda Sauvignon Blanc 2023
Sancerre möter Marlborough Sauvignon Blanc ... Goda nyheter från det spanska vitvinsmeckat Rueda!
Om du vill uppleva den perfekta mittpunkten mellan Sauvignon Blanc-sorterna i Frankrike och Nya Zeeland, och dessutom spara pengar, har "Spaniens bästa vinmakare", Javier Rodriguez, det vita vinet för dig.
Medan Ruedas soliga dagar framhäver den aromatiska tropiska frukt som vi älskar från Nya Zeeland, kompletterar de högt belägna fälten det vita vinet med oemotståndlig friskhet och mineralitet à la Sancerre.
Terroiren är precis som vinmakaren "förstklassig"... Druvorna plockas från upp till 40 år gamla vinstockar på kalkstensjordar på 600-750 meters höjd där temperaturen vanligtvis varierar med 25 grader mellan dag och natt. Gjord för stora vita viner!
Resultatet är frisk lime, grapefrukt, aprikos, fläderblommor, nyklippt gräs och mineralitet i meterhöjd... Aromatisk rikedom och skarp struktur i en sällsynt kombination.
Detta spanska kungaglas sätter alla konkurrenter i prisklassen på plats - med eller utan tapas!
Njut av det till skaldjur, sushi, tapas, krispiga sallader, färska tomater, sparris och salta ostar. Servera vid 8-10°C
Hur smakar Viña Sanzo Rueda Sauvignon Blanc 2023?
När den hälls upp, vibrerande kristallklar med en daggig grönaktig färg ... På näsan lovar Viña Sanzo stor Sauvignon Blanc med darrande citrusmineralitet, krispiga krusbär och aromatisk tropisk frukt i den vackraste kombinationen! Färsk limejuice, grillad citrusfrukt, gröna äpplen, nyklippt gräs, svartvinbärsbuske, fläder, aprikos och till och med lite mango dyker upp på rad och nästan tvingar glaset till munnen... Det vita vinet ligger först lite krämigt på tungan tills den krispiga mineraliteten elegant smyger sig in i smakbilden. Torrt, rent och krispigt med en ovanlig och oemotståndlig fruktrikedom för sin prisklass. Super spanskt Sauvignon Blanc-värde! Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.
Smaknoter
Aprikos
Gröna äpplen
Gräs
Fläderblomma
Lime
Viña Sanzo Rueda Sauvignon Blanc 2023 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener