



Zeni Amarone della Valpolicella DOCG Classico Vigne Alte 2017
Återkomsten av ett kultvin... Zeni Vigne Alte är det populära flaggskeppet som för några år sedan hyllades av Decanter Magazine som ett av de bästa Amarone-vinerna i världen!
Nu tillbaka i toppform med en starkfruktkraft, 16% alkohol och en mineralkomplexitet som inte är av denna värld. Redan topprecenserat av James Suckling - som förutspår ännu större potential för framtiden!
Njut av den till BBQ, biffar, vilt, lamm, nötkött, anka, fläskstek och lagrade ostar. Servera vid 15-18°C
Hur smakar Zeni Amarone della Valpolicella DOCG Classico Vigne Alte 2017?
Redan vid hällning, imponerande mörk och viskös... Nosen utstrålar russin, katrinplommon och koncentrerad körsbärsfrukt, som döljer de mest utsökta nyanser av lakrits, kaffe, skogsmark, tjära och tryffel ... På tungan är det djärvt, sammetslent och fruktigt med en frisk mineralnerv som fortsätter att ge nya nyanser till smakupplevelsen i den över 60 sekunder långa avslutningen. Sötma och friskhet i perfekt harmoni. En helt fantastisk Amarone från Zeni! Drick nu eller spara +20 år från skördeåret.
Zeni Amarone della Valpolicella DOCG Classico Vigne Alte 2017 passar bra till...
Hur är Zeni Amarone della Valpolicella DOCG Classico Vigne Alte 2017 framställt?
Amarone Vigne Alte 2017 är en klassisk Amarone-blandning av 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Molinara. Handplockat från de bästa druvsorterna från Valpolicellas kuperade Classico-zon. Druvorna torkas under flera månader för att öka koncentrationen av socker, smak och torrsubstans. Lagras på gamla 2500-litersfat i 2-4 år, beroende på årgång.
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
















