



Zeni Chiaretto Spumante Brut
En mousserande Amarone. What?!
Det stämmer: bubblorna från Zeni görs på samma populära druvor som Amarone: Corvina, Rondinella och Molinara – därav namnet.
Precis intill Amarone-centrumet Valpolicella ligger Bardolino, där de friska och fruktfyllda bubblorna kommer ifrån. Vinet träffar precis den gyllene medelvägen mellan det söta och det torra. Nästan på gränsen till perfektion!
Den 'mousserande Amarone' från ett av Valpolicellas mest respekterade vinhus passar perfekt för sommarvärmen.
Njut av den under de bästa terrassstunderna – eller fullända temat vid din nästa Amarone-provning med de ovanligt läckra bubblorna!
Smaken i toppklass till ett pris som istället ligger i budgetklassen! Ett absolut toppköp…
Vinet rekommenderas till en hemlagad bruschetta eller en lätt sommarsallad. Servera vid 7–10 °C.
Hur smakar Zeni Chiaretto Spumante Brut?
Fin, svagt rosa färg i glaset. Mogna jordgubbar, hallon och körsbär — en fin fruktighet som träder fram i glaset. Lätta drag av peppar, skogsbotten och en antydan till mineralitet i den sprudlande avslutningen. Mycket bubbelglädje för rimliga pengar! Halvtorr till halvsöt. Ett vin för de flesta smakpreferenser. Bara ett riktigt läckert glas!
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning
Allergener