



Zeni Corvar IGT Rosso Veronese 2018
Genialisk uppfinning från Zeni-familjen... Valpolicellas sammetslena version av en super toscan? En riktig "superamarone"!
Den moderna uppfinningen Corvar består av en 16% koncentrerad blandning av Amarone-älsklingen Corvina och den klassiska Bordeaux-favoriten Cabernet Sauvignon.
Zeni tänjer på smakgränserna med detta saftiga Valpolicella-vin. Ett imponerande vin fyllt med muskelkraft och mörk, blåsvart plommonfrukt.
Vinet har skämts bort med fatlagring - en touch av Frankrike... Druvorna torkas som vid tillverkningen av Amarone, vilket ger ett vin med mycket rik frukt och smakintensitet. Tillägget av lite fransk charm gör bara vinet ännu mer oemotståndligt!
Lägg Ripasso och Amarone på hyllan ett tag och prova Zeni's Corvar, ett italienskt kraftvin med fransk ryggrad och mjuk Amarone-karaktär...
Corvar är ett utsökt glas i sig, men fungerar också perfekt till vilträtter, grillat, julmat och lagrade ostar. Njut av vinet vid 15-18°C.
Hur smakar Zeni Corvar IGT Rosso Veronese 2018?
Vacker körsbärsröd färg i glaset. En doft av mörka svarta vinbär, små saftiga körsbär och stora vattenmättade plommon möter näsan tillsammans med smekande kryddnoter av cederträ, piptobak, balsamolja, kakaopulver och vanilj från fatet. En bomb av mogen kraftfull frukt och söt krydda detonerar i din mun! En fantastisk fruktexplosion som slutar mjukt på tungan ... En trevlig och svepande vacker '' superamarone ''! Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener