
Zeni Recioto della Valpolicella Classico 2021 - Halvflaske 37,5 cl.
"Passar utmärkt till risalamande" "Perfekt" "Balanserat och karaktärsfullt!" "Läckert och fylligt och nästan som en portvin"
Japp, alla älskar det här vinet... Recioto är Amarone i en sötare version - och med lägre alkoholhalt.
Båda vinerna framställs av torkade druvor från vingårdar i Valpolicella, men Recioto avbryter jäsningen tidigare än Amarone, vilket gör att vinet behåller sin naturliga sötma.
Zenis Recioto della Valpolicella är särskilt utsökt, men kvantiteterna är små och det populära vinet har länge varit slut i lager.
Nu har vi lyckats få hem Zeni-familjens söta appassimento i den nya årgången 2021, och med den här kvaliteten i glaset råder det ingen tvekan... Recioto är världens största röda dessertvin - och användningsområdena är många.
Från ost till choklad, risalamande och andra desserter med bär. Eller som det italienska portvinsalternativet med mer måttlig alkohol... Zenis "söta Amarone" är helt enkelt för läcker!
Från risalamande till "meditation" - ett vin med så många användningsområden! Njut vid 14-16°C
Hur smakar Zeni Recioto della Valpolicella Classico 2021 - Halvflaske 37,5 cl.?
Inbjudande mörk körsbärsröd i glaset med en vacker mörklila kant ... Näsan är intensivt fruktig och sött parfymerad med underbara viol-, hallon-, körsbärs-, marsipan- och russinsmaker, som döljer djupa toner av tobak, kakao, espresso och vanilj ... Smaken är frisk och livlig med läcker, kvardröjande bärsötma och fina, silkeslena tanniner. Det är så här äkta Recioto smakar! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Zeni Recioto della Valpolicella Classico 2021 - Halvflaske 37,5 cl. passar bra till...
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener