
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2018
Observera: Årgångsbyte till 2019 - Se den här Zeni | Ripasso Valpolicella Superiore 2019 | Supervin.dk
Ripasso har aldrig varit bättre för priset...
Tillsammans med Zeni kompromissar vi med vinsten och visar nu danskarna hur kritikerrosad, Amarone-koncentrerad TOP Ripasso smakar.
Och det till samma pris som dagligvaruhandelns billiga Ripasso (i bästa fall medioker kvalitet). Den här nyheten skriver historia:
Under normala omständigheter skulle erbjudandepriset vid köp av 6 flaskor vara 128,00 kr (och kampanjpriset vid köp av 6 flaskor 99,00 kr).
Men familjen Zeni är djupt imponerad av Amarone-försäljningen i Danmark, och nu satsar deras danska verksamhet hårt på att revolutionera Ripasso-marknaden.
Njut av denna härliga allroundare till steaks, barbeque, pizza, pasta, italienska delikatesser, klassiska danska rätter och ost. Servera vid 16-18°C.
Familjen Zeni har tillverkat vin i fyra generationer, sedan 1870. Företaget drivs i dag av de tre syskonen Fausto, Elena och Frederica. Zeni är ett namn som väcker respekt och lovord överallt. Från friska vardagsviner till ambitiös Amarone och förförande Recioto – Zeni garanterar toppkvalitet i hela linjen!
Hur smakar Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2018?
Djup körsbärsröd och tät i glaset. Den spännande doften bjuder generöst på viol, kirsch, plommon, björnbär och russin, som vackert ackompanjeras av örter, lakrits och tobak samt en aning vanilj, mokka och choklad från fatet. I munnen fyllig och silkeslen med delikat russinsötma och friskhet i harmoniskt samspel. Lång och behaglig finish med kryddig frukt och silkeslena tanniner. Bravo. Drick nu, eller spara 5–8 år från skördeåret.
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2018 passar bra till...
Hur är Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2018 framställt?
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore är gjord av 60% Corvina, 30% Rondinella och 10% Molinara. Druvorna selekteras manuellt från de bästa lägena i Valpolicellas välkända Classico-zon. När vinet är färdigjäst får det extra fyllighet, russinsmak och komplexitet genom en extra jäsning på marc från Zenis högt recenserade Amarone. Vinet tillförs lyxiga kryddtoner genom 12 månaders fatlagring.
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential










