
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2019
UTSÅLD UTSÅLD UTSÅLD ERSÄTTNINGSERBJUDANDE:
Om du missade Zeni Ripasso 2019, oroa dig inte, du kan hitta 2020-årgången här:
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2020 | Köp hos Supervin
Samma vin till SAMMA PRIS!
"Valpolicella 2019 - det bästa på decennier" "...en fantastisk skörd för druvornas kvalitet."
"Det är den bästa årgången under de senaste 20 åren"
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore heter nu 2019, hyllat som den bästa årgången på 20 år!
Vinets många fans kan glädjas, för Ripasso har aldrig varit bättre för priset...
Tillsammans med Zeni kompromissar vi om intäkterna och visar nu danskarna hur kritikerrosade, Amarone-koncentrerade TOP Ripasso smakar.
Till samma pris som dagligvaruhandelns billiga Ripasso (av någorlunda jämn kvalitet). Denna nyhet är historisk:
Under normala omständigheter skulle anbudspriset ha varit 6/ fl. be kr. 128,00 (och kampanjpriset v. 6/ fl. kr. 99,00).
Men familjen Zeni är djupt imponerad av Amarone-försäljningen i Danmark, och nu är det danska huset fast beslutet att revolutionera Ripasso-marknaden.
Njut av denna fantastiska allrounder till biffar, grillat, pizza, pasta, italienska delikatesser, klassiska danska rätter och ost. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2019?
Mörkt körsbärsrött och tätt i glaset. Den spännande näsan delar generöst med sig av viol, kirsch, plommon, björnbär och russin, fint ackompanjerat av örter, lakrits och tobak samt lite vanilj, mokka och choklad från fatet. Fyllig och mjuk i gommen, med delikat russinsötma och friskhet i harmoniskt samspel. Lång och behaglig avslutning med kryddig frukt och silkeslena tanniner. Bravo. Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2019 passar bra till...
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning