Tillbaka

Alvear Palacio Quemado Crianza 2019

Spanien

Spanien, Extremadura

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
299,95 SEK
6 fl. per st.
214,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
92 Point Mad og Monopolet
92 Point Winewherever, Rasmus Christensen
91 Point James Suckling
91 Point Flaskehalsen
90-93/100 Houlberg

Alvear Palacio Quemado Crianza 2019

Spanien

Spanien, Extremadura

14% alk.

75 cl

"92 point. Helt perfekt til tapas" - Mad og Monopolet

"92 point. Referencen til Ribera del Duero er til at forstå..." - Winewherever, Rasmus Christensen

"91 points. Showing excellent balance" - James Suckling

"90-93 point. Høj bællefaktor, men på en smuk og elegant facon" - Houlberg

- Ribera vs. Ribera... Vem såg den där komma!!!

Denna Crianza-fatkryddade Tempranillo kommer från kalkstensjordar i Ribera... Det röda vinet är dock inte från Ribera del Duero, utan från den nya hotspoten Ribera del Guadiana, där Palacio Quemado har specialstatus som en absolut stjärnproducent.

Ägs av 100-poängstillverkaren Alvear. Drivs av de 99 poäng vinmakarna i Envinate Group. Ingår också i den berömda Grandes Pagos de España - med kultnamn som Aalto och Bodega Numanthia. Nej, gör inga misstag om de röda vinerna från Palacio Quemado ...

Detta är ett så vilt spanskt rött vinvärde att kvaliteten direkt utmanar Ribera del Duero och får priset att se ut som ett skrivfel ... Det är jättegott!

........

Njut av det till rätter med lamm, nötkött, vilt, grillat, tapas, anka och ost. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
299,95 SEK
6 fl. per st.
214,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
92 Point Mad og Monopolet
92 Point Winewherever, Rasmus Christensen
91 Point James Suckling
91 Point Flaskehalsen
90-93/100 Houlberg

Recensioner av Alvear Palacio Quemado Crianza 2019

92 Point

Mad og Monopolet

Skøn varmblodet spanier med masser af fylde, krop, krydret og let sødmefuld smag. Det er helt enkelt lækkert og god value for money. I næsen har den viol, svampe, brombær, vanilje samt bitre noter af espresso og mørk choko. Den står helt perfekt til tapas, hvor den snildt kan matche godt krydret mad. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

En godt krydret sag hvor mørke bær, vilde iberiske urter og orientalsk sort peber og vanilje har smedet sig sammen som en helhed. Referencen til Ribera del Duero er til at forstå. En vin i fin balance og allerede drikkemoden på et ungt stadie. 1 stk 179,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 89,95

91 Point

James Suckling

Spiced plums, cherries and licorice on the nose, following through to an elegant palate with refined tannins. Fresh, precise and calculated style, showing excellent balance.

91 Point

Flaskehalsen

Spansk vin har forandret og fornyet sig meget i de seneste årtier, og et af de områder, der er blevet mere kvalitet end kvantitet, er Ribera del Guadiana. Her er vi i det meget varme Extremadura mellem Madrid og Sevilla, og selvom solen bager i en grad, hvor grillbøfferne hurtigere bliver sorte på overfladen end på grillristen, så kan de dygtigere vinmagere håndtere det. For eksempel Alvear Palacio, der med denne vin har skabt en balanceret og behagelig vinoplevelse. Her er en del power i smagen, ganske som man kan forvente, men samtidig er det tydeligt, at de 12 måneders fadlagring har givet ro og balance i de mørke frugter.

90-93/100

Houlberg

5 Thumbs Up. Duftmæssigt virker vinen mere komprimeret, mere tæt og endda mere powerfuld end forrige, men det er fortsat med denne meget solmodne og sødlige frugt. Der er sorte kirsebær, brombær, solbær og derudover finsk lakrids, røget og ristede fade, toastagtig med en smule vanilje, mælkechokolade, fed balsamisk årgangseddike, lidt sød tobak samt en god cafe latte. I munden er det langt flottere balanceret end forrige vin ... igen sødkrydret med en sødlig, fin og frisk frugt af jordbær, brombær og søde kirsebær, meget runde og trivelige tanniner, der ikke giver den store modstand. Det er heller ikke nødvendigt, for vinen har friskhed samt høj bællefaktor, men på en smuk og elegant facon. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)

92 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

Colour: cherry, purple rim. Nose: red berry notes, floral, spicy, wild herbs, neat. Palate: flavourful, fruity, long, balanced.

91 Point(tidigare årgång)

James Suckling

Aromas of dark berries with dried meat and black olives follow through to a medium body with plenty of fruit and dusty tannins. Succulent at the end.

91 Point(tidigare årgång)

Sobrelias

Medium-high intensity nose, quite complex, with a lot of red fruit, floral contributions (violets). The contributions of the barrel are transformed into toasted, roasted aromas, slightly sweet spices, with a mineral background touch. The palate presents a wide attack, anticipating a tasty passage through the mouth, with a slight glyceric touch, good structure, balanced, with a well-managed acidity that gives it good persistence. Pretty long finish. A wine that after its tasting deserves a rating of Very Good, reaching a score of 91 points.

90 Point(tidigare årgång)

Guia Repsol

Appearance Burgundy-garnet red dress. Clean and bright. Aroma Sincere aroma, of red fruits and undergrowth. Empeumatic and balsamic background. Palate Fleshy in the mouth, with good structure. Nice finish.

90 Point(tidigare årgång)

Verema

Hur smakar Alvear Palacio Quemado Crianza 2019?

När den hälls upp, mörkt körsbärsfärgad med en subtil roströd kant ... Nosen lovar kryddigt spanskt rött vin när det är riktigt gott! Torkade blommor, skogsmark, körsbär, björnbär och svarta vinbär flyter upp ur glaset tillsammans med utsökt komplexa toner av läder, rökt kött, skogsmark, lakrits, kokosnöt, vanilj och rostade kaffebönor ... I munnen mjuk och elegant med massor av Tempranillo-karaktär ... Smakrikt, välkryddat och med krämiga tanniner i den långa, perfekt balanserade avslutningen. Wow, det här är så gott! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.

Alvear Palacio Quemado Crianza 2019 passar bra till...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry är en av tidsens hetaste vintrender och därför vill vi erbjuda dig det bästa som den sydspanska vinregionen har att erbjuda. Bodegas Alvear är det absoluta fyrtornet när det gäller produktionen av sherry. De tillhör en mycket exklusiv klubb som fått 100 Parker-poäng för ett sött dessertvin på druvan Pedro Ximénez. Huset är dessutom Spaniens näst äldsta vinproducent med en otrolig historia som sträcker sig ända tillbaka till 1729. 

Vi befinner oss i Córdoba i regionen Montilla-Moriles, ungefär två timmar från Málaga och solkusten. Denna region är särskilt känd för att göra gudomliga viner på den ovan nämnda druvan Pedro Ximénez. Upp till 70 % av alla vinmarker i detta område är planterade med denna druvsort. Du känner den kanske från välkända sherryviner som produceras på ett annat ställe i Andalusien, Jerez, vilket är det enda området i Spanien som får kalla sina viner för Sherry. I Montilla-Moriles och hos Bodegas Alvear gör man precis samma typer av viner som i sherry-distriktet, men får inte kalla dem för Sherry. De har dock samma benämningar såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En av de grundläggande skillnaderna mellan de två distrikten är att man i Montilla-Moriles nästan uteslutande använder Pedro Ximénez, medan denna druva i Sherry-distriktet endast är avsedd för söta viner.

Precis som i sherryproduktionen lagrar Bodegas Alvear ett stort urval av sina viner på fat där en särskild mögelsvamp utvecklas, kallad ”flor”. Det sker genom att ekfaten fylls till fyra femtedelar och att ett särskilt lager mögel bildas på vinets yta när syre tillåts verka. ”Flor” bidrar till att ge vinerna en helt unik och särpräglad arom som måste upplevas! Du hittar dessa aromer i de torra typerna ”Fino” och ”Amontillado”. I Oloroso tillåts inte ”flor” och här fyller man faten helt och tillsätter druvsprit så att vinet når en alkoholhalt på cirka 18 %, vilket gör att ”floren” inte kan överleva.

Bodegas Alvear är helt enastående när det gäller söta dessertviner. Dessa viner kallas helt enkelt ”Pedro Ximénez” och här läggs druvorna ut på mattor efter skörden där de torkar och koncentrerar både smak och sockerhalt. Musten från de russinliknande druvorna läggs på gamla ekfat där de ingår i det så kallade ”Solerasystemet”. Här staplas ekfaten bokstavligt talat i åldersordning med de äldsta underst och de yngsta överst. Man tappar bara en del ur faten, varefter man fyller på med det näst äldsta, och så vidare.  

Bland de söta dessertvinerna hittar du ”Solera”-utgåvor ända tillbaka från 1830, 1910 och 1927. Den förstnämnda har fått perfekta 100 poäng i Guía Peñín och de övriga skördar gigantiska Parker-ratingar på 97 och 98. Dessa viner flankeras av husets unika årgångsviner ”Sacristia” och ”Añada” (varav årgång 2011 fick 100 poäng), som alltså är framställda på druvor från en enda årgång.

Bodegas Alvear har alltid lagt stor vikt vid att bevara familjens identitet och idag ägs huset av åttonde generationen med hela 50 familjemedlemmar. Inte förvånande dricks största delen av produktionen i Spanien, medan resten exporteras till mer än 25 olika länder.

Trots att Bodegas Alvear producerar några av världens bästa Pedro Ximénez — både i söta och torra varianter — har priserna förblivit relativt låga. Detta beror inte minst på att vinerna inte får marknadsföras som ”Sherry”, vilket slår hårt mot priserna. Det gör bara glädjen ännu större över att få ta in Bodegas Alvear-vinerna till Supervin!   

Vindata

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

8-10 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter