
Arnaldo Caprai Anima Umbra Umbria Rosso IGT 2020
Brunello-vibbar från Umbriens ledande vingård, Arnaldro Caprai!
Förlåt Chianti och Brunello, men ingen toskansk Sangiovese kan hålla jämna steg! Det här är helt enkelt ett enastående glas för priset och vi har precis plockat upp en återstående batch från den sublima årgången 2020.
Njut av marknadens vackraste Sangiovese-värde som bara utstrålar friskhet med mörka körsbär, plommon och röda bär. Hemligheten bakom den goda drickbarheten ligger i de 15% Canaiolo som Arnaldo Caprai tillsätter i vinet. Denna toskanska specialitet är känd för sin sammetslena fruktighet och för att framhäva Sangiovese-druvans örtiga aromer. Kort sagt, den perfekta blandningspartnern!
8 månaders lagring på franska ekfat fulländar vinet med lyxiga kryddor och välkomnande tanniner, vilket gör det till ett perfekt vin till pizza, pasta och tapas. Italiensk charm i en flaska!
...
Detta vin är perfekt till pastarätter med kött och passar också mycket bra till rött kött, charkuterier och milda ostar. Njut av den vid 16-18 grader.
Hur smakar Arnaldo Caprai Anima Umbra Umbria Rosso IGT 2020?
Elegant mörk körsbärsfärg i glaset... Nosen utstrålar röda och mörka bär med eleganta inslag av viol, örtkryddor och skogsmark samt eleganta kryddiga inslag från fatlagringen... I munnen mjuk med saftig och perfekt örtkryddad körsbärsfrukt som utan att blinka bjuder upp betydligt dyrare toscaner till dans! Klassisk Sangiovese med en kryddig touch av fransk ek som ger den harmoniska finishen en extra dimension. Ett riktigt gott och mångsidigt italienskt rött vin för både mat och sällskap. Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Smaknoter
Choklad
Röda körsbär
Rök
Svarta körsbär
Vanilj
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Arnaldo Caprai Anima Umbra Umbria Rosso IGT 2020 passar bra till...
Hur är Arnaldo Caprai Anima Umbra Umbria Rosso IGT 2020 framställt?
Anima Umbra Umbria Rosso är gjord av 85% Sangiovese och 15% Canaiolo. Vinet lagras 8 månader på franska ekfat och minst 3 månader på flaska innan det släpps.
Om Arnaldo Caprai

I det kuperade landskapet kring staden Montefalco, i hjärtat av Umbrien, hittar vi den traditionsrika familjeproducenten Arnaldo Caprai.
Arnaldo Caprai var en framgångsrik textilhandlare med en stor dröm om att göra sitt eget vin. Han förverkligade drömmen 1971 när han köpte vingården Val di Maggio. Det började med bara fem hektar, men med tiden växte ambitionerna och han köpte upp flera omkringliggande marker.
Sedan början har Arnaldo Caprai haft stor kärlek till de lokala druvsorterna, och särskilt Sagrantino-druvan spelar en huvudroll i många av husets bästa viner. Idag är Arnaldo Caprai erkänd som en av de absolut ledande producenterna av viner på Sagrantino-druvan, som odlats i Montefalco i över 400 år.
1988 tog sonen, Marco Caprai, en ledande roll på vingården, och med sin stora passion och kunskap lyfte han vinerna till toppklass. 1992 var Marco en av huvudpersonerna bakom Montefalco Sagrantinos utnämning till officiell DOCG-appellation på nivå med Barolo, Brunello och Chianti. I samband med vingårdens 25-årsjubileum producerade han toppvinet "25 anni", som i tio år i följd har fått de magiska tre röda glasen av Gambero Rosso.
Familjen investerade senare kraftigt i nya vingårdar och teknologisk innovation. De inledde bland annat ett samarbete med universitetet i Milano, som har hjälpt dem att skapa ännu bättre viner.
I mer än 40 år har familjehuset Arnaldo Caprai producerat viner utifrån nyckelorden tradition, innovation och terroir. Deras outtröttliga arbete har bidragit till att särskilt Sagrentino-vinerna blivit världsberömda. Idag producerar de viner på en rad olika druvsorter i många prisklasser – allt från fina vardagsviner med stort värde för pengarna till världsklassviner med 97 poäng från Robert Parker.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener



















