





Bacio Della Luna Blanc de Blancs Spumante Extra Dry 2023
Bacio della Lunas runda bästsäljare är festligare än någonsin i den daggfriska årgången 2023.
Bacio della Lunas krispiga årgångsbubblor är otroligt populära i hemlandet Italien, där husets Blancs de Blancs både avnjuts ensamt som aperitif – och serveras i den världsberömda cocktailen Aperol Spritz.
Gastronomiskt sett är det ett härligt vin till tapas, sallader, sushi och asiatiska rätter samt fräscha rätter med fisk och skaldjur.
Även om vi talar om prestigefulla årgångsbubblor i klassisk halvtorr Prosecco-stil, får du den här populära Veneto-vinen till ett ultraskarpt pris. Inte så konstigt att vinet ständigt är slutsålt!
Den perfekta Aperol Spritz: - 3 delar Bacio della Luna Blanc de Blancs Vino Spumante Extra Dry 2021 - 2 delar Aperol - 1 del sodavatten Servera över is, garnera med 1–2 halva apelsinskivor. Skål!
Festlig aperitif. Fint till fisk och skaldjur, sushi samt krispiga sallader. Servera vid 6–8 °C
Bacio della Luna produceras av toppprofessionella Schenk Italia, under ledning av Roberta Deflorian och oenologen Dario Dellamaria. Bacio della Luna är en garanti för mousserande viner på en skyhög och välrecenserad nivå.
Hur smakar Bacio Della Luna Blanc de Blancs Spumante Extra Dry 2023?
Nyskänkt vibrerar vinet citrusgult med inbjudande bubblor… Näsan frestar med ljuvligt frisk doft av jasmin, citron, salta mineraltoner, gröna äpplen och saftiga nektariner… På tungan lätt krämig och vänlig i stilen. En liten sötma tittar fram under den friska och vibrerande frukten, som väcks läckert till liv av fina, spröda bubblor. Fruktcharm och friskhet i perfekt balans. Harmonisk, aptitväckande finish. En härlig, norditaliensk Prosecco-typ! Drick nu, eller spara 2–3 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Bacio Della Luna Blanc de Blancs Spumante Extra Dry 2023 passar bra till...
Hur är Bacio Della Luna Blanc de Blancs Spumante Extra Dry 2023 framställt?
Bacio Della Luna Prosecco Spumante Extra Dry är gjord på Prosecco-druvan Glera samt andra vita druvor från Veneto. Druvorna pressas varsamt och jäses svalt till ett friskt och delikat fruktigt vitt vin. Vinets bubblor bildas vid "andengæring" i ståltank under tryck (Charmatmetoden). Vinet är buteljerat med en restsockerhalt på cirka 14–15 gram per liter – i klassisk halvtorr Prosecco-stil.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll

















